1

Tema: domače živali

Pozdravljeni,

Ta forum prebiram že nekaj časa, sedaj pa sem se odločila da odprem temo, ki me že nekaj časa bega - in sicer povezava človeka in njegovih hišnih ljubljenčkov.... Npr mačka ali pes in lastnik sta zelo navezana/povezana. Pa žival zboli.

Ali po vašem mnenju žival kaže človeku, da nekaj "dela narobe"  (v smislu da tudi ko človek zboli ponavadi nekaj "dela narobe") ali imajo tudi živali neko svojo življensko pot, rast in evolucijo duše?

Mogoče zveni moje vprašanje malo čudno, vendar vas vseeno prosim za vaša mnenja, izkušnje, nasvete,...

Hvala :srcek:

Lučka

Re: domače živali

lučka je napisal/a:

Ali po vašem mnenju žival kaže človeku, da nekaj "dela narobe"  (v smislu da tudi ko človek zboli ponavadi nekaj "dela narobe") ali imajo tudi živali neko svojo življensko pot, rast in evolucijo duše?

Tudi mene ta tema zelo zanima :prst: O povezavi med človekom in njegovimi hišnimi ljubljenčki nekaj malega piše Ogorevc (Karmična diagnostika in varen vstop v človekovo biopolje).

Hišni ljubljenčki se na nek način v odnosu do svojih skrbnikov obnašajo podobno kot otroci do svojih staršev. Velikokrat prevzamejo vlogo žrtve in na ta način vlečejo nase 'negativne energije'. To sem imela ravno pred kratkim možnost opazit pri našem psu. Ata in mama sta se prepirala (med seboj), pes in jaz pa sva bila v istem prostoru. Naš pesjanko je takoj poveznil ušesa, dobil žalosten pogled in se začel dobrikati obema. To pa naredi vedno, kadar naredi kakšno hudo traparijo in je potem kregan. Tako da je po obnašanju sodeč čisto prevzel krivdo nase. Ogorevc tudi piše, da žival dostikrat predeluje človekove 'škodljive' vzorce, načine obnašanje, čustva (zaradi česar lahko zboli in na koncu tudi umre, takrat pa se bolezen začne v celoti odražati na skrbniku in zato ta zboli).

Vendar pa tudi mene zanima - verjetno mora imeti tudi žival (podobno kot človek) podoben program v sebi, da privleče nase bolezen svojega skrbnika? In verjetno tudi ni vsaka bolezen hišnega ljubljenčka posledica obnašanja skrbnika?

Po moje imajo živali tudi svojo evolucijo in to da je vaš hišni ljubljenček pristal ravno v vaši hiši zagotovo ni naključje.  smile Drug drugemu smo najbrž tako v največjo pomoč pri samospoznavanju, življenju, evoluciji.

Lp :rose:

lučka je napisal/a:

Ta forum prebiram že nekaj časa, sedaj pa sem se odločila da odprem temo, ki me že nekaj časa bega - in sicer povezava človeka in njegovih hišnih ljubljenčkov.... Npr mačka ali pes in lastnik sta zelo navezana/povezana. Pa žival zboli.

Mogoče zveni moje vprašanje malo čudno, vendar vas vseeno prosim za vaša mnenja, izkušnje, nasvete,...

Pozdravljena lučka smile

Živali imajo enako kot ljudje svojo življensko pot, tako kot pravi ar3ka.
S tem, da velikokrat živali prevzamejo bolezni ali lastnosti od lastnikov.

Živali komunicirajo mali drugače kot ljudje, ker se oslanjajo na svoje občutke, mi ljudje se pa večinoma oslanjamo na misli in zato večinoma ne razumemo živali in obratno.

Tvoje vprašanje mi je dalo misliti zakaj je temu tako. Ko sem imel bernardinca (ga kakšnih pet let več ni) je imel epilepsijo in sem mu vedno delal reiki, a trajne ozdravitve ni bilo, je pa imel zelo malo napadov 2 do 3 letno. Začelo se je pa z novim letom ko so petarde pokale in ga je bilo ful strah. Ti napadi so se ponovili le za novo leto ali včasih ko je grmelo, da je pokalo. Takrat še nisem vedel na kak način pozdraviti vzrok pri živali.

Pred leto dni je malega muceka po imenu Tačko(ko je bil dva meseca star) povozil avto in mu zamaknil kompletno hrbtenico samo glava in prvi nogi sta bili ok. Ker se je to zgodilo pred mojimi očmi , sem mu takoj energijsko namestil hrbtenico in jo postavil na svoje mesto, tako kot bi morala biti. Z Urško sva mu dnevno održevala stik božansko in zemeljsko, nakar  se je za teden dni začel premikati. Za mesec dni je hodil in malo šepal na eno nogo, da bi za dva meseca bil popolnoma ozdravljen. Ta maček me je naučil lekcije, da je vse možno narediti – zakaj ker žival ne dvomi, tako tudi on ni podvomil, le pustil je da se mu fizično telo zaceli.

Malo sem danes razmišljal in sem šel vprašat Tačkota (muceka spominjanega zgoraj) kaj se je pri njemu naredilo da je lahko ozdravel. In od njega sem dobil informacijo, da sem mu polek občutkov poslal še sliko kako izgleda zdrava hrbtenica.

To je pa tudi pomembno, ko delaš take stvari, da ne dvomiš v to kar  narediš, ampak pustiš bogu, da naredi kot je v najvišje dobro.

Sem Tačkotu zahvalen ker me uči stvari, v tem primeru je maček moj učitelj. :prst:

Ljudi, če se hočejo trajno pozdraviti rabijo razumeti, občutiti, verjeti in vedeti kako to izgleda, dokler živali le občutiti in videti.
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

pozdravljena zoran in ar3ka :srcek:

hvala za vajina odgovora, dobila sem nekaj "uporabnih navodil" smile

tudi jaz mislim da bi se morali večkrat zgledovat po živalih, da ne bi toliko dvomili v vse.....

lp

Se pridružujem Lućki.Sem pa Zoranov odgovor-komentar prezrl do danes,čeprav sem se ravno v tem času "ukvarjal"s sestrinim kužkom.Zanimivo.

lučka je napisal/a:

tudi jaz mislim da bi se morali večkrat zgledovat po živalih, da ne bi toliko dvomili v vse.....

Veliko dvoma je nastalo zaradi tega, ker nas je bilo strah, da nas bodo drugi prevarali (npr.: kvaliteti –izdelkov, materialov, dela,.. ), prizadeli, kot tudi v vseh drugih stvareh. Dosti ljudem se je tudi sprožil vzorec, "da ni možno", "da se ne da" in razni drugi. Včasih je potrebno ozavestiti samo en vzorec, prepričanje, pa stvari stečejo – se odprejo. Iz lastnih izkušen vem kako je to, ko se za nekaj trudiš par let pa ne gre in eno prepričanje spremeniš in se stvari obrnejo v trenutku. smile

lučka je napisal/a:

Pozdravljeni,

Hvala :srcek:

Lučka

Pa veš.. Nekaj bo na tem ja.. Ne smejim se veliko v življenju.. Svoj najbolj iskren nasmešek pa pri sebi zalotim samo še v družbi mačke, ko pride z najbolj iskreno faco, človeka potolažit.. Včasih se mi zdi, da nas živali razumejo velik bolj kot se mi ljudje sami med sabo..

brezlj je napisal/a:

Ne smejim se veliko v življenju..

Ko boš pri sebi naslednjič zalotil najbolj iskren nasmešek,si zapomni-registriraj občutke,stopi pred ogledalo in se nasmehni in pomežikni podobi v ogledalu.

In,prosim,pokloni to tudi svojim bližnjim,kakor tudi nam ko se bomo srečali.

Naša muca je izginila. sad  Odšla od doma in se ni več vrnila. Pred skoraj dvema tednoma. Je sicer znana potepuhinja (vendar veterinarsko v celoti poštimana), ampak se je vsak dan po večkrat vrnila jesti, malo igrati in zvečer spati. Torej ve, kje je doma in da ima tu vse, kar rabi.
Zelo me skrbi. Na fizičnem (iskanje) in energijskem nivoju sem naredila že precej - vse, kar sem se spomnila in kar znam. Tudi pri sebi sem pogledala (poskusila najti), kaj bi lahko bili vzroki, kaj me ta situacija uči.
Nje vseeno ni nazaj.
Ima kdo, prosim, kak dodaten nasvet? Kako naj ji pomagam? Zakaj se (mi) to dogaja? neutral
Sicer pa se še nisva pretirano navezali med sabo. To nama je karakterno očitno skupno - rabiva čas. Kljub temu jo imam rada.
Zelo me skrbi zanjo. Ker je mlada in neumna in hiperaktivna. In si ne zasluži, da bi življenje grdo delalo z njo.
Prejšnjo muco smo imeli skoraj osemnajst let in več kot tri leta je potem trajalo, da smo preboleli in se opogumili zaživeti z novo. Zdaj so pa v nekaj mesecih sami problemi. Enkrat je že izginila, ampak se je vrnila v manj kot treh dneh. Takrat je celotna vas izvedela, kdo in čigava je, in ogromno ljudi nam je pomagalo pri iskanju.
Želim, da se vrne in da ne izgublja svojega življenja takole z vandranjem naokrog in siljenjem v nesrečo. Mogoče sem že prepozna, če se ji je kaj zgodilo... Ok, saj vem, da nanjo ne morem kar tako vplivati. Vseeno pa verjamem, da je za to dogajanje zadaj mogoče nek vzrok, kakšna lekcija. To bi rada odpravila, pozdravila, v dobro sebe in živali.
Pa doma slišim, ko oče razlaga sosedom, da ta se pa nikoli več ne bo vrnila. Nekako se mi ne zdi pravično in me res zanima, s čim smo si to zaslužili. Drugače ima tudi dosti ljudi v okolici mačke ali manjšega izpuščenega psa - ki ne izginjajo (tako da upam, da pri njej ne gre za kakšne fizične poškodbe, kakšno mučenje, čeprav se zavedam, da bi v tem svetu lahko bila tudi ta možnost).  sad

10

Andreja je napisal/a:

Naša muca je izginila. sad  Odšla od doma in se ni več vrnila. Pred skoraj dvema tednoma. Je sicer znana potepuhinja (vendar veterinarsko v celoti poštimana), ampak se je vsak dan po večkrat vrnila jesti, malo igrati in zvečer spati. Torej ve, kje je doma in da ima tu vse, kar rabi.

Ta zadnji stavek, ki si ga napisala, da ima tu vse kar rabi se ne strinjam, ker je to naš pogled na stvari in ne pogled iz strani živali.
Tudi če je žival veterinarsko pošlihtana ima na energijskem nivoju potrebe, ki jih veterinar ne more urediti. Če se postaviš v pozicijo živali ji to naredi veliko zmedo v njej in vprašanje je še kakšne posledice, na kakšen način je bil poseg narejen.

Andreja je napisal/a:

Zakaj se (mi) to dogaja? neutral
Sicer pa se še nisva pretirano navezali med sabo. To nama je karakterno očitno skupno - rabiva čas. Kljub temu jo imam rada.
Zelo me skrbi zanjo. Ker je mlada in neumna in hiperaktivna. In si ne zasluži, da bi življenje grdo delalo z njo.

Andreja
čeprav ne poznam tvoje mame, se mi zdi da so to njene besede namenjene tebi v različnih življenskih obdobjih, ki so pustile pečat v tebi.
Če začutiš to odpusti preko Reikija vsa vpliv mame na tebe, da se ga osvobodiš na vseh ravneh – fizično, čustva, mental, duhovno, gensko, ter kolektiven zavesti.
Se mi zdi, da je ta mačka prišla zate, da boš se lahko ti osvobodila prepričanj, ki jih imaš, da jih ne boš prenašala naprej.

Andreja je napisal/a:

Ima kdo, prosim, kak dodaten nasvet? Kako naj ji pomagam?

Muci pa naredi Reiki, da se bo energijsko lahko povezala s kolektivno zavestjo mačk, da bo znala izkoristiti svoje mačje sposobnosti. Naredi še vse tisto kar čutiš, da rabi muca brez - pričakovanja.
smile

vrnila se je!!!  :srcek:  :srcek:  :srcek:
saj ne morem verjet....  big_smile

Zoran, hvala!  :rose:  smile

Zoran je napisal/a:

Ta zadnji stavek, ki si ga napisala, da ima tu vse kar rabi se ne strinjam, ker je to naš pogled na stvari in ne pogled iz strani živali.

Ja, saj vem. Gledala sem z našega, no svojega, fizičnega stališča. Pod vplivom raznih društev in nasvetov o skrbi za živali in kaj vse smo po zakonu dolžni storiti... Skoraj pozabila, da je vsak čisto svoj in se ne da takole posploševat. Me veseli, da ste še ljudje, ki nas znate spomniti na ostale nivoje, in to tudi pri živalih.

Zoran je napisal/a:

se mi zdi da so to njene besede namenjene tebi v različnih življenskih obdobjih, ki so pustile pečat v tebi.
Če začutiš to odpusti preko Reikija vsa vpliv mame na tebe, da se ga osvobodiš na vseh ravneh – fizično, čustva, mental, duhovno, gensko, ter kolektiven zavesti.

Hvala za ta nasvet. Tega sicer nisem čisto začutila, ampak sem vseeno naredila, včeraj pred spanjem in bolj široko še danes med sprehodom (še za vse ostale osebe, ki bi lahko imeli pretiran vpliv name).

Zoran je napisal/a:

Se mi zdi, da je ta mačka prišla zate, da boš se lahko ti osvobodila prepričanj, ki jih imaš, da jih ne boš prenašala naprej.

Upam, da se osvobodim vseh, če/ki jih je še ostalo. Da bomo potem lepo živeli naprej.

Zoran je napisal/a:

Muci pa naredi Reiki, da se bo energijsko lahko povezala s kolektivno zavestjo mačk, da bo znala izkoristiti svoje mačje sposobnosti. Naredi še vse tisto kar čutiš, da rabi muca brez - pričakovanja.

Tudi tole sem naredila včeraj zvečer in danes na poti v službo (sori, ampak jaz teh energijskih zadev ne morem početi pri miru in sede - obvezno med hojo ali vožnjo, včasih tudi leže tik pred spanjem roll).
Reiki (in merkavo) sem ji delala že prej (še preden smo jo dobili in takoj takrat, ko je izginila), ampak tole s kolektivno mačjo zavestjo in sposobnostmi je pa super nasvet, sama se nisem spomnila. In brez pričakovanj, seveda... to je bil pa težji del.  smile

Andreja je napisal/a:

ali vožnjo

yikes ...hočem reči, seveda, ko me vozi avtobus... smile  cool

14

Andreja je napisal/a:

vrnila se je!!!  :srcek:  :srcek:  :srcek:
saj ne morem verjet....  big_smile

:prst:  JUPIII  smile

15

Andreja je napisal/a:

Tudi tole sem naredila včeraj zvečer in danes na poti v službo (sori, ampak jaz teh energijskih zadev ne morem početi pri miru in sede - obvezno med hojo ali vožnjo, včasih tudi leže tik pred spanjem roll )

Andreja je napisal/a:

yikes ...hočem reči, seveda, ko me vozi avtobus... smile  cool

To je super, da narediš takrat ko začutiš (ko hodiš, se voziš), da dobro porabiš čas, ter ne daješ stvari v vrečo in čakaš na trenutek, ko boš imela dovolj časa, da se umiriš. Tako sproti rešuješ stvari.
Super smile
smile

Po skoraj dveh letih je naša mačka ponovno odšla od doma. Smo jo iskali, ampak šele 10. dan po njenem izginotju sem se spomnila in šla ponovno pogledat Zoranov nasvet v tej temi. Takrat pred dvema letoma se je vrnila po 14 dneh, dan po tistem, ko sem sledila tem napotkom, naredila transformacije pri sebi in reiki njej. Tokrat sem naredila podobno, reiki zanjo z enakim namenom. Čez nekaj ur se je vrnila ... Neverjetna je.  :rose:

17

Andreja je napisal/a:

Po skoraj dveh letih je naša mačka ponovno odšla od doma. Smo jo iskali, ampak šele 10. dan po njenem izginotju sem se spomnila in šla ponovno pogledat Zoranov nasvet v tej temi. Takrat pred dvema letoma se je vrnila po 14 dneh, dan po tistem, ko sem sledila tem napotkom, naredila transformacije pri sebi in reiki njej. Tokrat sem naredila podobno, reiki zanjo z enakim namenom. Čez nekaj ur se je vrnila ... Neverjetna je.  :rose:

:prst:  wink  :prst:

Kako mački dopovedati, naj ne hodi k sosedom, ki je ne marajo? (mački divjakinji, niti slučajno hišni mački)  Je drugače zelo družabna in radovedna, cela soseska jo pozna, povsod je je veliko, razen doma.
sad
Imamo zdaj z enimi sosedi že več mesecev hude težave, ker je za vsako njihovo nevšečnost kriva ona. Ne vemo sicer, če je to res, dokazov ni, ampak glede na njeno potepuštvo bi ji vseeno želela sporočiti, naj se tistemu okolju izogiba. (Ali da naj bo (zaboga) doma.)  Sosedom pa tudi poslati kakšen žarek ljubezni in sprejemanja. (In sebi kakšno pomirjevalo zaradi vse sekirancije, ki jo imam z njo in njimi.)
Je kakšna možnost? Fizično pri njej ne bo šlo, je divja in "svetovljanska", z njimi se tudi ne da nič zmeniti (razen to, da naj mačko pošljemo na daljše počitnice daleč stran od našega kraja ... hmm ), bi se dalo mogoče kako energijsko/duhovno, kakršenkoli vzorec, tehnika ...?

Andreja je napisal/a:

bi ji vseeno želela sporočiti, naj se tistemu okolju izogiba. (Ali da naj bo (zaboga) doma.)  Sosedom pa tudi poslati kakšen žarek ljubezni in sprejemanja. (In sebi kakšno pomirjevalo zaradi vse sekirancije, ki jo imam z njo in njimi.)

Andreja, si si odgovorila že z vprašanjem. smile

Predlagam, da vstopiš v meditacijo, v kateri se lahko energijsko povežeš z bitjem mačke ter ji sporočiš, kar ji želiš sporočiti. Poveži se z njo skozi srce, ker se ne čuti posebne povezanosti mačke s tabo. Lahko da se potepa okrog, ker ne čuti povezanosti z domom. Prav tako pa lahko sosedom pošlješ podporo - včasih je bilo v uporabi, da smo zmolili za koga. Če ne znaš drugače, lahko napraviš molitev, da vsi, skupaj s tabo, dobite toliko brezpgojne ljubezni, da se situacija reši v skladu za najvišje dobro vseh vpletenih.

Še preden pa to storiš, predlagam, da sprostiš pri sebi zamero in obsojanje do sosedov - se jasno čuti skozi pisanje, kar še zaostruje odnose sosedov z mačko - tako bo lažje steklo tudi ostalo, kar boš delala. Mački lahko tudi napraviš energijsko privlačnejši dom - napolni prostor, kjer se običajno zadržuje, z vsemi tistimi energijami, ki so privlačne za mačke, lahko napraviš reiki podporo - ne vem, kaj obvladaš - lahko ji nastaviš privlačno in dišečo hrano. V skrajnem primeru se lahko odločiš tudi za kastracijo/sterilizacijo. Po teh posegih naj bi mačke postale miroljubnejše in se zadrževale v bližini doma. Vendar osebno nisem za te posege, razen če ne gre resnično drugače.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

20 Nazadnje urejal Andreja (07.06.2013 09:34:15)

Hvala za odgovor  :rose:
Bom naredila vse to in še kaj.

Urška je napisal/a:

kastracijo/sterilizacijo. Po teh posegih naj bi mačke postale miroljubnejše in se zadrževale v bližini doma.

Naša divjakinja je porušila to teorijo.

Ta mačka je res prinesla v moje življenje nekaj, kar si ne bi nikoli mislila ... wink 
Učiteljica. (Težka.)

21

Pozdravljeni
Tudi pri nas imamo mačka, ki je tako notranji kot zunanji in star je cca 11 let. Glede na to, da je bil PRVI mačkon na vasi sem  vsakič. ko je prišel njihov čas, obiskovali veterinarja zaradi posledic borbe. Zato sem se  pred cca 3 leti odločila, da ga kastriram, ker so bile resnične poškodbe.  Kakšno leto po kastraciji ga je še vleklo, vendar mu ni bilo nič jasno kaj se dogaja in če bi bila še enkrat pred odločitvijo o kastraciji se sigurno ne bi odločila - naj umre pokončno kot prvi na vasi, čeprav bi nam bilo fulll hudo. Sedaj je pa še samo doma, malce na dvorišče, teraso in zopet v posteljo. Njegova gospodarica sem jaz in ko sem doma bi najraje bil vedno v naročju. Dostikrat mu delam reiki tudi če je vse vredu, ker vidim da mu odgovarja.
Si je pa tik pred novim letom prehladil oči in karkoli sem storila ni bilo učinka tako, da smo šli k veterinarju, kjer je dobil inekcijo antibiotika, vitamonov in nekaj proti bolečini, pa tudi na kilaži je dosti izgubil. Stanje se je malce popravilo in poslabšanje znova v sredo in zopet k veterinarju, kjer je dobil zopet inekcije in vzeli so mu kri in je pozitiven na mačji AIDS. Od kje ne vem. Skratka včeraj, ko sem prišla iz službe sem ga našla na WC-ju, ker se ni mogel pobrati, odpovedale so mu zadnje tačke. Zopet k veterinarju, tokrat je dobil kortizol in proti bolečinam. Danes zjutraj ima negibno samo zadnjo levo tačko, ki je tudi mrzla, desna pa je kar vredu. S hčero smo mu delale reiki in se je ful čutilo, vendar me pa skrbi leva zadnja tačka in bi prosila za nasvet kaj naj še storim, da se stanje izboljša.  Glede na to, da se strinjam s trditvijo, da tudi živali nas učijo oziroma prevzamejo krivdo za naše nepredelane vzroke in blokade sem se obrnila vase, kaj je potrebno poštimati pri meni, kaj mi naš Yoni želi sporočiti.
Prosim za vašo pomoč, nasvete, vpoglede kaj moram storiti, da se premaknem naprej in posledično tudi pomagam našemu mačkonu YONI-ju? sad  sad  sad

Jaz začutim mačka prek tebe, da je skupaj z njegovo "mačjo moškostjo" odšla volja po življenju, kot da je takrat energijsko izpuhtel del njegovega imunskega sistema, ki se je čez čas manifestiral skozi fizične težave. Med reiki tretmanom mu lahko hkrati mentalno pošiljata sliko njega kot zdravega in alfa mačka po domače rečeno "z jajci". Ta tehnika ni nekaj naprednega, samo predstavljata si ga kot zdravega in vitalnega samca. Živali izredno vpijajo moč vizualizacije.

Pri nas smo na takšen način pozdravili našega mačka, ki ga je kot mucka povozil avto in mu izredno poškodoval hrbtenico. Skozi terapije in vizualizacijo da je njegova hrbetnica zdrava in ravna, je po nekaj tednih začel normalno hoditi po vseh štirih tačkah in se po mesecu dni popolnoma pozdravil.

urskakorun.com

23

Urška hvala. Smo ravno tako delale skozi reiki in sedaj je že skoraj vredu, samo malo še šepa z zadnjo levo tačko. :prst: Tako da bomo še nadaljevale.
Prosim pa za uvid, kaj naj bi jaz pri sebi spremenila oziroma ozavestila, ker čutim, da moram nekaj spremeniti pa nikakor ne ugotovim. :rose:

24

Zopet se oglašam glede našega muca in sicer smo ga včeraj zvečer uspavali, ker so mu zopet odpovedale zadnje tačke, jedel skoraj ni nič in je zelo oslabel. Težko sem se odločila za ta korak, vendar nismo videli izhoda in tudi veterinkarka je potrdila, da možnosti za ozdravitev ni. Z neizmerno bolečino v srcu vam pišem in upam, da mi bo vsaj malo odleglo. Sprašujem sebe, če bi lahko še karkoli storila pa ne najdem odgovora. Danes gremo ponj in ga bomo pokopali doma.

lunca, sočustvujem z vami, tudi sama sem letos izgubila ljubljenega mačka.

Najboljše, kar lahko naredimo ob izgubi ljubljenčka je, da se mu v srcu iskreno zahvalimo za vse, kar nam je podarila njegova prisotnost, zaradi njih smo postali boljši človek. To misel lahko obudiš vedno, ko se spomneš nanj. Od začetka je bolečina vejča, čez čas pa jo nadomesti ta občutek hvaležnosti in ljubezni.

urskakorun.com