1

Tema: Hujšanje

lep pozdrav!

Že kar nekaj ćasa imam težave z hujšanjem - trebuh. Ne morem in ne morem ga izgubiti. Probala sem s telovadbo, veliko gibanja, pravilna prehrana,... shujšam povsod samo v trebuh ne. Naj povem, da se ne poslužujem nobenih drastičnih diet, stradanja,  nočem shujšati v 5 dneh,...  Zanima me, če je kaj povezano z energijami v mojem telesu, blokade, s čakrami,...

Hvala, ker res ne vem kaj naj še naredim. Trebuh pa me neznansko moti in vpliva na mojo  samozavest.

Lep pozdrav,  Tinkara

Re: Hujšanje

tinkara, maščoba na trebuhu je lahko odraz več dejavnikov, energijski pregled kaže na nabiranje maščobe kot zaščito pred neželenimi čustvi ali strah pred travmami, strah izpostaviti se svetu. Povezana je s tretjo čakro, več o njej si lahko prebereš tukaj: http://pesem-duse.blogspot.com/2012/03/ … cakra.html

Oseba ima lahko gensko narejeno takšno postavo, da je nagnjena k trebuščku.
Maščobo na trebuhu pospešuje sladka hrana in kvašeni izdelki.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Zivjo Tinkara,

Sama sem tudi imela probleme s trebuhom. In to toliko časa dokler nisem sebe sprejela kot božansko žensko bitje. Dokler nisem sprejela dejstva, da so ženske mehke in okrogle. Nežne. In da čisto fizično nimamo konstrukcije moških. In potem vidiš v fitnes centrih ženske, ki dvigujejo uteži in pumpajo trebušnjake, ena, dva, tri, še ena dva tri in še eno serijo etc. Mislim koliko žensk dejansko uživa v teh vajah? Iskreno uživa?!

Ženske potrebujemo nežnejše gibe. Gibe, ki so kot valovi.
A si mogoče probala trebušni ples? Ples je super za ženske in super za trebuh in super za uzivanje in sprostitev.

Pa probaj biti nežna s seboj in svojim telesom.  :srcek:

nina

Ojla Nina,

prosim, dej mi povej kje bi več izvedela o sprejemanju kot božansko žensko bitje.

Hvala.

Živijo Tinkara,
berem tvoje vprašanje in razmišljam, kako žalostno je to, da moramo to spraševati. O sprejemanju sebe, kot božansko žensko bitje, bi nas praviloma morale poučiti matere. Morda ne s takimi besedami, ampak sprejeti svojo notranjo žensko moč, ki ima toliko obrazov - žensko-deklico, žensko-ljubico, žensko-mati, žensko-bojevnico, modro žensko, žensko bitje, popolno v tem, kakršno je, skozi katerega se preda življenje. Ženska ima maternico, ki je neke vrste hermetična posoda, naravna danost za življenje. Ko se čas, ki ga notranji prebivalec potrebuje za razvoj izteče, se ta mehurček odpre in tu je novo življenje.
Nekje na forumu je spisan članek o krogu in kvadratu - no, Življenja krog se začne v okroglini maternice. Življenje rabi odprte krožnice, za to, da se pretaka.
Odprti krogi so živi, kot šotor, gnezdo, spirala, zemlja … zaprti prostori so neživi in pri krogu ni napetosti, kot je v kvadratu, zato sam po sebi ne bi bil sposoben napredovanja … Zaprt krog = vacuum = nepretočno = ni življenja … mehurček mora vedno počiti, da zaživi … ampak odznotraj … kot jajce - če poči od znotraj je življenje, če od zunaj, je smrt. In eden izmed najbolj božanskih aspektov Ženske je danost, da ji je zaupan ta skriti krog.
Pomembno je, da se zaveda naslednje: tudi, če nima otrok, ima to kreativno, hranilno energijo, s katero ženska napaja svoje okolje. Ima sposobnost, da jo kreira in da jo širi. To se dogaja preko besed, hrane, dotika - vseh različnih načinov, ki jih ženska pač izbere. Zato je okroglost kot taka vedno ženski pojem, pojav, ki predstavlja hrano, toplino in mehkobo - modrost in varnost, ki je temeljno ženska.
Pogosto govorimo o življenju po smrti, ne govorimo pa dosti o življenju pred rojstvom. To je tema, ki je ženski princip ying-yanga. Tista črna pikica v belem. Moč te teme je, da čaka in čaka iz nje nazadnje nastane življenje. Da iz te tople teme zraste nekaj. To je primarna božanska energija ženske, ki je princip zemlje - princip varne podlage za vse druge aktivnosti. Zemlja ni brez razloga naša mati, tudi narava je ženskega spola, ker pooseblja brezpogojno ljubezen, princip dajanja in hranjenja. Tudi luna je ženski princip, ker je direktno povezana z mesečnimi cikli in ostalimi sezonskimi nihanji, vodo kot čustvenim elementom in osnovo za čutenje telesa.
Sprejemati svojo ženskost kot božanski dar ni samoumevno, ker smo v časih, kjer smo malo zašli in pomešali vrednote kot civilizacija, ampak ženska moč ni v tekmovalnosti, temveč v sprejemanju. Na prvem mestu sebe, kot biološko duhovni čudež, nakar še ostali svet. To seveda velja popolnoma enako za notranji princip ženske pri moškem (animo) in za celoten moški svet. (Ki je popolnoma enako poseben in pomemben, ampak zdaj pač govorimo o ženskah smile )
Trenutno se nahajamo v času, ko je velik globinski premik ženskih energij, ki se pojavlja na različne načine. Ženska narava se počasi prebuja in si jemlje svoje mesto nazaj - in to z ljubeznijo, ki ji pristoji in jo dela božansko. Ni je večje sile transformacije, kot je ljubezen, in to je tisto božansko, kar je najbolj žensko. Ženska ljubezen lahko spremeni svet.
Knjige pa so različne, mnogo jih je, Duša ženske je ena izmed njih, Ženske, ki tečejo z volkovi… itd. Ampak sprejemanje je nekaj, kar mora vsaka ženska začutiti sama, globoko s svojo notranjostjo in v sebi posvečenem trenutku. Najmočneje pa se to začuti v skupini žensk, zato tudi trebušni plesi in podobne dejavnosti veliko pripomorejo k sprejemanju.

'Življenje je proces.

Tin(kar)a ziv,

Se strinjam, da bi nas matere, tete, starejše modre ženske iz vasi morale poučiti o naši ženski energiji, o božanstvu našega bivanja, vendar … če pogledamo (zelo posplošeno pisanje) mal v zgodovino žensk vidimo, da tudi ženske generacije pred nami niso imele možnosti razviti-čutiti-spoznati svojih ženskih potencialov. Naše prababice so vse ponižne hodile v cerkev, kjer je kakšna koli ženstvenost bila obsojena, naše babice so preživele vojne in bile tako za enotnost narodov, da so celo kopale jarke in gradile ceste, naše mame so poskušale narediti največ kar so lahko s službami, krediti, shopingom v sosednjih deželah in družino. In me, generacija, ki se ji ni treba boriti za življenje, ki imamo bolj ali manj vse kar si (za)želimo – in me, ja, me odkrivamo, da je življenje več ko le materija.

In današnji svet je, če želiš, poln priložnosti za učenje. Informacije so lahko dostopne. Vprašaš na forumu in evo. Mnenja priletijo v odgovor. Včasih Tinkara, bi verjetno tebe, ker to sprašuješ in Tino in mene in se druge ženske proglasili za heretike in posledice bi znale biti zelo Vroče.

Ima pa današnji čas tudi svoje probleme.

Ampak najprej na kratko o 4 obdobjih žensk (mogoče ti bo mal teorije pomagalo pri razumevanju sebe – meni je!):

- predovulacijsko obdobje (sovpada z naraščajočo luno, letni čas: pomlad), simbolizira mlado žensko/devico. V tem obdobju smo polne energije, polne idej in zaleta.  Je čas, ko lahko začnemo na novo, ko nam okolica ne pride do živega, ko imamo jasne misli, ko se znamo organizirati in začeti.

- ovulacijsko obdobje (čas polne lune in poletja), simbolizira mater. V tem obdobju delamo na polno (pozno v noč če je treba) in realiziramo ideje, smo povezane s seboj, z zemljo, vesoljem. Je čas, ko smo polne ljubezni, ko si želimo druženja z družino, prijatelji. Sijemo lepoto.

- predmestrualno obdobje  (čas padajoče lune in jeseni), simbolizira divjo žensko. To je čas za končanje projektov, kritičnost vpogleda. Je pot vase in zadovoljevanje lastnih potreb, postajamo utrujene, manj prilagodljive.

- obdobje menstruacija (čas prazne lune in zime), simbolizira kronsko/modro žensko. Utrjenost, čas ko se potegnemo vase, počitek, tišina in mir. Smo občutljive, počasne. Čas za sanje, intuicijo, duhovnost.

Ta obdobja se vrtijo v nas vsak mesece, vsako leto in skozi celo življenje. In ko prepoznamo prednosti določenega obdobja, lažje urejamo naš vsakdan in se npr. v menstrualnem obdobju ne ženemo po hribih in dolinah, ker nam to ne bo koristilo, ampak le še bolj izčrpalo etc.

Težava našega časa je, da  idealizira en arhetip in to je arhetip mlade deviške ženske. Naslovnice so polne mladih žensk brez oblin in gubic, naslovnice so tudi polne starejših (modrih) žensk, ki so suhe migice z (ne)naravno napeto kožo. In v taki družbi ni vedno najlažje prepoznati naše vrline izza medijskega imidga zaželenosti.

Pa da ne bo pomote. Meni osebno mehka okrogla ženstvena ženska  pomeni osebo, ki redno skrbi za svojo fizično aktivnost (hoja, tek, joga, ples, magari tudi dvigovanje uteži – verjamem v izjeme) in ki skrbi za zdravo prehrano svojega telesa in ki živi melodijo božanske ženske (torej nas same).

Mogoče Tinkara pa nekje v tvoji bližini obstaja skupina žensk, ki se redno mesečno srečujejo v Rdečem Šotoru in se pogovarjajo o ženskih zadevah in ki nudi podporo intuitivnosti ženstvene biti in podporo globlje resonance s svojo boginjo. :srcek: 

Lep dan
Nina

Ne vem, kako mi je uspelo izbrisati sporočilo, ki je bilo tukaj napisano.
Ne vem kdo ga je napisal a ostalo mi je je tole napisano in kdo je tole napisal, prosim naj se javi. Spodaj je odgovor.

Nisem hotela odpirati nove teme in sem poiskala staro temo, z podobnim vprašanjem... in sicer:
Nekaj časa se POSKUŠAM z raznimi metodami poiskati samo sebe in tisti notranji mir, pa se mi na trenutke dozdeva, da na določenih področjih samo padam in nemorem nekako splezati na  zeleno vejo, ampak vztrajam in verjamem, da mi bo uspelo...
Moje vprašanje pa se nanaša na sprejemanje samo sebe in moje teže. Odkar pomnim imam probleme z kilogrami in se mi zdi, da sem že celo življenje na neki dieti. Pa to ni ne vem koliko kg preveč, ampak vedno je kakšen viška    Pa sem imela obdobje, ko sem brez težav shujšala, pa so se čez čas kg zopet začeli kopičiti nazaj (imam tudi problem z čustvenim prehranjevanjem) in sedaj sem prišla na rekordno stanje z kg in res se moram spraviti v roke... Vse vem kako in na kakšen način mi bo uspelo, ampak trenutno (že kakšno leto) skoraj nimam tiste prave energije, volje, zagona, da bi se res lotila... Ne pričakujem sedaj čarobne paličice, da bi mi pomagali, zanima me ali se v mojem biopolju vidi kakšna ovira, ki bi jo morala razrešiti,da bi se lotila "prenove" same sebe?

Sprejmi sebe, takšno kot si – sedaj.
(Čuti se, da tudi tvoji predniki, še posebej prednice, niso bile sprejete v družbi in to še vedno vpliva nate.)
Kdo pa pravi, da moraš imeti točno številko kg?
Če si aktivna in je prehrana uravnotežena – telo že vem zakaj imaš toliko kg.
Če je pa kg viška in ni aktivnosti in je preveč hrane – potem je pa problem.
Preden primeš hrano v roke – se vprašaj – hranim svoje telo ( moje telo to sedaj potrebuje ? ) ali  hranim sedaj svoja čustva?
Če so čustva je potrebno nekaj narediti, da se to spremeni - ta kompenzacija.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Zoran je napisal/a:

Ne vem kdo ga je napisal a ostalo mi je je tole napisano in kdo je tole napisal, prosim naj se javi. Spodaj je odgovor.

Nisem hotela odpirati nove teme in sem poiskala staro temo, z podobnim vprašanjem... in sicer:
Nekaj časa se POSKUŠAM z raznimi metodami poiskati samo sebe in tisti notranji mir, pa se mi na trenutke dozdeva, da na določenih področjih samo padam in nemorem nekako splezati na  zeleno vejo, ampak vztrajam in verjamem, da mi bo uspelo...
Moje vprašanje pa se nanaša na sprejemanje samo sebe in moje teže. Odkar pomnim imam probleme z kilogrami in se mi zdi, da sem že celo življenje na neki dieti. Pa to ni ne vem koliko kg preveč, ampak vedno je kakšen viška    Pa sem imela obdobje, ko sem brez težav shujšala, pa so se čez čas kg zopet začeli kopičiti nazaj (imam tudi problem z čustvenim prehranjevanjem) in sedaj sem prišla na rekordno stanje z kg in res se moram spraviti v roke... Vse vem kako in na kakšen način mi bo uspelo, ampak trenutno (že kakšno leto) skoraj nimam tiste prave energije, volje, zagona, da bi se res lotila... Ne pričakujem sedaj čarobne paličice, da bi mi pomagali, zanima me ali se v mojem biopolju vidi kakšna ovira, ki bi jo morala razrešiti,da bi se lotila "prenove" same sebe?

(Čuti se, da tudi tvoji predniki, še posebej prednice, niso bile sprejete v družbi in to še vedno vpliva nate.)
Preden primeš hrano v roke – se vprašaj – hranim svoje telo ( moje telo to sedaj potrebuje ? ) ali  hranim sedaj svoja čustva?

Moja malenkost je avtorica zgornjega vprasanja

9 Nazadnje urejal ana_J (19.05.2017 10:40:04)

Zoran je napisal/a:

Ok očitno so na tej temi na delu neke negativne sile, da mi vrglo toliko odgovorov in to ne popolnih big_smile Prosim administratorja, če zgornje podvojene  odgovore izbriše. Hvala

V glavnem hvala za odgovor. V bistvu ni moj cilj, da postanem manekenka, ampak da pridem do neke zdrave teže, primerni moji konstituciji ter se hkrati počutim dobro v svoji koži. Žal pri faktor teža, ima pri meni velik vpliv na moje splošno dobro počutje. Če dobro pomislim, že od nekdaj, nimam preveč lepega mnenja o svoji vizualni podobi. A mi lahko kaj več poveš o nesprejemanjem mojih prednikov v družbi.

Sicer se pa trudim z zdravim načinom prehranjevanja ter gibanjem, počasi, korak po koraku, tako se počasi daleč pride... big_smile

10

ana_J je napisal/a:

Prosim administratorja, če zgornje podvojene  odgovore izbriše. Hvala

Urejeno wink

ana_J je napisal/a:

V glavnem hvala za odgovor. V bistvu ni moj cilj, da postanem manekenka, ampak da pridem do neke zdrave teže, primerni moji konstituciji ter se hkrati počutim dobro v svoji koži. Žal pri faktor teža, ima pri meni velik vpliv na moje splošno dobro počutje. Če dobro pomislim, že od nekdaj, nimam preveč lepega mnenja o svoji vizualni podobi. A mi lahko kaj več poveš o nesprejemanjem mojih prednikov v družbi.
Sicer se pa trudim z zdravim načinom prehranjevanja ter gibanjem, počasi, korak po koraku, tako se počasi daleč pride..

Nesprejemanje, spola nosiš po prednicah in same prednice sebe niso sprejele- zato imaš težavo s svojo podobo in sprejemanjem sebe.
To predelaj, pa javi kako ti gre.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788