1

Tema: Cepljenje otrok

Pozdravljeni

Smo v obdobju, ko bi morali cepiti proti ošpicam, mumpsu in rdečkam našega najmlajšega otroka. Pred časom sem izvedela, da je v sorodu en fant, ki je po tem cepljenju zbolel za avtizmom. Ob novici me je groza. Sedaj s cepljenjem odlašam, ker ima mali vedno nekaj, ko je za ga cepit- ker sem jaz pod stresom in ga ne dovolim še cepit. Prvi otrok je dal vse skozi po predpisih in brez težav. Do sedaj tudi najmlajši ni imel reakcij-vse OK.
Pa me zanima: tisti, ki delate vpoglede ali ste kdaj delali vpoglede tudi pri takih družinah in ali je dejansko vzrok v cepivu ali bi kljub temu prišlo do neke motne v razvoju pri otroku četudi ne bi bil cepljen (ni rečeno samo avtizem)?

Sem vedno bolj zaskrbljena in prestrašena. Prebiram mnogo člankov o tem, sama vidim argumente za in proti cepljenju-živimo v okolju, kjer je veliko tujcev iz Azije, arabskih držav, bivše Jugoslavije.

Lep pozdrav

Re: Cepljenje otrok

Pozdravljena Valčika

Če začnem na koncu tvojega pisanja:okolje vpliva nate v otroški dobi na način da si ustvariš svoj odnos tako do moške kot do ženske energije(ali tvoj odnos do spola).

Ko imaš svoje otroke je avtizem pri otroku več ali manj samo pokazatelj našega podzavestnega odnosa do partnerja.Imajo pa pri tem večjo vlogo ženske-matere zaradi naravnih danosti( zanositev,nosečnost,dojenje,...).Zato si težko predstavljam kako bi narodnostno mešano okolje lahko vplivalo na otrokov avtizem.

Kar se pa zadeva cepljenja je pa to odločitev staršev in nikogar drugega.Z vsemi posledicami ki jih ta odločitev prinaša.
Za karkoli se odločimo pa je zelo pomembno kakšen je naš notranji odnos do zdravstva,do cepljenja kljub informacijam ki so dostopne.

Zadnje čase pa sem prišel do spoznanja da preveč branja človeku samo odvrača pozornost od samega sebe,od opazovanja samega sebe.Ampak za to zaznavo sem moral seveda presedet ure in ure pri branju. Se zgodi. lol

Zdravo Valčika,

Mene tudi zanima kako je s tem. In sem se sama par let nazaj sprasevala ravno to. Ali bi bila pot neke druzine kljub ali navkljub cepivu ista.

Razumem te kako se počutiš. In čutim tvojo zaskrbljenost. Toliko literature (strokovne in balasta), da sploh ne veš več kaj in kako. In pa seveda sama odgovornost odločitve. Tvoje. Ki lahko prinese ali pa odnese.

Tudi mi živimo v ne-slovenskem okolju, kjer je samo cepljenje za Polio obvezno, ostalo ni, a ti tega tko nihče ne pove.

Je pa samo vprasanje cepljenja v bistvu zamajalo moj odnos s parterjem.  V naši družini je tole vprašanje prineslo veliko debat in nestrinjanja. In ko sva se midva lepo in iskreno pogovorila in dosegla sporazum glede tega, se je tudi moja zaskrbljenost dejansko umirila. In je cepljenje minilo skoraj brez kakrsnihkoli zapletov.

Tko da mogoce, je tudi tole vprasanje pri vas pogojeno s kaksnim drugim "dogodkom/odnosom za zaveso" in se samo manifestira skozi vprašanje cepljenja. Ne vem. Nisem strokovnjak. Samo ideja za razmislit.

Želim ti odločitev, taksno s katero se bos(te) umirila(i) in dobila podporo, ki jo potrebujes.
Objem.

Nina

Pozdravljeni

mogoče sem malo slabo napisala, francik, nisem mislila, da narodnostno mešano okolje "prinese" avtizem- saj to ni nalezljivo. Tujci lahko prinesejo k nam (živimo v Slo) različne bolezni.

Moj dvom je porajal primer v sorodu, ko se je dečku po cepljenju proti ošpicam, mumpsu in rdečkam pojavil avtizem. To mi poraja velik dvom; in sem začela prebirati razne članke -strokovne in balast vmes. Nikdar pa nismo dobili ob cepljenju nikakršnih navodil od osebja, ki je cepilo otroke.

Moj mož prisega na medicino.

lp

Valčika,tvoj odgovor uporabljam za širši pogled brez osebne note.

"Mogoče sem malo slabo napisala" se nam vsem dogaja,tudi meni,ker se z besedovanjem vedno izgubi prava vsebina sporočila v smislu "ali lahko opišeš duh vrtnice?" Besedujem lahko na to temo nos pa ostane "prazen".Brez izkušnje.

Kdo je tujec? Tujec sem sam sebi če nisem sposoben pri sebi prepoznati svojih strahov ki jih ubesedim v svojo okolico,v svoja besedila,...,in se zato občasno vračam k svojim zapisom,recimo na tem forumu in se preverjam.

Od vseh ki se "srečujemo" na tem forumu,ki je za moje pojme bogat z vsebinami,je pričakovati razumsko in notranje razumevanje da je vsaka bolezen ali nagnjenost k njej,pogojena z podrtim  čustvenim ravnotežjem.In to velja tako za "severnjake,južnjake kakor tudi za slovenceljne" pa tudi če se odselimo na luno ali na mars.
Mimogrede:ko je razsajala v Španiji,na začetku prejšnjega stoletja,španska gripa in je umrlo na milijone ljudi,je bilo med njimi nekaj družin ki so pomagale obolelim ljudem pa med njimi ni nihče zbolel za gripo.  Tu se skriva odgovor za vsako bolezen.

Ko je potrebno grem k zobarju,če se polomim grem na urgenco,doma pa se usedem v "kot" in poiščem odgovor zakaj se mi je zgodilo kar se mi je pač zgodilo.Brez opredeljevanja za ali proti medicini.
Tak je moj način.Smo si pa različni.In dokler so v naši okolici prisotni bolj ali manj močni odkloni-ekstremi smo lahko polno zaposleni sami s sabo.

Ko se pojavi avtizem je to lekcija za starše pa mogoče še za tiste sorodnike ki jim to sproži določen strah.Za sorodnike v smislu da malo pogledajo od kod ta strah in kaj jim pomeni.

lp

Pozdravljeni, to je kar zanimiva tema in so tudi pomembna vprasanja. Mogoce pa do teh vprasanj in bolezni prihaja zaradi strahu pred neznanim, drugacnim... Imam otroka, ki sem ga cepila proti vsem kar naj bi se in se s tem nisem obremenjevala ker verjamem v uno: kako znotraj tako zunaj. Sem do sedaj zivela v treh razlicnih drzavah pa tudi starsa sta mi razlicne narodnosti in sem se ze vsega nagledala in dobrega in slabega tudi v povezavi z mentaliteto naroda, vzorci v kolektivni podzavesti in podobno. Bolezen je pa po mojem mnenju vedno stvar notranje naravnanosti. Ce bi mi se slucajno zgodilo, da otrok zboli z avtizmom ali katerokoli drugo boleznijo bi prvo vzrok poiskala pri sebi, ne pa v zunanjih sprozilcih. Saj v koncni fazi, ko ta cas pride, od necesa moramo tudi umreti... Prevec se obremenjujemo zunanjostjo in tem kar se je nekomu zgodilo, predvsem pa z strahovi. Z avtisticnimi otroci sem nekajkrat tudi delala, kot volonterka, in so neverjetni, dajo ti motivacijo za zivljenje in sreco, so zarek sonca in veselja, neobremenjeni so in cista srca, od njih se da marsikaj nauciti vse je samo stvar kota gledanja.  :srcek:

:srcek:  :prst:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com