Tema: Nerazumevanje dveh mačkov - kaj se skriva v ozadju
Zdravo!
Mene pa že nekaj časa muči, zakaj se naša dva mačka ne razumeta in nekako ne znam sama priti do jasnega odgovora, ki bi me pripeljal do rešitve. Upam, da bom tukaj dobila pravi nasvet, ki mi bo pomagal rešiti to težavo
Da malo opišem kaj se je dogajalo in se dogaja.. Pred 5 leti sem jaz domov prinesla enega mucka, na katerega smo se vsi zelo hitro navezali, res je prinesel veliko pozitivne energije v našo hišo. Po komaj dveh mesecih pa so ga povozili, kar me je kar precej potrlo. Vedela sem, da takrat potrebujem vsaj nekaj mesecev, da to prebolim, preden si lahko omislim novega mucka, kar sem tudi povedala. Sestra je pa že po komaj enem mesecu samo rekla, da gre po novo mucko in čez par ur smo jo že imeli doma. Mislila sem, da bo sestra prevzela skrb zanjo (glede na to da ostali nismo bili preveč navdušeni nad tem kar je naredila), ampak na koncu je naneslo tako, da sem se jaz največ ukvarjala z njo. Saj sem jo hitro vzljubila, ampak še vedno pa mislim, da je bila ta pridobitev veliko prehitra zame. Sem se pač navadila na to in čas je počasi mineval, ko smo prišli na idejo, če bi tej naši (zdaj že) mački priskrbeli družbo. Po dveh letih sem jaz domov prinesla še enega mucka, na katerega pa je mačka začela pihat že ko je imela prvi stik z njim. Upali smo, da se ga bo sčasoma navadila. Včasih smo opazili občasni manjši napredek, ampak se še zdaj po treh letih ne razumeta prav dobro. Če imata oba dober trenutek (kar je redko), se lahko mirno povohata in gresta brez posebnosti eden mimo drugega. Običajno pa začne mačka pihat že če se ji maček preveč približa. Zanimiva sta, ko se lovita: če ona lovi njega, vse zgleda ok, ko pa zamenjata vlogi, se mačka začne dret kot bi jo dajal iz kože (po možnosti se je niti ne dotakne). Nikoli pa nisem zasledila, da bi imela kakšne močnejše fizične kontakte z namenom, da bi poškodovala drug drugega (na srečo
).
Jaz predvidevam, da njun odnos nekako odraža odnos med mano in sestro. Redko sva se razumeli in vedno sem čutila neko napetost med nama. Med nama je 5 let razlike in kot majhna se skoraj nikoli nisem smela igrat z njenimi stvarmi/igračami, ker mi je vedno rekla, da sem še premajhna, da ne znam pazit stvari in da bom vse polomila, strgala ipd. Imam občutek, da me je vedno imela za neko grožnjo. Ravno to bi rekla da se odraža tudi pri mačkih. Verjetno se ne motim prav veliko?
Rada bi vedela, kaj se dejansko dogaja v ozadju. Hvaležna bom za kakršenkoli nasvet in ugotovitev
LP