26

Re: domače živali

Urška hvala za napisano :rose:  Že ko sem se poslavljala od njega sem se mu zahvalila za vse lepe trenutke,ki mi jih je s svojo prisotnostjo omogočil saj sva skupaj sobivala 11 let in za vse miške, ki mi jih je v zahvalo prinesel, nekaj let nazaj mi jo je prinesel na moj rojstni dan in to skozi teraso v hodnik in me tam počakal. Res je bil izjemen MAČKON. :srcek:  :srcek:  :srcek:
Ko smo ga včeraj pokopali zavitega v negovi dekci, smo prižgali svečke v stanovanju na njegov spomin.

Urška, me pa zanima, kako je z dušami umrlih domačih ljubljenčkov?
Še enkrat hvala za napisano in en mačji pozdrav; mjav, mjav

Duše umrlih ljubljenčkov, kakor jih jaz začutim, odidejo v kolektivno zavest ali skupno dušo, ki je dana eni živalski vrsti. V kolikor bi ljudje preveč in predolgo objokovali in vezali z žalostjo žival na zemljo, se lahko dušica vrača nazaj v našo realnost.

V primerih izgube svetuje, da si oseba odredi nek določen čas, v katerem bo izjokala in obžalovala izgubo, po določenem času, pa naj žalost zamenja za ljubezen in nežno hvaležnost. Lunca, ti verjetno to že veš, pišem na splošno, za vse bralke in bralce.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

28

Ja res je. Določila sem si 10 dni za žalovanje. V tem času prižigam čajne svečke in vsak večer približno v tistem času, ko sva se crkljala :srcek:  to počnem tudi sedaj in energijsko podpiram njegovo dušico, da najde  ljubezen , mir in spokojnost v svoji drušni družini. Prosim ga za razumevanje, ker  tako pogrešam najine skupne trenutke in mu pošiljam brezpogojno ljubezen in hvaležnost.
Urška hvala :srcek:

Lepo pozdravljeni vsi, ki prebirate to.

V začasni oskrbi imam iz azila tri muce, ki so pri meni eno leto. Za njimi je enoletna rehabilitacija (prebolele so mikrosporijo, kronično kihanje in vnete očke). Jemanje močnih zdravil zaradi mikrosporije je kar oslabilo njihov imunski sistem. Dva še sicer malo kihata in imata še kdaj izcedek iz oči, tretja pa je že zdrava.

Problem pa je nastal, ko sem bila v zavetišču in so mi predlagali, da jih pripeljem nazaj v azil. Da jim bodo od tam iskali dom, ker jih bodo ljudje lažje posvojili, ko jih pač vidijo v živo.
Postalo mi je hudo, šlo mi je na jok, na njih sem se zelo navezala, one pa name in mi jih je težko spet pustiti tam v kletki. Ne vem, res ne vem kako naj to steče.
Obdržati jih ne morem, ker že imam poleg teh treh, še dve moji. V bližnjem pa se imam namen odseliti.

Skrbi me predvsem to, v kakšne roke bodo prišle te muce. Ker zaradi varstva podatkov v zavetišču ne bom imela dostopa, kdo jih je dejansko posvojil.

Zanima me, kaj lahko zdaj pri sebi počistim. Da pridobim zaupanje v ta postopek. Se mi zdi, če so že pri meni, zakaj bi potem prišle v roke nekoga, ki zanje ne bo lepo skrbel. K temu spada tudi kvalitetna hrana...
Kako se znebim strahu in tega mojega nadzora?

Hvala za vse morebitne odzive in če je kdo imel že kakšno izkušnjo s tem, da jo podeli.
:srcek:

30

Svobodna ptica, 
lahko tukaj na forumu pod temo razno objaviš fotografije muckov in poskusiš poiskati nove lastnike.
Vsekaor ti bo pa pomagalo, da greš v meditacijo, če ne veš, imaš vodeno http://www.pesem-duse.com/meditacija-li … re,31.html in nato spusti ven vse skrbi, strahove in ostale tesnobne občutke.

Nato si postavi cilj: kaj si želim za muce? Kakšne lastnike naj bi imeli – vse detajle navedi v svojih željah in dopusti, da vesolje za to poskrbi, da bo tako, kot je za vse najboljše.
Če boš čutila, da še tvoja navezanost vpliva na razvoj dogodkov, h komu ali kašnemu lastniku bodo muce šle – še to se osvobodi.

Vesolje ima za nas, kot za živali načrt in za sedaj, koliko smo mi kot ljudje razviti, živali vejo v 88% bolj kaj je bolje za njih in zakaj so tukaj, kot mi. Mislim na to, da živali jasno vejo zakaj so tukaj- ljudje pa za sedaj v majhnem procentu. Živali imajo določene sposobnosti, ki jih mi kot ljudje - vprašanje, kdaj/če jih bomo obvladali (mogoče tudi to ni naš namen).
Sam imam doma mačke in pse, ki se razumejo in včasih ne veš zakaj si žival izbere takšno situacijo, ki ni nam najbolj po godu.  Verjamem pa, da večina živali ve zakaj je temu tako - ker se mi učimo (vsaj sedaj je tako). Mene tudi mačke učijo, še posebej en mačk, ki mi je ogromno pokazal in naučil in ko je prišel čas je izginil brez sledu.  V eni temi sem pisal o temu mačku, kako se je pozdravil, pa ne vem več kje je to.

svobodna ptica, ko predelaš vzorce se odpri, da mačke pridejo tistim lastnikom, katerim so namenjene.

Javi, kako je.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

31

Svobodna ptica, mislim, da ti je Zoran enkratno in celovito odgovoril. Rada bi le še dodala, da ljubezen pomeni sprejemanje drugega in situacije točno takšne, kakršna je in da znamo pustiti drugemu, da gre svojo pot. To nam otežuje dejstvo, da smo navezani, ker želimo najboljše, ampak naše gledanje na to, naš pogled na to, kaj je za nekoga najboljše - je le naš pogled, ki se kreira skozi očala, ki jih nosimo. Ta očala pa spreminjamo, ko spreminjamo pri sebi moteče vzorce, omejujoče misli in občutke, ki nas zavirajo in nam pozročajo krizo. Tako kot tebi situacija z mucki. Kolikor te začutim, imaš sedaj ob sebi 5 čudovitih učiteljev, ki te bodo popeljali skozi lekcijo ljubezni. Verjemi, da bodo tisti trije našli dom, ki je zanje pravi in kot je rekel Zoran - se tega zavedajo.
Tudi sama imam v lastništvu konjička rešenčka, ki me uči podobno na malo drugačen način. Ko se počasi prebijam do bistva lekcije, je z mano potrpežljiv in tudi ko sem jaz na tleh, ker se jasno zavedam, da mora najti drug dom, ljubeznivo čaka, da odkrijem tisto, kar on že ves čas ve. Da tu ni prostora za krivdo, obtoževanje ali iskanje napak. Da je to samo čista ljubezen.
Čaka torej, da bom jaz sprejela. Da bo zame pravi čas. Lahko mu rečem samo hvala. In enako ti tvojim muckam, ki so ti hvaležne za vso ljubezen in toplino, s katero si skrbela zanje <3

32

Danes sem zasledila tale video in čisto paše k temi smile http://www.boredpanda.org/scwartz-jumpe … d-his-dog/

Gre za poseben odnos med fantkom, ki ima bolezen mišic (konstantna tenzija v mišicah), ter tronogim psom rešenčkom, ki je najprej našel dom pri drugi družini, ko pa so se našli, se je takoj spletla posebna vez  :srcek:

33

Pozdravljeni
Mene pa zanima, kaj pomeni, če se ptice (siničke, pastirice) zaletavajo v okna. To se je intenzivno dogajalo 10 dni nazaj pa tudi sedaj vendar ne v tolikšni meri. Sem doma na vasi in imamo hišo, pa sem vprašala sosede, če se jim tudi to dogaja, pa pri nobenemu nič. Ptica sede na balkonsko ograjo in potem poleti proti oknu in ga kljuva in spet in spet. Pa ne samo ena ptica, pa skoraj v vsa okna, čeprav najpogosteje v kuhinji z jedilnico in v dnevni sobi.  yikes

Lahko, da pomeni samo to, da so zaradi ptičje ženitve male glavice polne ptičjih ženitvenih hormonov in vidijo vsepovsod svoje bodoče partnerje, tudi v oknu, ki odseva njihove podobe. smile

Lahko pa se zavestno odpreš za sporočilo, ki ti ga te ptičke prinašajo. Njegova vsebina je samo za tvoja ušesa, drugi ne moremo videti, kakšno sporočilo ti živalski "poštarji" prinašajo. :rose:

urskakorun.com

Pozdravljeni,

eno vprašanje imam za kogarkoli, ki mi bo znal v zvezi s tem odgovoriti. Pred kratkim- na Veliko noč, je umrl Ptičko- nimfa. Zanima me ali ga bom srečala v Večnosti? Mislim, ali ga bom srečala in prepoznala, ko umrem?

Hvala.

Lep večer vsem.

36 Nazadnje urejal NOB-Eden (28.04.2014 21:18:10)

PumaAngel, pozdravljena in sožalje ob izgubi drage živalce...

Odgovor je Ja, vsekakor!
Duše, ki nas pridejo pozdravit, torej tiste, s katerimi smo bili najbolj povezani, se nam ponavadi prikažejo s takšnim obrazom oziroma telesom, kot ga poznamo iz zadnje skupne inkarnacije.

Če pa bi se rada ponovno srečala z njim že kaj prej kot šele, ko umreš, pa lahko poskusiš kakšno meditacijo za stik s preminulimi ali pa greš na regresijo (bolj učinkovita). Duše nas lahko obiščejo tudi v sanjah, le da sanje ponavadi govorijo bolj metaforičen jezik.

Lep večer.

PS: za več o posmrtnem življenju, pa si lahko prebereš kakšno knjigo na to tematiko, npr. dr. Michael Newton ima dobre informacije, nikakor pa ni edini.
PPS: izbrisal del, za katerega sem se pozneje zavedel, da verjetno ni bilo primeren; mi je žal... :rose:

37

PumaAngel, najprej sožalje ob izgubi. Vem, da je težko, ko se poslovi kakšna žival, ki nam je blizu in jo sprejmemo v naše življenje kot družinskega člana. Na božanski ravni smo vsi eno, ne glede na to, kje se nahajamo, kaj počnemo alli gre za pretekle, sedanje in prihodnje odnose. V večnosti, na božanski ravni, vse obstaja tukaj in zdaj. Tu ni minljivosti, tu je samo energija čiste ljubezni, ne glede na to, kakšno obliko zavzame v vidnem svetu. Svetujem ti, da se posloviš od ptička in se zavedaš, da vezi brezpogojne ljubezni nikdar, pod nobenimi pogoji, ni mogoče prekiniti. V srcu smo vedno povezani z vsem in vsemi, čeprav jih fizično ni več med nami :srcek:
Včasih umrle živali lahko postanejo naši vodniki, lahko pa nadaljujejo krog inkarnacij ali celo pridejo ponovno v naše življenje v drugi obliki. Ključ je, da smo odprti do vesolja in se zavedamo, da vse stvari zavzamejo svoje mesto. Sem sodi tudi proces žalovanja, če se tako počutiš, morda jeze, nemoči ali vsi ostali občutki. Vendar naj se zaključi z odpuščanjem, sprejemanjem situacije in sebe in odprtostjo do novih stvari, ki nam jih bo prineslo vesolje :rose:

Modro je ugotoviti vzrok žalosti in ga razrešiti,kajti žalost je eno najbolj razdiralnih čustev v naših lekcijah.Hkrati s tem pa odrešimo še vse vpletene duše. :srcek:

lunca je napisal/a:

Pozdravljeni
Mene pa zanima, kaj pomeni, če se ptice (siničke, pastirice) zaletavajo v okna. To se je intenzivno dogajalo 10 dni nazaj pa tudi sedaj vendar ne v tolikšni meri. Sem doma na vasi in imamo hišo, pa sem vprašala sosede, če se jim tudi to dogaja, pa pri nobenemu nič. Ptica sede na balkonsko ograjo in potem poleti proti oknu in ga kljuva in spet in spet. Pa ne samo ena ptica, pa skoraj v vsa okna, čeprav najpogosteje v kuhinji z jedilnico in v dnevni sobi.  yikes

V zvezi z zaletavanjem ptičev v okna sem nedolgo nazaj opazila na eni hiši zanimivo rešitev, ki je enaka rešitvam na avtcesti.
Na oknih so imeli nalepljene ljubke nalepke silhuet orlov (ki so plenilci), tako da odganjajo majhne ptičke od oken in s tem preprečujejo, da bi se zaletavale vanje.

urskakorun.com

PumaAngel je napisal/a:

Pozdravljeni,

eno vprašanje imam za kogarkoli, ki mi bo znal v zvezi s tem odgovoriti. Pred kratkim- na Veliko noč, je umrl Ptičko- nimfa. Zanima me ali ga bom srečala v Večnosti? Mislim, ali ga bom srečala in prepoznala, ko umrem?

Hvala.

Lep večer vsem.

Osebno ne poznam nikogar, ki bi umrl in se vrnil iz Večnosti, da bi lahko s 100% gotovostjo delil z nami izkušnje onkraj našega sveta. Kakor imam sama izkušnje z raziskovanjem svetov onkraj našega, se na neki drugi ravni povezujemo z vsemi bližnjimi in ljubimi bitji, ne glede na to, kdaj so živeli oziroma kdaj bodo živeli. Tudi naša duša sedaj se lahko poveže z dušo nekoga, ki je že zdavnaj pokojen. Tako nekateri pričajo, da je ljubljena oseba ali žival še vedno ob njih, kar dejansko drži. Le na drugi ravni, ne fizični, komunicirata. Dušo prepoznamo po vibraciji, zatorej se zdi logično, da lahko prepoznamo po vibraciji duše tudi svojo ljubljeno žival.

Jaz sem tako prepoznala dušo mucka, ki se je dvakrat inkarnirala v našo družino. Po izgledu je drugi maček bil drugačen od prvega, prav tako je med eno in drugo inkarnacijo minilo več kot 10 let, vmes smo imeli tudi druge mucke. A vibracija mačka je bila identična. S svojo drugo inkarnacijo me je prišla naučit neke prav določene lekcije, in ki mi je zelo jasna še sedaj. Prav tako čutim, da je tudi mucek v drugem življenju doživel točno tisto, kar v prvem ni in da je bila izpolnjena tudi njegova lekcija. Sedaj, ko se spomnim nanj, vidim dve sliki njega - sliko prvega in drugega mucka naenkrat. Ta izkušnja mi je pokazala, da se lahko tudi živali inkarnirajo še enkrat v naše življenje. A tukaj je treba poudariti - naše želje, da bi se ljubljena umrla žival inkarnirala nazaj k nam, v tem primeru ne zadostujejo. Samo če ima žival sama kot duša nek dober razlog, bo prišla še enkrat. V mojem primeru je šlo za lekcijo, ki sva se jo učila obadva, jaz in muc.

Lahko sama začutiš, če je med vama z živaljo kakšna lekcija, kaj nedoživetega, kaj, kar lahko samo vidve z živaljo doživita. Če ni kaj posebnega, ti predlagam, da ponudiš njeni duši toliko brezpogojne ljubezni in svetlobe, da bo dušica našla pot v svetlobo in v svojo dušno družino.

urskakorun.com

41 Nazadnje urejal JasminaJ (23.07.2015 06:33:33)

Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme se bom navezala na to. Gre za psa po imenu Car, ki je v našo družino prišel pred 5 leti. Ker smo prej že imeli psa, (zelo, zelo pametnega in pridnega, a nas je zaradi bolezni zapustil) si je tast zaželel novega. Domov si je pripeljal zlatega prinašalca, vendar pa se z njim ne ukvarja kaj dosti. Večinoma je pes v hiši, tudi spi z lastnikoma. Problem nastane, ko ga spustita ven, ker takoj pobegne od hiše. Tudi ko je na povodcu je zelo nemiren. Tast se nad psom zelo jezi in prelaga odgovornost in obveznosti do psa na svojo ženo. Pes je v tem času že 2x hudo zbolel.  Ker se zavedam, da je ta pes z razlogom v naši družini in da oddaja ali usmrtitev psa ni rešitev, vas lepo prosim za vpogled v biopolje in razjasnitev ozadja. Imam občutek, da ta kuža ni zadostil našim pričakovanjem in ga zato ne moremo sprejeti... Hvala za odgovor

JasminaJ, če se ozreš nazaj na napisane besede, lahko v njih najdeš že odgovor na vprašanje. Lastnik se jezi na psa, prelaga odgovornost zanj na drugo osebo. Pes je podobno, kakor otroci, ogledalo naše notranjosti. Kakor bo lastnik deloval, tako se bo pes obnašal. Pes se neposredno naveže na avro lastnika in predeluje vse energije ter čustva, ki so v lastnikovi avri. Prav tako se začuti tudi, da se v sebi še niste popolnoma se poslovili od prejšnjega psa - še vedno je močno prisoten v čustvih in ste še vedno navezani nanj, kličete njegovo energijo nazaj. Na ta način tudi ne dajete prostor novemu psu, da zadiha. Živali nagonsko zelo močno čutijo vse te energije in povezave, zato lahko tudi vaš novi kuža čuti, da nekako ni zaželen, kakor si že sama napisala.

Kar lahko ti narediš za boljše življenje novega kužeka je, da napraviš "uradno" slovo od prejšnjega in se v srcu posloviš od njega ter tako napraviš prostor za novega. Nato "uradno" napraviš dobrodošlico za novega kužeka. Lahko prav tako samo v srcu, s čustvi, z besedami ali celo konkretno, z darilom dobrodošlice - kakšno bikovko ali kaj ima rad. Za konkretno izboljšanje psa pa mora sodelovati lastnik, seveda prostovoljno. Glede na to, da nisi lastnica, kaj dosti glede tega ne moreš storiti. Kajti pes sledi in posluša in reagira le na "svojega" človeka, šele nato druge člane "tropa". Lahko pa napraviš psu podporo, da prek najvišje zavesti dobi toliko energije, kolikor je zanj v najvišje in najbolje dobro in kolikor jo sploh želi sprejeti njegova duša. Kakor imam izkušnje z delom z živalmi, si nekatere živali kot duše same izberejo, podobno kot ljudje, da bodo doživele nekatera čustva, življenje in izkušnje, ki niso rožnati. Na ta način se njihova zavest razvija na podoben princip kot človeška.

urskakorun.com

Urška hvala za odgovor,

bom naredila, kot si svetovala, spoštujem pa tudi kužkovo odločitev. LP