1

Tema: Prometna nesreča

Pozdravljeni,

sem brskala po forumu, da bi našla kaj podobnega ... Danes se mi je zgodila prometna nesreča. Jaz ˝sem v redu˝, avto je totalka, nihče drug ni poškodovan.

Malo sem že sama pogledala kaj bi bil vzrok, bi pa prosila še vas... Je zadaj karma ali kakšen vzorec, ki ga je potrebno transformirati.

Hvala,
Elena

Re: Prometna nesreča

Pozdravljena Elena, predlagam ti, da si ogledaš oddajo, v kateri govorim o tej in podobnih temah: http://www.preprosto-naravno.si/oddaje/neprizemljenost

Prometna nesreča, še posebej če se osebi ne zgodi ničesar, lahko pride kot opozorilo iz univerzalne ravni zavesti, kadar oseba deluje v nasprotju z zakoni univerzalne harmonije. Kot nasprotje se lahko smatra tudi vztrajanje pri svojem za vsako ceno, obsojanje sebe, obsojanje življenja, kljubovanje spremembam, odvisnost od materialnega, odvisnost od duhovnega, močna podzavestna agresija ...

Kakor se pri tebi začuti, si v duši, na višjih ravneh, kljubovala življenju in njegovemu poteku; kot da nekako v sebi nisi sprejemala tega, kar ti življenje nudi, ampak si želela nekaj drugega. Nisi brezpogojno sprejemala življenja. Zato ti je prišel na pot dogodek, ki te je stresel, da se začneš spraševati in iskati rešitve. Po postopku transformacije lahko rešiš vzroke, ki jih boš sama prepoznala, zakaj kljubuješ življenju, kaj se ti je zamerilo in kaj lahko narediš, da ga zopet sprejemaš.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Urška, najlepša hvala za odgovor. Ja, tole, da brezpogojno ne sprejemam življenja, se mi ponavlja že kar nekaj časa. Mislim, da se nekako trudim, tudi z reikijem, ki sem ga pred kratkim naredila. Nekatere dni gre bolje, generalno gledano pa čutim to kot ujetost.
Imam občutek, da ta težava sovpada z nezaupanjem vase in udejanjanjem poslanstva, odločnosti. Drugače pa kar močno čutim to razočaranje/ ne-sprejemanje nečesa in nekoga... 
Izziv se mi zdi živeti v ravnovesju med lastno motivacijo, akcijo, odločnostjo in brezpogojnem sprejemanju tistega kar pride. Kot da do neke točke si kreator svojega življenja (s svojimi odzivi na dogajanje), nekje pa se to neha... tako kot letošnje leto, ko Kezele pravi, da v veliki večini krmari karma, neizogibno ... in da razen sprejemanja tega kar je, sami dokaj malo lahko naredimo.

Zanimivo leto je ... kot da vseh deset let ali kolikor že brskam pod predpražnikom, se ukvarjam z raznimi tehnikami, kopičim knjige ... in delam na sebi, daje rezultat, samo da še nisem čisto tam. Včasih sem imela veliko več volje in optimizma, sedaj pa čutim, da ko prevzemaš odgovornost za svoje življenje in se ukvarjaš s tistim kar bi kdo poimenoval ˝kruta resničnost˝ ... da mi slednjega vse bolj manjka. Oziroma, me očitno ta kriza želi poriniti v spremembe in nekaj novega.

odiseja7, kakšni so rezultati, si šla čez proces transformacije?

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Urška je napisal/a:

odiseja7, kakšni so rezultati, si šla čez proces transformacije?

Pozdravljena Urška,

najlepša hvala za vprašanje. smile Spregledala sem obvestilo...

Kakšen mesec po prometni nesreči je sledila huda gripa in visoka vročina, od takrat pa še bolj izražena izgorelost. In ravno te dni sem spet čisto švoh, čustveno in fizično.

Čutim to upiranje ˝temu kar je˝ na nekem nivoju, čeprav poskušam z reikijem in z zavestnim sprejemanjem ... imam občutek, da nekaj zgrešim, ali se izogibam? Ne vem.
A so mogoče vzrok mnoge spremembe in selitve zavoljo iskanja službe, stres zadnjih par let ...  Vse naravnano v neko varnost in službo v šolstvu. Mene pa zvija od te službe. Zdaj ko se pa ponuja takšna služba za nedoločen čas - pa imam občutek, da me ravno to  še bolj baše in izčrpava.
Pripravljam se na Camino, da se že najdem, si zaupam in vse ... zdaj pa me baše ta izgorelost, hemeroidi in strahovi, če bom zmogla (sprejeti sebe, življenje).

...vam bom hvaležna za kakršen koli namig ali kick in the *** big_smile
Vse dobro želim,
Elena

........odpovedati se kontroli nad okolico in sabo je lahko težko ali pa enostavno,seveda kakor za koga........,nosi pa to s seboj lahko precej sprememb v življenju.In teh sprememb se ego boji in dela "štalo" povsod kjer se le da v smislu: kaj pa če to.......,kaj pa če ono.... in ti "zrihta" nesrečo,pa bolezen,pa.......milijon stvari v naslednjih 5,10,20-setih letih oziroma do takrat ko imaš tega dovolj in se odločiš za spremembo.

(kako lep tekst sem si napisal da zdaj kar samega sebe vikam..)

7 Nazadnje urejal odiseja7 (12.05.2017 16:37:10)

francik je napisal/a:

........odpovedati se kontroli nad okolico in sabo je lahko težko ali pa enostavno,seveda kakor za koga........,nosi pa to s seboj lahko precej sprememb v življenju.In teh sprememb se ego boji in dela "štalo" povsod kjer se le da v smislu: kaj pa če to.......,kaj pa če ono.... in ti "zrihta" nesrečo,pa bolezen,pa.......milijon stvari v naslednjih 5,10,20-setih letih oziroma do takrat ko imaš tega dovolj in se odločiš za spremembo.

(kako lep tekst sem si napisal da zdaj kar samega sebe vikam..)

Ampak res big_smile

Čisto zares...potem...? Uf... To pa zadane tam kamor je treba.

En mičkn me panika...

Najprej sem prebral ,...me pa mika,pol sem pa videl ...me panika  big_smile

In samo to je na voljo,žal.

Se pravi : ali kontrola ali prepuščanje-zaupanje.