1

(46 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Tina je napisal/a:

Zdravo Marjetica, kako te je glina rešila carskega reza? To me pa res zanima  smile
Enkrat pred časom sem prebrala v eni knjigi napotek o tem, da si naj nosečnica polaga na spodnji del trebuha glinene obloge. Nato sem seveda pozabila na to. Ko je bila nosečnost pri koncu, so ugotovili, da ima otrok nepravilno lego in da bo potreben carski rez. Določili so mi že datum. Nakar se jaz spomnim na glinene obladke. V dveh dneh se je obrnil v privilno lego in imela sem naravni porod smile.

Kar se žlice tiče, mislim, da ni isto, kot strgalka, ker z njo sežeš dlje in dosežeš tudi celotno površino jezika.
Poskusi s soljo in kurkumo v olju, glede žvrkljanja.
Izogibaj se kisli in sladki hrani, to je nasplošno slabo za vnetne procese.

smile

Hvala, bom poskusila

Zadnji čas zelo težko dostopam do vaše spletne strani in do foruma. sad

2

Tina, hvala za odgovor.

Začela sem uporabjati ajurvedsko zobno pasto in mi zaenkrat zelo ustreza. Že kar nekaj časa žvrkljam zjutraj sezamovo olje in mislim, da mi koristi pri vnetih dlesnih. Je pa res, da ko preneham s tem za par dni, se vnetje pojavi ponovno. Tudi jezik si vsako jutro postrgam, uporabljam pa kar navadno žlico, ki nima preostrega roba. Saj je tako tudi ok, ali se motim?

Za glino sem pa vprašala, ker jo občasno uporabljam tudi sama in sem slišala, da eni delajo zobno pasto iz nje. Imam pa dobre izkušnje z njo, ker me je tudi rešila carskega reza pri porodu, zato pač večkrat pomislim nanjo.

3

Pozdravljena,

mene pa zanima, s čim je priporočljivo čiščenje zob? Si morda čisti kdo zobe z glino?

4

(187 odgovorov, vpisanih v TV Preprosto naravno)

Urška je napisal/a:

V 7. oddaji smo gostili enega najbolj znanih slovenskih bioterapevtov Marjana Ogorevca, s katerim smo spregovorili o sodobnih bioterapevtskih pristopih, karmični diagostiki in aktualnih temah.

http://www.preprosto-naravno.si/oddaje/ … ioterapija

Super, vedno ga rada poslušam in tudi preberem kakšno njegovo knjigo.

5

(187 odgovorov, vpisanih v TV Preprosto naravno)

Sem si jo že ogledala. Zanimivo smile, predvsem tisto o lokalni hrani in o banani.

6

Tina je napisal/a:

Če vas bodo lovili prvi prehladi in se vam nabira sluz v pljučih ali po obnosnih votlinah ajurveda priporoča:
2 zmleta črna popra v žlički medu. Po jutranjem kozarcu tople vode seveda wink
Poper lahko tudi pokuhate v malo kozjega mleka (do 1 dcl), ko se ohladi iz vročega na toplo pa dodajte med.
Poleg tega malo povišajte uživanje kurkume v kuhani hrani.

Na zdravje in lepo nedeljo smile !

Super za nasvet smile

Želela bi še povedati, da topla voda resnično učinkuje. Pred časom sem jo zjutraj redno pila, nato sem malo pozabila, sedaj me je Malina spet spomnila in že se vidijo učinki smile

7

Malina, hvala za smernice.

Določene joga vaje poznam, nabavila sem si tudi literaturo s področja ajurvede.
Sedaj pa na delo... wink

8

Zdravo,

imam  vprašanje glede močne menstruacije.
Zanima me namreč, če oz. kaj svetuje ajurveda, glede močnih krvavitev ob menstruaciji. Kako je možno zmanjšati prekomerno krvavitev? Kako je s prehrano? Kaj se priporoča oz. odsvetuje.

Malina, hvala za odgovor že v naprej.

Hvala Urška za hiter odgovor.

Ko tako malo premišljujem o sebi, bo verjetno vse tole kar držalo. Glede moških, po besedah okolice, zagotovo wink. Se trudim tudi s tem.... Nivo energije pa sem imela vedno, po mojem mnenju, nizek. To je bil tudi eden izmed razlogov, da sem se odločila za reiki.

Menstruacijo sem pa jaz vedno doživljala nekako kot neke vrste čiščenje telesa, strupov ipd. Posledično sem mislila, da je toliko negativnih stvari v telesu, ki jih mora telo izločiti. Nikoli nisem razmišljala v smeri, kot jo opisuješ ti. Bom poskusila delati v tej smeri. Keglove vaje poznam. O rezultatih seveda poročam.

10

(2 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Pozdravljeni vsi na tem forumu. Sem dokaj nova na forumu, vas pa kar spremljam in preberem skorajda vse. Moram vas pohvaliti, ker so debate in odgovori zanimivi ter uporabni  in ni nekih neumestnih pripomb.

Zanima pa me naslednje: Po porodu imam izredno močno menstruacijo, izgubim veliko krvi, posledično sem kar slabotna in se mi občasno tudi zvrti. To traja že leto in pol. Zanima me, kje bi lahko bil vzrok temu in kako to odpraviti. Naj povem, da stila življenja nisem spremenila. Sem pa po porodu naredila reiki I in čez par mesecev še II. Ga redno izvajam na sebi, vendar nekih rezultatov ne opazim. Zato me zanima, kaj še lahko naredim, da bi se to uredilo.

Hvala za odgovore.

11

(56 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Tudi meni je bilo zelo prijetno.
Sem opazila, da je objavljen urnik še za prihodnje mesece. Super. Se vidimo.