Bila sem na bobnanju v LJubljani prejšnji petek...
Tokrat mi je meditacija minila izredno hitro. Ko je bilo konec, sem imela občutek, da je minilo šele kakih 20 minut.
Na začetku sem se nekaj časa le sproščala, potem sem priklicala mojega netopirja. Najprej sva malo plesala, nato sva se v divjem vrtincu bliskovito podala navzgor, skozi oblake in v vesolje. Od zgoraj sva opazovala, kako čudovita je Zemlja. Nato sva se podala nazaj do oblakov, kjer sem želela srečati mojega vodnika. Prišla je kača, bila je take oblike kakor kobra, a zelo pisana, prevladovala je živo zelena barva. Prišla je do mene in me povohala, nato pa je poleg mojih nog iz tal pričel rasti debel lesen kol in ona se je ovijala nanj. Bolj ko je plezala po njem, bolj je rasel in iz njega je nastalo čudovito drevo, polno listov in... rdečih jabolk. Kača pa je počivala na veji – čisto kot v rajskem vrtu. Samo jabolka pa nisem jedla, hehe
Potem sem želela predelat moj vzorec, da hočem vse imeti po moje. Skušala sem izvedeti, kje se je to začelo. Znašla sem se v enem življenju, kjer sem bila morda sužnja ali kaj takega, videla sem moškega, morda mojega gospodarja nad mano, ki se mi je smejal, jaz pa sem ležala v blatu. Potem sem začela rjuti od jeze in nemoči ob vsem poniževanju. Znašla sem se kar naenkrat sredi morja in jezdila na ogromnih, čudovitih valovih.
Kasneje sem bila spet v zgornjem svetu in k meni je prišel angel. Česa tako lepega še nisem videla. Bil je moški, imel je dolge blond lase in ogromna krila. Bil je dobesedno nebeško lep. Poljubil me je in objel, tolažil me je, jaz pa sem uživala v mehkobi in vonju perja njegovih kril...čudovito. Tega občutka še dolgo ne bom pozabila.
Cela meditacija mi je spet veliko prinesla, hvala Urški in Nini za lepo izkušnjo, še posebno za individualno zvočno kopel – ko ti bobnajo tik ob obrazu, dejansko izgine ves prostor in čas, postaneš eno z vibracijo zvoka in to je to. Noro.
Hvala :rose:
1 01.04.2014 15:54:03
Re: Šamanizem (125 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)
2 26.03.2014 20:33:47
Re: Naglica (5 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Hvala, imam čas
Kako hecno je pravzaprav, kolikokrat uporabimo take izraze - imaš/nimaš čas, si bom vzela čas itd.
Notranji starš, ja bo kar držalo. Hiti, da te ne bo kdo drug prehitel. Slaba vest, če ne postorim vsega, kar sem si zadala. Nejevolja, ko se odločim, da zdaj imam pa res dovolj in grem pod tuš ter v posteljo, pa se kar naenkrat od nikoder prikažejo še trije nujni opravki in jih seveda naredim. Stalni občutek, da sem si naložila preveč.
Uf, še je tega.
Bom delala na vzorcih, skušala sama sebe opomniti, kaj je tisto res pomembno, preden se poženem v dir
In spila čaj
Hvala :rose:
3 26.03.2014 12:15:32
Re: Naglica (5 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Hvala Urška!
Ja, vsesti se in spiti čaj...bi bilo fino, sam če že tako zamujam npr. 10 minut na kako pomembno zadevo, si tega žal ne morem privoščit.
Torej je treba misliti vnaprej ja... Hehe, in kako v mojo "programsko opremo" vstavim ta alarm?
In predvsem, kako naj ga podtaknem mojemu dragemu ![]()
4 23.03.2014 19:12:09
Tema: Naglica (5 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Kako res je, kar pravijo - da si ženske za življenjskega partnerja pogosto izberemo moškega, ki nas na nek način spominja na očeta.
Čeprav sta zelo različna, imata eno veliko skupno lastnost - priganjanje!
Spominjam se, kako je oče vedno priganjal mene in mamo, ko smo se kam odpravljali. Določil je točno uro odhoda, se takrat vsedel v avto, prižgal motor, ter čakal. Midve sva vedno imeli še kaj za postoriti, pripraviti, nisva imeli dovolj časa za vse... čez nekaj časa se je iz dvorišča že zaslišalo hupanje troblje
Mojemu možu se vedno, ampak res vedno mudi. Stalno je preobremenjen, zamuja s svojimi projekti (preprosto naložil si je preveč vsega in ker vse delava skupaj, to tudi občutiva skupaj)... Sicer je na splošno dobrovoljec in poln idej, a ne more vseh uresničiti in ima stalno občutek, da nekaj zamuja. Pogosto potoži, kako nima časa delati res pomembnih poslovnih zadev, ker je toliko preveč tekočih, postranskih zadev, ki jih ne more postoriti nihče drug, kot midva sama. Res, ko pogledam od daleč, imava mnogo preveč dela, ki sva si ga pač naložila sama in zdaj ga morava opraviti.
Pri njem mi je zanimivo še to, da se mu naglica pozna povsod v življenju in se z leti tudi stopnjuje – npr. tipka mnogo hitreje kot včasih, telovadi zelo hitro, ko gre po opravkih, sploh ne hodi običajno, ampak skoraj teče; pogosto na kak predlog odvrne, da za to on nima časa...
Mene ta naglica moti, vedno priganja mene in otroke, vedno se nam mudi, stalno zamujamo nekam. Jaz temu tempu ne morem slediti in imam kar naprej občutek, da sem prepočasna.
Tudi sama nikakor ne znam izračunati, koliko časa potrebujem, da se kam odpravim in potem zamujam, zaradi česar imam slabo vest. Tudi sama sem se že zalotila, da otroke priganjam (npr. zjutraj, ko ju nikakor ni iz postelje ob primerni uri in se potem mudi v šolo).
Torej smo družina zamujalcev
Nekako bo treba začeti delati na tem, vsak nasvet mi bo dobrodošel.
5 23.03.2014 17:35:22
Re: Ko bom velik/a bom? (12 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)
Ko sem bila čisto majhna, sem govorila, da bom "teta doktor".
Kasneje sem sicer to pozabila, ko se je bližal konec osnovne šole, sploh nisem imela pojma, kaj bi delala, s pomočjo staršev pa sem se vendarle usmerila v zdravstvo. Po srednji šoli sem šla nadaljevat šolanje v smeri, ki me je zelo veselila, a se je dogajalo veliko stvari, ki so me pri tem zavirale in na koncu sem študij opustila ter šla v službo kot medicinska sestra, za kakih 10 let, potem pa sem kratek čas delala v dobrodelni ustanovi.
Spomnim se svojih mladostnih fantazij, v njih sem vedno na tak ali drugačen način reševala ljudi, jim pomagala...
Sedaj imava z možem svoje podjetje, ukvarjava se s prodajo zdravih izdelkov, za katere veva, da ljudem pomagajo in v veselje mi je tudi svetovati strankam. Počasi se izobražujem v duhovnosti in trenutno so moje sanje priti do točke, ko bom lahko ljudem na ta način pomagala.
Čutim pa razdvojenost med poslom, ki ga ustvarjava z možem (saj je tukaj pač prioriteta zaslužiti dovolj denarja za preživetje naše družine) in mojo vizijo, da se bolj posvetim duhovnosti. Čeprav je moje znanje še omejeno, sem, ko sem tako začutila, pomagala že nekaj prijateljicam, ko so imele kake težave in večinoma so me kasneje spet kdaj poprosile za pomoč, saj jim je bilo zelo všeč. Občutek, da sem jim lahko dala nekaj lepega, me izpolnjuje in tega si želim še več, obenem pa se zavedam, da je pred mano še precej dolga pot učenja - trenutno si še ne upam sama zase trditi, da sem nekakšna "svetovalka". Mogoče nekoč.
6 19.03.2014 08:18:19
Re: Iščem partnerja za Reiki blagoslove (2 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Očitno mi je moja intuicija pravilno namignila, kdaj naj objavim tole...saj sem v nekaj minutah že dobila privatno sporočilo
Hvala vsem čudovitim bitjem, ki ste materializirani na Zemlji in ki bivate v duhovnem svetu :srcek:
7 18.03.2014 07:33:47
Tema: Iščem partnerja za Reiki blagoslove (2 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Pozdravljeni vsi
Pred nekaj meseci sem prejela iniciacijo v 3. stopnjo Reikija.
Bilo je čudovito, kot na prejšnjih delavnicah, zataknilo pa se mi je pri "domači nalogi".
S partnerjem naj bi si po iniciaciji pošiljal vsak dan reiki blagoslov, trikrat po tri tedne (za preteklost, sedanjost in prihodnost).
S partnerico pa se žal nikakor nisva mogli časovno uskladiti. Imava tako različen tempo službenega in domačega življenja, da sva se težko ujeli. Prve dni je še nekako šlo, nato so se začele pojavljati čedalje pogostejše prekinitve. Tako sem sklenila, da bom nadaljevala sama in izvajala blagoslove le na sebi, a to ni bilo to. Potrebovala sem še drugo osebo.
Znašla sem se v neki krizi in sem z vsem prenehala, čutila sem, da potrebujem premor.
Sedaj se počasi energije v meni spet postavljajo na svoje mesto. Čutim, da sem sposobna nadaljevati oziroma začeti od začetka - in narediti tako, kot je prav
. To potrebujem, da grem lahko naprej po svoji poti, saj zdaj se mi zdi, kot da samo cepetam na mestu.
Torej potrebujem partnerja. Če to bere kdo, ki je že bil iniciiran v 3. stopnjo in prav tako ni naredil/dokončal blagoslovov, bi se morda lahko povezala. Morda bo kdo na prihajajoči delavnici za Reiki 3 to nedeljo ostal brez partnerja – no, tukaj sem
Morda pa bo kaj sreče.
Lep pozdrav in objem vsem! :rose:
8 13.11.2013 20:07:35
MOJI VTISI PO MEDITACIJI S ŠAMANSKIMI BOBNI
Tole je bila cela dogodivščina…
Takoj ko se je prikazal moj netopirček, mi je plesal ples moči. To zdaj vedno dela na začetku, kadar si zavrtim bobnanje. Zvija se, pleše, se pači, poskakuje, smešno obrača krila, vse, da bi me nasmejal in spravil v dobro voljo. Prav na smeh mi je šlo.
Nato sem ga prosila, naj me pelje do moje točke moči. Letela sva do vulkana in navzdol, skozi lavo in divji vrtinec v spodnji svet. Tam sva samo malo letela nad pokrajino, do točke moči pa nisva šla, očitno takrat nisem potrebovala regeneracije.
Zato sem ga prosila, da greva v zgornji svet k mojemu vodniku. Šla sva ob visoki, ozki črni gori in skozi oblake. Takoj se je prikazal vodnik, ki pa je bil povsem drugačen od prvega potovanja na šamanski delavnici. Imel je obris človeka (moškega), a brez obraza, las ali oblačil. V njem so se prelivali odtenki modre, vijolične in biserne barve. Vprašala sem ga o namenu mojega odnosa v tem življenju z različnimi ljudmi, ki so mi blizu in prejela zanimive odgovore.
Vodnika sem spet (kakor na delavnici) spraševala po njegovem imenu, a nisem razumela odgovora. Dozdeva se mi, da se začne s črko A. V prvem potovanju na delavnici pa se mi je zdelo, da slišim nekaj podobnega kot Nobel ali Nobelasco – pa mi ni bilo nič jasno, saj ni tako ime nobenemu angelu, vnebovzetemu mojstru itd., za katerega sem slišala.
Potem sva z Arixom (tako je ime mojemu netopirju) šla še v srednji svet, saj sem želela zamenjati ostanke duš s svojimi bližnjimi sorodniki, kakor smo se učili na delavnici. Poklicala sem jih in njihove živali moči (očeta z njegovo podlasico in mamo, ki ima geparda). Potem je kar sam od sebe prišel mimo še en prijatelj, ki ga nisem videla že skoraj 20 let. Poklicala sem še moža (ki se sicer sploh ne zanima za duhovnost). Prav impozantno je prijezdil na divjem mustangu, ki ga je pred mano silovito ustavil, kot da bi se hotel postavljati pred mano. Nosil je tudi kavbojski klobuk. Me je samo gledal, ni želel nič sodelovati in je kmalu odšel.
Potem sem imela kar naenkrat vsega dovolj, bobnanje je že dolgo trajalo in ni mi bilo več do potovanj. Malo sem odprla oči in opazovala obe bobnarki.
Čez nekaj minut (očitno sem rabila predah) pa sem se spet povezala z Arixom in prosila sem ga, naj me pelje na moj planet iz enega prejšnjih življenj. Tam sem že bila na enem šamanskem potovanju na delavnici. Spet je bilo vse vijolično in prelivajoče, videla sem neko bitje z glavo, podobno naši kozi – bolj sem videla njen gobček. Morda sem to bila jaz.
V glavnem, kot je rekla Urška, ko sem ji na kratko po bobnanju povedala, kje vse sem bila in kaj sem počela – naredila sem prav konkretno domačo nalogo
Potem smo še malo poklepetali, moji prijateljici, ki ji je to bila prva taka izkušnja, je bilo tudi zelo všeč.
Ko sem se vozila domov, me je pričel bolet želodec. Zdaj to že poznam in vem, da pride od soočanja s sabo, sprejemanja svojih napak.
Bolečina se je potem še kaki dve uri stopnjevala in sililo me je na bruhanje, čeprav nisem nič jedla.
Pomagala sem si z reikijem in mi je odleglo, nakar sem zaspala.
Zjutraj pa sem bila kot prerojena.
Da povzamem – če hočeš, je to en od načinov, da res veliko narediš na sebi. Vsekakor priporočam in tudi jaz bom še šla, ko bom začutila, da je čas.
Hvala Urški in Nini, da sta nam pričarali čudovito izkušnjo :rose:
9 23.10.2013 06:18:47
Re: ponavljajoča se vnetja (13 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Živjo,
No če to ni "naključje" - ravno sem hotela odpret temo o ginekoloških težavah
Jaz sem tudi imela stalna vnetja, zelo dolgo. Pa sem začela nosit samo bombažno perilo, nič tamponov in je bilo malo bolje, samo ne povsem.
Zaradi različnih težav sem šla h gospe, ki se ukvarja s karmično diagnostiko. Povedala mi je, da je to tipična težava, če se ne sprejemaš kot ženska. Pri meni je čutila veliko moške energije, žensko pa precej potlačeno.
Po terapiji pri njej sem začela bolj intenzivno delat na sebi in sem se zelo spremenila. Postala sem precej bolj nežna, začela sem nosit roza barvo oblačil (ki je prej nikoli nisem) in spet uporabljam svoje pravo ime, ki ima dosti bolj nežen in ženstven zven kot vzdevek, ki sem ga uporabljala dve desetletji.
Vnetja so povsem izginila.
Imam pa še vedno druge težave, ki se prej niso pokazale. Namreč težave z jajčniki - sploh ne pride do ovulacije že več mesecev. Ginekologi predlagajo samo, da ponovno začnem jesti kontracepcijo (ki je ne potrebujem in je ne želim jemati) ali pa vsake nekaj mesecev močne hormonske tablete za sprožitev...
Nič od tega mi ne diši, čutim odpor do teh zdravil.
Zanimivo pri vsem tem je, da po intenzivnem brskanju po internetu ugotavljam, da moje stanje (policistični jajčniki) sploh ni redek pojav ter da zdravniki ne vedo zanj vzroka niti ni zdravila. Samo posledice blažijo z zdravili in skušajo preprečevati poslabšanje – torej nastanek novih zapletov.
Sama tukaj ne znam prodreti naprej, pa prosim za nasvet Urško ali Zorana, če vidita pri meni kak globok vzorec, ki ga jaz ne zaznam, da bi lažje delala na njem.
Hvala že vnaprej. :rose:
10 07.10.2013 18:51:01
Pozdravljeni vsi udeleženci zadnje delavnice in vaše živalce!
Kljub temu, da imam že malce izkušenj z meditacijami, kristali, reikijem, je bila šamanska delavnica nekaj čisto posebnega. Še zdaj v meni odzvanja tisti zvok in ritem bobna, tako prvinski in čist, da te hipoma zaziba v prijeten trans.
Na začetku sem imela sicer nekaj težav s koncentracijo in blodečimi mislimi, a ko se sprostiš, dejansko odkriješ nove svetove – kar 3 !
Ko sem se trudila najti vhod v spodnji svet, da najdem svojo žival moči, mi je pri prehodu najprej pomagal luštkan krtek, ki mi je pokazal krtino, skozi katero se lahko spustim dol. Spodaj sem srečala pava, pterodaktila in še nekaj drugih živali. Kar naprej pa sem se v mislih vračala h krtu in ga zato šla vprašat, če je on moja žival moči ter ga skušala vzeti k sebi. Šel mi je na roko, a drugega se ni zgodilo nič.
Potem pa je od nekod prfrfotal netopir, se mi zaganjal v lase, med noge, krožil okoli mene zelo hitro, in ko sem nato vprašala še njega, je enostavno vstopil vame. To se je zgodilo tik pred koncem bobnanja, tako da sem se takoj zatem vrnila v »realnost«, občutki pa so bili tako močni, prevzemajoči, da so se mi ulile solze sreče in vzhičenja. Ko sem bila na vrsti, da delim izkušnjo z drugimi, sem komaj spravila iz sebe besede, ki bi vse skupaj opisale.
Torej, imam netopirčka! Ime mu je Arix. Lahko je majhen, največkrat pa je večji od mene, razpre krila in ima spodaj tako zelo mehek, puhast siv kožušček na trebuhu, tako prijetno se je prižet k njemu. Takole stisnjena sva potem tudi skupaj potovala v zgornji svet in še kam drugam. Objame me in poletiva v iskrečem vrtincu navzgor. Ali pa se primeva za roke (OK, primem ga za krilo…
) in letiva nad planjavami.
Daje mi občutek varnosti, je mehek, topel, ljubeč, me zelo hitro pelje tja kamor je treba. Uči me, da lahko vidiš, sprejemaš informacije tudi brez uporabe telesnih čutil. Kaže pa mi tudi mojo frfotavost, zaletavost, hitro menjanje med mislimi in opravili…stvari, na katerih moram še delati.
Zdaj je še vse zelo sveže, a se veselim nadaljnjega dela z njim in predvsem raziskovanja novih razsežnosti.
Na delavnici smo delali tudi v parih in še enkrat hvala vsem, s katerimi sem delala. :srcek: Zelo všeč mi je bila devinacija (sem prav napisala?) s kamni, res je bilo fino iskat odgovore v njihovi obliki, barvi…
Zelo mi je bilo tudi všeč, ko smo drug za drugega iskali sporočila njihovih živali moči ali živalskih vodnikov. V enem potovanju, čeprav to ni bil prvoten namen, sem videla kar tri od živali drugih udeležencev in tudi prenesla sporočila. To me je tako izpolnilo, občutek, da lahko pomagaš drugemu, je fantastičen.
Ples moči pa je bil sploh nekaj posebnega. Tako sem se sprostila in »razdivjala«, da sem bila potem čisto preč. Kasneje smo se šalili, če je kdo to snemal na skrito kamero – cela dvorana ljudi z zavezanimi očmi, ki bobnajo, skačejo vsak po svoje in izpuščajo prvinske zvoke – to bi bilo nekaj za pogledat
Cela delavnica je potekala v prijetnem vzdušju, naučili smo se še mnogo več, na primer čiščenja z belim žajbljem. Izoblikovala se je prijetna skupina, z nekaterimi smo izmenjali kontakte in se ob priliki še srečamo.
Vsakemu, ki razmišlja, ali bi se udeležil šamanske delavnice, jo lahko samo priporočam. Najdeš žival moči, izgubljeni del sebe, naučiš se komunicirat z vodniki, jih prosit za pomoč ali nasvet kadarkoli in v vseh življenjskih situacijah. Z živaljo moči se hipoma stke tako močna, ljubeča vez, da je kar težko opisati.
Jaz sem šla brez pričakovanj, samo s prijetnim vznemirjenjem in radovednostjo, odšla pa z izjemno, bogato izkušnjo.
Še enkrat hvala Urški in Zoranu za vodstvo in številne nasvete, pa tudi zato, da smo se imeli tako fino.
Super sta! :rose:
11 04.03.2013 12:17:39
Re: Ali se moram bati šamanizma? (5 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)
Hvala Urška!
Res neverjetno, kako so včasih povsod po svetu poznali šamanizem, z razvojem "civilizacije" pa se počasi izgublja. Vse spoštovanje vama z Zoranom in vsem ostalim, ki ga ohranjate. :rose:
Zanima me pa še nekaj - zadnje čase sem več brskala po tej tematiki in sem zasledila, kako v se v današnji družbi pogosto dogaja, da imajo otroci sprva še stik s svojo živaljo moči, kasneje pa ga izgubijo. Ko sem to prebrala, me je obšla velika žalost in pomislila sem na moja dva fantka, ki hodita v osnovno šolo.
Obstaja način, kako preveriti, če sta še v (podzavestnem) stiku s svojim živalskim vodnikom in kaj storiti, da se vez sploh ne bi pretrgala?
Kakšne so vajine izkušnje o šamanskem potovanju za otroke pri nas in pri kakšni starosti je to sploh primerno?
Pa še nekaj me zanima - številne kulture uporabljajo v šamanizmu tudi razne opojne substance. Se tako dela tudi pri nas ali se potovanje naredi samo z duhovnimi pripravami?
Hvala!
12 25.02.2013 17:00:27
Re: Življenjski namen (12 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)
Joj, a veš kak val toplote in ljubezni me je objel, ko sem prebrala tale tvoj stavek...
Hvala Zoran! :rose:
13 22.02.2013 19:32:25
Re: Prstan, ki noče biti več moj? (2 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Najlepša hvala, Urška! ![]()
14 20.02.2013 18:40:24
Re: Izreki in modrosti (129 odgovorov, vpisanih v Razno)
Life is what happens while you're busy making other plans.
John Lennon :srcek:
15 16.02.2013 14:55:00
Re: karmične vez (10 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Jaz pa sem v Ogorevčevi knjigi prebrala, da se karmični dolg lahko kaže tudi pri denarju - namreč če ti nekdo dolgo časa ne vrne denarja, je možno, da imaš do njega karmični dolg iz preteklosti in ko se ta razreši, se vrne tudi denar.
No, midva z možem imava firmo in najina skupna prijateljica oz. njena firma ima finančne težave in nama je veliko dolžna, že dolgo časa. Prijateljico imava rada in ji ne moreva odreči, da ne bi z njo še naprej sodelovala, vendar gre tako v to luknjo čedalje več najinega denarja in so se pri nama že en čas nazaj pojavile enake težave.
Iz meseca v mesec nekako krpava in imava stalno strah, kaj bo in kako. Ona se tudi bolj redko oglasi in priajteljstvo se počasi krha, ker ima močno slabo vest. Včasih ima kako novo idejo, kako se bo vse izboljšalo, a potem to vedno kar nekako zvodeni. Vrtimo se v začaranem krogu, vsi trije.
Rada bi temu naredila konec, želim ugotoviti, če obstoja z najine strani kak karmični dolg do najine prijateljice, da ga skušam razrešiti. Vendar tu na kakršno koli pomoč oz. sodelovanje s strani svojega moža ne morem računati, ker na "duhovne zadeve" on ne da nič, ga ne zanimajo in v njih ne verjame.
A obstoja način, da jaz sama nekako to speljem, da nam vsem skupaj pomagam iz te težke situacije, da bomo spet prijatelji in brez finančnih skrbi?
16 16.02.2013 13:47:13
Re: Ali se moram bati šamanizma? (5 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)
Brala sem, da je šamanizem močno razvit v Sibiriji, pa tudi, da je to del Indijanskih obredov.
Ge tu za dve različni vrsti (veji) šamanizma, ali gre v bistvu za isto stvar, ki se je razvila samodejno na več koncih sveta hkrati?
17 16.02.2013 13:42:08
Re: Odnos z živalskim svetom in energijske posledice uživanja mesa (24 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)
...Čeprav komarja pa še vedno fentam. Sem to že zadnjič razmišljala...da kako je pa z živalmi, ki nam ljudem škodijo? Mislim ok, polže na vrtu lahko pustim, pa gliste pa to, ampak komarji pa res ne vem no...?
Hehe komarji - vedno ko smo poleti proti večeru zunaj me pikajo - drugih ob meni ne, le jaz jim tako dišim
Še čez obleko me ogrizejo.
Pa sem prebrala v eni knjigi, da če jih lepo prosiš, te bojo pustili pri miru.
No, zunaj tega še nisem sprobavala, sem pa notri. Ker poleti vedno kak piskek prileti v spalnico (tistih strupov za v vtičnico pri nas ne maramo uporabljat) in pol veselo kroži okoli glave ali drugih delov nepokrite kože in išče najboljše pristajalno mesto. Sem ga v mislih iz srca lepo prosila, naj odide in me pusti pri miru. Ne moreš verjet, celo noč sem imela mir, nasprotno od mojega moža poleg mene, ki je kar naprej krilil z rokami, da bi ga odgnal, mrcino zoprno.
Sam si je kriv, kaj pa mi noče verjet, da se da tudi takole pomagat... ![]()
18 16.02.2013 13:06:10
Re: Življenjski namen (12 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)
jest bi vse takoj, pa ful ne maram čakat, pol bi pa skos neki akcije ;-)
Uf, kako me tole spominja name
Čakanje na rezultat in potrpežljivost sta veščini, ki ju moram še precej izpilit.
Pa vztrajnost! Ko mi nekaj dobro gre, je super. Ko pa so težave ali postane malce dolgočasno (rutina), bi pa kar odnehala. Ko se ozrem po mojem preteklem žuvljenju, imam kar nekaj nedokončanih stvari. Samo za mnoge je zdaj prepozno, ker se je spremenila življenjska situacija. To delam najbrž, ker bežim pred odgovornostjo na mnogih področjih.
Morda je pa prav to moj življenjski namen, da se naučim biti odgovorna in stati za svojimi odločitvami...
19 16.02.2013 12:55:41
Tema: Prstan, ki noče biti več moj? (2 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Pozdravljeni vsi!
Nekaj čudnega se mi dogaja, pa bi rada to delila z vami in slišala kako mnenje.
Že dobrih 11 let nosim zlat prstan z drobnimi, modrimi safirji, ki mi ga je podaril mož (takrat še fant) ob zaroki. Prstan je unikat, prav posebnega videza.
Vedno sem ga imela rada in nisem imela nobenih težav z njim, do pred kratkim.
Pred nekaj meseci se mi je na spodnji strani pod prstom stisnil (prepognil), da je nastala konica. Dala sem ga popravit zlatarju, kjer so mi rekli, da je že precej znošen in posledično stanjšan ter mi svetujejo menjavo celega spodnjega dela. Takrat nisem imela dovolj denarja za to, zato sem prosila, da mi ga samo preoblikujejo nazaj v pravo obliko.
Že nekaj tednov po popravilu se je zgodilo isto, in popravili so mi ga še enkrat.
Decembra lani pa mi je med vožnjo do hiše, ki bo nekoč naš novi dom in jo še dokončujemo, nenadoma pričel močno otekati prst, na katerem ga nosim (prstanec desne roke). Tudi srednji členek na tem prstu me je bolel. Bilo je res nenadno, pa si nisem nič poškodovala prsta, zato mi ni bilo jasno zakaj oteka. To se mi ni prej nikoli dogajalo. Sploh ga nisem mogla sneti in ko smo prispeli, mi ga je moral mož preščipniti s kleščami.
Prstan sem spet nesla v popravilo in tokrat so mi zamenjali polovico zlata, da je spet debelejši in bolj trden. Ugotovili pa so, (kar jaz nisem), da manjkata dva safirja. Zato sem doplačala še za vstavitev le-teh.
Prstan sem končno dobila nazaj januarja letos in bila vsa srečna, da sva spet skupaj. A glej ga zlomka, že čez kake tri tedne opazim, da točno ista dva safirja spet manjkata!
Sem se odločila, da ga nesem nazaj kot reklamacijo, saj sem prepričana, da ju niso dobro vstavili, a zaradi bolniške tega nisem mogla storiti takoj.
In nato včeraj zvečer spet isto kot takrat v avtu – kar naenkrat bolečina v členku in otečen prst. Tokrat sme ga hitro namilila in še pravi čas snela prstan.
Tako je danes moj zlati prijatelj s safirji spet na popravilu zaradi kamnov, jaz pa doma s še vedno nekoliko otečenim prstom.
In zdaj mi to ni več jasno – kaj mi hoče sporočiti? A ga ne smem več nosit, mi sam prstan povzroča težave? Nanj sem zelo navezana im bi mi bilo to hudo.
Ali pa je kaj povsem fizičnega? Me prstan malce tišči (čeprav nimam tega občutka), zapira pretok limfe in zato pride do otekanja? Je kaj narobe z mojimi ledvicami? Zmedena sem.
Vem, da sem napisala celo štorijo in se bo morda komu zdelo, da delam slona iz muhe, pa vendar mi ne da miru in bi rada prišla temu do dna.
Hvala za vsak nasvet!