Tema: Otroci in duše umrlih
Živjo!
Pred malo manj kot tremi meseci mi je umrla mama. S tem se spopadam na različne načine, bolj ali manj (ne)uspešno. Predvsem pa še vedno čakam, jo čutim (občasno) in nekako, kaj pa vem, ne dojamem (ali nočem), da se je to dejansko zgodilo. Ampak to je že debata za drugo temo...
Danes sem doživela nekaj, hm...čudno-hecnega. Vem, da so do določenega leta otroci odprti za te stvari, ampak... Mala punčka, stara 2 leti, hčerka moje kolegice, ki pogosto pride v naš kraj, je bila pogosto v stiku z mojo mamo. In vsakič, ko je punčka prišla sem, je pogledala v moje okno in izrekla mamino ime ali moje (dostikrat sva jo ogovorili z okna, ena ali obe). Odkar mame ni več, je bila tukaj kar nekajkrat, ampak je v vseh 3 mesecih ni niti enkrat omenila. Bila je tudi v stanovanju, videla sliko, velikokrat sem bila na oknu.... in samo čakala sem, kdaj bo rekla kje je, pa nič!
In danes... danes je vprašala kje je (po imenu), pa sem rekla da spi. Čez par uric smo se srečali ponovno in je 3x vprašala kje je, sem ponovno rekla da spi... Zakaj spi? Ja, utrujena je. Otroci pač sprašujejo, zakaj to, zakaj ono.
No, hecno mi je... zakaj ravno zdaj... po treh mesecih? Je možno, da jo je videla, čutila prisotnost, danes pa ne? Skoraj nemogoče se mi zdi, da v vsem tem času ni vprašala po njej, ker je vedno vprašala, skoraj no.
Ima kdo kako razlago? Mislim, ne vem, kako naj se izrazim, nekatere stvari sem si razjasnila, mnoooogo teh pa še ne. Me pa zanima, kako vi vidite te stvari? Je mogoče, da jo je videla?
Se oproščam za ta dolgi spis, pač ne znam na kratko
In hvala za kakršnekoli Vaše misli.
LP, Moony
P.S.: Ker sem se uspela šele danes registrirat, se oproščam, ker nisem uspela uredit avatarja, kot piše v navodilih. Bom takoj, ko najdem kaj primernega. Hvala za razumevanje!