1

Tema: mati

Že par let me razjeda, sedaj pa moram napisat. Dost mam!
Odnos z mojo materjo. Že od vekomaj me ni marala, to sem čutila že kot otrok. Sedaj pa sem že krepko odrasla oseba s svojio družino in ona me vedno, ampak vedno mekaj kritizira. NIč, pa čisto nič ne naredim prav. Poročena sem proč od doma, grem pa večkrat k njej- vedno bolj iz vljudnosti, ker z njo se nimam več kaj pogovarjat. Tudi v avtu, ko jo peljem kam je tišina, ko sedim pri njej je tišina. Vedno najde vzrok, da me kaj kritizira kako nekaj ne naredim prav. Npr. v vrtu spomladi ne kopljem dovolj globoko, sejem ne prav, sedaj poleti grem večkrat pod večer k njej, da zalijem vrt pa mi reče: "ne, ne bom jaz, ker ti ne zaliješ prav."  Skratka, ni ne konca ne kraja temu. Mučno mi je hodit k njej. Grem iz vljudnosti, da peljem otroka k njej in priznam, iz strahu, da mi ne bo zapustila nič. Kajti oče (bila sta ločena) mi ni zapustil nič. Pokliče me poredko, vglavnem ko kaj rabi. Neskončno rada se vmešava v vzgojo mojega otroka. Ona ima vedno prav. Ampak res vedno. Za vsako zadevo, ki jo jaz ali kdo drug pri njej vidi kot nekaj kar ni OK, ona najde izgovor tako, da ima na koncu ona prav. Zame je primitivna- uporablja veliko zmerjavk tudi za domače živali,  za osebe, ki jih ne mara,...Težko jo prenašam. Moj mož pravi: kaj se sekiraš-)) Ampak je mati in vem, da če preneham zahajt k njej bo čez leta sila težko ali prepozno, naredit prvi korak.

Za razliko od mene  pa za mojega brata ni superlativov s katerimi bi ga ona prehvalila .

Mi zna kdo, prosim, povedati, kaj moram ozavestiti, zakaj je taka do mene. Očitno moram nekaj iz preteklosti očistiti.  To mi postaja sila mučno, da zanjo nisem nič drugega kot NIČ.

vse dobro

Re: mati

Valčika,

včasih nam je težko sprejeti, da nam naši najbližji, kateri bi nam morali dajati podporo in ljubezen, "obrnejo hrbet", se obnašajo drugače, kot so naučeni. Na takšen način lahko delujejo tudi starši, v tvojem primeru mati. Deluje in obnaša se do svojih otrok na takšen način, kot je naučena, kot najbolje ve in zna.

Od nje si prevzela podzavestne vzorce "ženske so manj vredne od moških" hkrati pa se pri tebi začuti močna agresija do moških. Začuti se dvojno delovanje, da je moške treba primerno postreči, jim dati vse, kar je na voljo, v mislih in čustvih pa se jih obsoja kot man sposobne in goji agresijo. Z načinom obnašanja, ki pritiska na tvoja čustva in verjetno včasih pritisne tudi na živce, ti stvarstvo in Enost kaže prek matere, kaj ostaja nerazrešenega in omejujočega v tebi.

Predlagam ti, da se zahvališ za ponujeno lekcijo in po navodilih transformacijskega postopka predelaš omenjene vzorce.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Urška prav lepa hvala za vpogled.  Točen. Ni kaj dodat. Le, da se jaz ne zavedam te agresije do moških. Sem pa res prav "klečeplazna" do moških oz. vsaj od moža. Zgled sem pa dobila od moje botre, kjer sem videla kako je treba možu streči, ko pride iz službe. Moja mati mojemu očetu tega ni nikdar delala. Meni se je pa to, kar sem videla pri botri, zdelo zelo lepo, da postrežeš moža kot grofa.

Ne razumem pa to, da mi "stvarstvo in Enost kaže prek matere, kaj ostaja nerazrešenega in omejujočega v tebi". Saj me moški ne ponižujejo, tudi od moža nimam tega občutka- mogoče pa me, pa ne vidim... Se pred njim pa res počutim nesposobna, ker že par let ne najdem primerne službe-verjetno sem tudi zato tako "klečeplazno" ustrežljiva, da ta občutek manjvrednosti zaradi brezposelnosti prikrijem.

Hvala Urška. Stvarstvu se je potrebno zahvalit tudi zate in za Zorana ne samo za lekcije, ki nam jih prinaša življenje. :rose:

:srcek:  smile

Lahko da agresija izhaja iz občutka nesposobnosti in umetno sprožene ustrežljivosti. Pri tem se rojeva tudi agresija sama nase in obsojanje sebe.

Življenje ti prinaša nekaj unikatnega, narejena samo zate. NA tebi pa je, da sprejmeš to lekcijo, to darilo in tudi sebe v njej.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com