Tema: Sprejemanje temnega dela sebe
Veliko lažje sprejmemo tiste osebne lastnosti in dogodke, ki so nam všeč in smo nanje ponosni, tiste slabe pa bi najraje pozabili, odgovornost zanje prelagali na druge in okoliščine ter jih ločili od sebe. Smisel brezpogojne ljubezni, kot ga razlaga tudi Zoran, pa je v tem, da sprejmemo oba pola. Šele takrat nam temna stran ne more do živega - večji pomen kot ji pripisujemo in bolj kot se borimo proti njej, večji vpliv ima.
Ko sem začela izvajati reiki blagoslove za prihodnost, je k meni priletel krokar in mi pokazal temo v meni. Najprej sem se ustrašila in mu rekla, da tega nočem, da se tega bojim, vendar mi je odgovoril, da moram to sprejeti, da bi bila pred tem »varna«.
Proces sprejemanja tega temnega dela v meni je bil zelo zanimiv
Na misel so mi prihajale različne situacije, ki se jih bojim, vendar sem vsakič, ko sem prejela sliko situacije, odgovorila s »SPREJMEM«. Najprej sem na ta način sprejela to, da škodim sebi, ne živim svojega namena, se ne poslušam, se kaznujem, sem agresivna do sebe ipd. Nato sem začela sprejemati to, da bi škodovala drugim; sprva osebam in živalim, ki jih ne poznam, nato bližnjim. Na koncu sem se čisto prepustila in začutila pomen sprejemanja najvišjega dobrega in tega, da ti s sprejemanjem slabega, nič ne more do živega. Šele takrat si zares svoboden in se lahko mirno odločiš, na kakšen način boš deloval, si v ravnovesju, celovit. Prav tako skozi boj s sabo, svojimi strahovi in negativnimi čustvi po nepotrebnem izgubljamo ogromno energije, ki jo lahko raje usmerimo v kaj bolj produktivnega ![]()
Imate morda tudi ostali kakšne izkušnje s sprejemanjem temne plati sebe?