1

Tema: Sprejemanje temnega dela sebe

Veliko lažje sprejmemo tiste osebne lastnosti in dogodke, ki so nam všeč in smo nanje ponosni, tiste slabe pa bi najraje pozabili, odgovornost zanje prelagali na druge in okoliščine ter jih ločili od sebe. Smisel brezpogojne ljubezni, kot ga razlaga tudi Zoran, pa je v tem, da sprejmemo oba pola. Šele takrat nam temna stran ne more do živega - večji pomen kot ji pripisujemo in bolj kot se borimo proti njej, večji vpliv ima.

Ko sem začela izvajati reiki blagoslove za prihodnost, je k meni priletel krokar in mi pokazal temo v meni. Najprej sem se ustrašila in mu rekla, da tega nočem, da se tega bojim, vendar mi je odgovoril, da moram to sprejeti, da bi bila pred tem »varna«.

Proces sprejemanja tega temnega dela v meni je bil zelo zanimiv smile Na misel so mi prihajale različne situacije, ki se jih bojim, vendar sem vsakič, ko sem prejela sliko situacije, odgovorila s »SPREJMEM«. Najprej sem na ta način sprejela to, da škodim sebi, ne živim svojega namena, se ne poslušam, se kaznujem, sem agresivna do sebe ipd. Nato sem začela sprejemati to, da bi škodovala drugim; sprva osebam in živalim, ki jih ne poznam, nato bližnjim. Na koncu sem se čisto prepustila in začutila pomen sprejemanja najvišjega dobrega in tega, da ti s sprejemanjem slabega, nič ne more do živega.  Šele takrat si zares svoboden in se lahko mirno odločiš, na kakšen način boš deloval, si v ravnovesju, celovit. Prav tako skozi boj s sabo, svojimi strahovi in negativnimi čustvi po nepotrebnem izgubljamo ogromno energije, ki jo lahko raje usmerimo v kaj bolj produktivnega wink

Imate morda tudi ostali kakšne izkušnje s sprejemanjem temne plati sebe?

Re: Sprejemanje temnega dela sebe

Hja, vsakdo ima svoje temne predele, ki se jih ali boji, sramuje, skratka izogiba se jih v velikem loku. Sprejeti to plat, kot praviš je super, se strinjam.

Dobro je pogledati tudi čustva, ki nas spreletijo, ko pomislimo na svoje temne plati in opazovati, zaradi katerih čustev smo se odločili, da bodo to naši predeli - temni.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Urška je napisal/a:

Dobro je pogledati tudi čustva, ki nas spreletijo, ko pomislimo na svoje temne plati in opazovati, zaradi katerih čustev smo se odločili, da bodo to naši predeli - temni.

Uu, to si pa zelo dobro napisala. Sploh nisem pomislila na ta del. Seveda, vsak ima drugačno predstavo o tem, kaj sploh je "temni del tebe", vsak se namreč boji nečesa drugega. Vsekakor faza 2 tega procesa wink

Se zmeraj najde kaj, kar nam je "temno" v nas. Vsaj meni se zdi, da je to za nas, ki ne meditiramo vse dni nekje v samostanu in ne živimo meniškega življenja stran od civilizacije, dolgotrajen in postopen proces.  :rose:

urskakorun.com

Pozdravljeni

Jaz pa vse močneje  opažam pri sebi to, da česar sama ne delam, česar nimam volje narediti pa čeprav moram, to opazim pri drugih (predvsem domačih). Npr. otroku se ne ljubi delati šolske naloge in ga na vse pretege priganjam in modrujem kako MORA. Partnerju isto- s čimer odlaša prigovarjam kako MORA. In vse povrsti tako... Vedno bolj občutim to kot temno stran sebe, ki se ji težko upiram, vem pa da je to temna stran mene. Ne najdem načina kako sleči ta kalup, ki me zadržuje na mestu kjer sem in mi onemogoča narediti korak naprej. Istočasno imama pa velik problem z močjo volje. Enostavno nimam volje za narediti korak niti pri nujnih opravilih, kaj šele kaj drugega - kot da me nekaj zadržuje. To občutim zelo močno in ne znam sprostiti te blokade, da bi se odvezala, osvobodila tega kar me zadržuje nazaj.
Močno opažam, kar sem pred še ne dolgo nazaj prebirala le v knjigah- česar pri sebi ne sprejemamo to nas pri drugih moti. In točno to se mi dogaja. Se mi zdi pa, da zato ne obsojam drugih za njihova dejanja. Ker se mi zdi, da se veliko ljudi niti ne zaveda zakaj nekoga obrekujejo in govorijo o njegovih slabih navadah. Verjetno opazijo to pri njem, ker je ta ista lastnost del njih samih vendar se je ne zavedajo...Zato se velikokrat v taki družbi, ki govori o slabih navadah drugih ne počutim dobro in se raje izognem. Imajo pa me zaradi mojega umika oz. nevklopljenosti v pogovor za samotarja in kot da sem malo bolj zase...

Sedaj pa nestrpno čakam, da se mi

Vedno mi poje del besedila. Zakaj se to dogaja? A je tako hranljivo?  lol

Sedaj pa nestrpno čakam, da se mi "pokaže formula" kako se premaknit iz pad  položaja.

Vem, da je za moč volje odgovorna 3. čakra, ampak ne "zalaufam"...

sončen pozdrav, Valčika

Valčika, zares drži, da najmočnje zaznamo pri drugih tisto, kar nam manjka ali ne delamo v skladu s sabo.

Včasih je enostavno treba "stisnit zobe" in se zagnat v akcijo. Pri tem nima vloge volja, temveč smiselnost - v globini - v duši - nam nekaj mora biti smiselno, da lahko nato to z lahkoto počnemo.

Lahko napišeš, katere so tiste stvari, ki jih imaš za nujne? In katere želiš početi, pa ti, kot praviš, zmanjka energije?

Offtopic: sem opozorila administratorja na to težavo, ko poje besedilo.

urskakorun.com

Valčika je napisal/a:

Se mi zdi pa, da zato ne obsojam drugih za njihova dejanja.

To je super, ker kaže na to, da tudi sebe ne obsojaš za te napake. Pri meni se je v nekem času razvoja pojavil močan preobrat in je bil povezan ravno s tem: ko sem začela sprejemati svoje napake, sem avtomatsko tudi vse ostale z vzorci, ki jih imam tudi sama, in ostalimi.

Se mi pa zdi, da se včasih vsi težko spravimo reševati kakšno trdovratno zadevo, ki nas omejuje. Kot je Urška enkrat napisala meni - zaupati moramo svoji notranji moči, da nam pokaže tisto, kar je potrebno rešiti v danem trenutku in v taki meri kot smo pripravljeni.

Kot mučno nujo občutim opravila, ki mi jih zaupajo stranke in mi zanje plačajo. Ampak to so v glavnem neke vrste popravila. To mi visi kot mlinski kamen za vratom. In bolj ko odlašam bolj vem, da je stvar treba čimprej končat, meni se pa neznansko upira- na bruhanje mi gre včasih. Najraje bi videla, da bi stvari kar zginile nekam...   V prsnem košu in trebuhu neka čudna napetost takrat. Vse bi delala samo da tistega ne bi delala.

Odlašanje je hudo breme - predlagam ti, da se odločiš in si rečeš, zdaj je pa tega dovolj in se spraviš za en dan storiti vsa popravila, ki ostajajo nedokončana. Lahko tudi dva dni, če je tega veliko. Verjetno ne bo prijetno, ampak treba je dokončati in ob koncu boš čutila veliko olajšanje, saj se bo sprostilo energijsko breme. Ko vse popraviš, končaj s tem opravilom za nekaj časa, en mesec, dva, toliko, kolikor si sama določiš. V tem času ne misli na to dejavnost, ne sprejemaj novih stvari v popravilo, ne delaj načrtov. Sreda je dan, ko se lažje stvari materializirajo, mogoče je sreda dobra za to opravilo, da vse stvari dokončaš. Bolj kot nekaj odlagamo, večje energijsko breme si delamo, tudi to te teži. Če imamo talent in znanje, to še ne pomeni, da nas ne bo bremenilo. A edino mi smo tudi tisti, ki lahko rečemo ne in tako tudi ti si lahko določiš lastna pravila znotraj svojega življenja.

Po pretečenem času boš videla, kje stojita ti in ta opravila. Če boš še vedno čutila odpor, si čas podaljšaj. Vmes najdi druge hobije, ki so bolj družabni, mogoče tudi več družbe? Trenutno te jaz doživljam kot da si osamljena in zaprta za zunanji svet. Tega stanja imaš, kakor začutim prek pisanja, že dovolj v življenju in zato je mogoče to tudi razlog, da se ti opravilo enostavno upira. Predlagam, da se dogovoriš za kavice s kolegicami, prijateljicami, sodelavkami, sošolkami ... glavno, da so zunaj svojega doma; lahko se tudi z možem ali s celo družino vključiš v kakšno društvo - planinsko, športno, kulturno, duhovno ... kar vam je najbolj skupnega (na primer planinsko društvo organizira izlete v hribe in tam se zmeraj vesela družba najde). veliko ljudi, ki se čuti osamljenih, najde v društvih svoje mesto in obilico novih znanstev in celo prijateljev ... Glavno je, da sa se ponovno odpreš za svet in se odpreš tudi za družbo.

Energijsko te nisem šla pregledovat, ker se zaenkrat samo to čuti - osamljenost in zaprtost, nedokončane stvari, občutek, da nimaš kontrole nad zadevo - če boš napravila predlagano, pa se lahko te zadeve sprostijo in se pokaže pravi vzrok.

urskakorun.com

11

Valčika je napisal/a:

Kot mučno nujo občutim opravila, ki mi jih zaupajo stranke in mi zanje plačajo. Ampak to so v glavnem neke vrste popravila. To mi visi kot mlinski kamen za vratom. In bolj ko odlašam bolj vem, da je stvar treba čimprej končat, meni se pa neznansko upira- na bruhanje mi gre včasih. Najraje bi videla, da bi stvari kar zginile nekam...   V prsnem košu in trebuhu neka čudna napetost takrat.

Valčika,
večinoma nam se take situacije dogajajo zaradi tega, ker iz nas hočejo spraviti ven neprijetne občutke, če jih pa mi dojamemo kot sovražne se pa z njimi borimo in nastane to kar opisuješ.

Valčika je napisal/a:

Vse bi delala samo da tistega ne bi delala.

Poglej si, če si kje v otroštvu morala delati tisto kar nisi hotela. Če si, ozavesti situacijo in jo sprosti.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Delati sem morala marsikaj, kar mi ni bilo všeč. Da pa bi bilo kaj podobnega temu, kar me "preganja" sedaj mi pa ne pade ma misel. Se pa dobesedno borim s tem, kot si napisal Zoran.

Glede osamljenosti je res, kar praviš Urška. Imam pa glede druženja  eno slabo  izkušnjo iz otroštva. Bila sem šolarka in k sosedom je prihaja družina, ki se je preselila v mesto. Imeli so deklico leto ali dve starejšo od mene. Rada sem se družila z njo, če je le bila priložnost. Enkrat pa sem želela k njej in mi moja mama ni dovolila. Rekla sem, da saj druge prijateljice nimam. Mati pa mi odgovori:" in kaj potem saj tudi jaz nimam nobene prijateljice". In sem ostala žalostna pač doma. Moja mati je zahtevela od mene, da sem delala kar sem kot otrok pač lahko. Ob spominu na to njeno dejanje se mi še danes upira....

Za nameček se mi je danes zgodilo še to: sem bila na enem uradu in uslužbenka je imela na steni nad svojo pisalno mizo listek z napisom: Veliko ljudi si uničuje življenje z ODLAŠANJEM.
Ne moreš verjet, kej vse me opozarja smile

13

Valčika je napisal/a:

Delati sem morala marsikaj, kar mi ni bilo všeč. Da pa bi bilo kaj podobnega temu, kar me "preganja" sedaj mi pa ne pade ma misel. Se pa dobesedno borim s tem, kot si napisal Zoran.

Poglej, kaj ti takšno delo predstavlja. Skozi podobno izkušnjo sem sama ugotovila, da imam vzorce, da je delo trpljenje, izgorevanje, muka, obremenjevanje ipd. hkrati pa sem se bala neuspeha, nesprejemanja s strani ostalih ... Poskusi začutiti odpor pred čim se ti sproža skozi take situacije, česa se najbolj bojiš, to te lahko pripelje do vzroka. 

Valčika je napisal/a:

In sem ostala žalostna pač doma. Moja mati je zahtevela od mene, da sem delala kar sem kot otrok pač lahko. Ob spominu na to njeno dejanje se mi še danes upira....

Vsi imamo take in drugačne izkušnje, ki pa jih sedaj lahko jemljemo kot priložnost, da zrasemo, se rešimo omejitev, se zavemo, kaj nas teži in to pustimo za sabo. Da ne obsojamo vpletenih, ampak odpustimo njim in sebi, ker smo zaradi dogodka gojili negativna čustva do njih. Tudi oni so v dani situaciji ravnali kot so najbolje vedeli in znali, seveda pa so delali napake - tako kot jih mi smile Tudi naši starši imajo za sabo otroštvo, v katerem so doživljali takšne in drugačne boleče dogodke, ki se jih najverjetneje danes ne zavedajo, jih pa težijo in jih omejujejo.

Valčika je napisal/a:

Za nameček se mi je danes zgodilo še to: sem bila na enem uradu in uslužbenka je imela na steni nad svojo pisalno mizo listek z napisom: Veliko ljudi si uničuje življenje z ODLAŠANJEM.
Ne moreš verjet, kej vse me opozarja smile

Potem pa kar v akcijo wink Srečno  :srcek:  :rose:

14

Danes sem imela ponovno izkušnjo s sprejemanjem sebe. Začutila sem namreč strah pred tem, kdo sem, kdo sem bila in kaj postajam - torej sebe v prihodnosti. Nato sem dobila informacijo, naj stvari ne "etiketiram", jih poimenujem, uokvirjam, ker potem stvari samo so. Niso slabe, niso dobre, ko umakneš vse to, svoj odnos do njih, se osvobodijo, in takrat te nima biti česa strah. Pač si, kdor si, in tako je z vsemi stvarmi, in vsi smo povezani. Zanimiva izkušnja smile

Valčika,
večinoma nam se take situacije dogajajo zaradi tega, ker iz nas hočejo spraviti ven neprijetne občutke, če jih pa mi dojamemo kot sovražne se pa z njimi borimo in nastane to kar opisuješ.

Poglej, kaj ti takšno delo predstavlja.  ... Poskusi začutiti odpor pred čim se ti sproža skozi take situacije, česa se najbolj bojiš, to te lahko pripelje do vzroka.

Hvala za nasvete. Je sicer bolje-očitno je bila že v vašem pisanju dobra namera, da se osvobodim tega bremena. Sedaj pa vem, da moram iti v smeri tega kar sta mi napisala Zoran in Ninja. Ti dve zadevi sta mi ključni, v to se moram "zakopat" smile da pridem do vzrokov.
Delati me je strah, ker nimam dovolj samozavesti, da sem sposobna. Strah me je, da ga bom polomila in stranke ne bodo zadovoljne in bodo govorili slabo o meni okrog pa me bo sram iti po cesti...pa še kaj bom našla.

16

Valčika je napisal/a:

Delati me je strah, ker nimam dovolj samozavesti, da sem sposobna. Strah me je, da ga bom polomila in stranke ne bodo zadovoljne in bodo govorili slabo o meni okrog pa me bo sram iti po cesti...pa še kaj bom našla.

Super big_smile To pa zato, ker si vse slabe občutke že pretvorila v vzorce, sedaj jih samo spusti ven  :srcek: Že samo zavedanje je zelo pomemben korak, ker s tem presežemo negativna čustva, ki nas držijo ujeta.

17

Ninja je napisal/a:

Danes sem imela ponovno izkušnjo s sprejemanjem sebe. Začutila sem namreč strah pred tem, kdo sem, kdo sem bila in kaj postajam - torej sebe v prihodnosti. Nato sem dobila informacijo, naj stvari ne "etiketiram", jih poimenujem, uokvirjam, ker potem stvari samo so. Niso slabe, niso dobre, ko umakneš vse to, svoj odnos do njih, se osvobodijo, in takrat te nima biti česa strah. Pač si, kdor si, in tako je z vsemi stvarmi, in vsi smo povezani. Zanimiva izkušnja

:prst:  smile  :prst:

18

Pred kratkim sem imel tudi sam intenzivno izkušnjo sprejemanja temnega dela sebe. Včasih sem mel strah kot, da je preveč vsega in ne bom mogel razreševat kar bo prišlo na dan oz. živet s tem. Seveda sem se po tem rajši videl olepšanega, boljšega, brez napak. Pa tudi lastnosti drugih, ki so me opozarjale na moje napak sem rajši obsojal in ocenjeval, kot pa da bi jih sprejel pri sebi. Na srečo sem imel pomoč, da je lahko steklo.

Pri tem mi je ful pomagal občutek pretočnosti. V smislu: OK takšen pač sem, bom že dal ven kar bo treba in ko bo treba. Zdaj se upazujem kako funkcioniram , ko si ne skrivam več svojih temnejših plati. Sigurno mi ni treba več porabljat velik energije, da jih tlačim in preusmerjam na druge.  Se mi pa bolj pojavlja, da zdaj ko nisem več tako samoidealiziran, moram bolj izbitirat svoje vedenje. Prej je bil samo idealna varianta kakšnih odzivov, zdaj pa mi bolj prihaja tudi takoj tudi kakšena ideja o npr. nesramnosti, ki sem jo prej uspešno skrival pred sabo.  Sem pa videl, da me je ta igra vlog in prailagajanje v situacijah zelo izčapavalo, ker sem se hotel kazati polepšan pred samim samo in drugimi.  Zdaj se počutim tudi bolj celega in tudi energijsko gostejšega. 

Pa še to če bo komu koristilo: zvečer po izkušnji se mi je za žival za podporo pri ohranjanju sprememb prišla pomagat : PANDA! big_smile  :srcek:

19

dadas je napisal/a:

Pa še to če bo komu koristilo: zvečer po izkušnji se mi je za žival za podporo pri ohranjanju sprememb prišla pomagat : PANDA! big_smile  :srcek:

Panda je super učitelj, da prideš v ravnovesje in da lahko sprejmeš oba pola - jin in jang. Verjetno je tudi zato njena zunanjost črna in bela.  smile

smile

20

Sprejemanje temnega dela mene je od zadnjega javljanja imelo še kar nekaj epilogov in definitivno jih še veliko bo. Je proces. In sprejemanje tega, da stvar zahteva čas in potrpežljivost je zame vsekakor samo po sebi šola smile

Sem se pa na splošno z negativnimi čustvi začela ukvarjati na zame nekoliko drugačen način. Ko sem prej začutila, da nekaj ni v redu, bodisi je bila to bolečina v trebuhu, negativne misli, slaba volja, krč, teža, neki pritiski, sem bolj ali manj podzavestno začela mrzlično iskati načine, da se tega rešim, da gre stran. Preko ukvarjanja s sprejemanjem temnega dela sebe pa sem spoznala, da mi pravzaprav nobena stvar nič ne more. Sprijaznila sem se s prenekateriim scenariji, kot npr. da izgubim vse ljudi, ki so mi dragi, da sem prizadeta, da sem nemočna, da drugim škodim ... in spoznala, da ko enkrat strah sprejmeš, ti resnično nič ne more. Preprosto izgubi vso moč, intenziteto. In enako je z vsemi negativnimi čustvi, ki jih občutim. Sedaj se jim popolnoma prepustim, cela se poglobim vanje (namesto, da bi bežala) in jih v popolnosti sprejmem (namesto, da bi iskala načine, da gredo stran). Ironija je, da ko jih enkrat sprejmeš, se jih dejansko rešiš, ker nisi več ujet. Tvoja perpsektiva postane še veliko bolj široka, neprimerno lažje odkriješ vzroke za vse težave in si sposoben zaznati lekcijo, če je takšno razreševanje potrebno. Si pomirjen s sabo in zato se s stvarmi veliko lažje soočiš in jih spustiš.

Verjamem, da je bilo na to temo veliko povedanega že na delavnicah, ampak takrat očitno nisem bila sposobna ponotranjit teh informacij. Razvoj gre svojo pot, pri tem pa je radostno in zabavno odkrivati in raziskovati stvari, čeprav v resnici to ni neka novost tongue

21

Zoran je napisal/a:

Panda je super učitelj, da prideš v ravnovesje in da lahko sprejmeš oba pola - jin in jang. Verjetno je tudi zato njena zunanjost črna in bela. smile

Najbrž je podobno z orko - mi je prav tako pomagala pri sprejemanju in uravnovešanju polov, hkrati pa me je popeljala skozi številne vloge, ki jih imamo v tem in preteklih življenjih (smo otroci, starši, prijatelji, učitelji, učenci, partnerji ...).  :rose:  :srcek:

Ninja je napisal/a:

Sprijaznila sem se s prenekateriim scenariji, kot npr. da izgubim vse ljudi, ki so mi dragi, da sem prizadeta, da sem nemočna, da drugim škodim ... in spoznala, da ko enkrat strah sprejmeš, ti resnično nič ne more. Preprosto izgubi vso moč, intenziteto.

To je brezpogojno sprejemanje življenja točno takšnega kot je. V sklopu življenja mislim tudi sprejemanje samega sebe v kompletu, z vsemi "negativnostmi" vred.

Na ta način se pridobi dragocena energija, katero lahko zavestno porabimo za tisto, kar res želimo, ne za tisto, kar nam narekujejo podzavestni vzorci.

urskakorun.com

23

Pred kratkim sem se srečala s problemov prevzemanja stvari nase, ki se je vlekel ogromno življenj. Tako sem se zelo dolgo trudila sprejeti nekaj, kar pravzaprav ni bilo moje, zato se mi je na nek način upiralo oz. ni bilo želenega efekta. Na različne načine sem skušala brezpogojno sprejeti stvari kot svoje, ker nisem zaznavala, da so od drugih, in seveda ni šlo.

Danes sem se ponovno poglobila v izvor te težave, posledica pa je med drugim bila tudi, da me je prevzel močen občutek ljubezni do sebe. Vsekakor je sprejemanje težav ključno pri njihovem odpravljanju, vendar je vseeno potrebno preveriti, iz kje izvirajo oz. v mojem primeru čigave so smile Pri meni je bilo zaenkrat tako, da sem temeljne težave, ki so bile zelo razvejane, reševala postopoma. V prvi fazi sem sploh zaznala težavo, nato pa jo počasi glodala iz vseh strani in zanimivo - ko sem že mislila, da je mimo, sem bila ponovno v stiuaciji, ki me je soočila in mi pokazala, da je na neki stvari še potrebno delati. Počasi se mi tako sestavljajo koščki, uvidi pa so vse bolj poglobljeni in široki.
Naučila pa sem se tudi, da ni dobro mrzlično iskati, kaj je še potrebno narediti. Življenje je čudovit učitelj in sproti so nam pokazane stvari, če imamo le odprte oči. Sej, če ne opazimo prvič in drugič, nas bo situacija gotovo opozorila nase tretjič in četrtič wink

24

Pred kratkim sem ugotovila, da negativne stvari iz tega in preteklih življenj tudi fizično shranjujem v predelu trebuha. To se mi je kazalo kot ponavljajoča bolečina, stiskanje in občutek tlačenja, ki sem ga zaznala šele, ko sem postala pozorna. Skratka, sprejela sem odločitev in se odprla skritemu kotičku, kar mi je prineslo precej rock'n'rolla v prihodnjih dneh smile Soočila sem se z nekaterimi stvarmi, pred katerimi sem bežala in si jih nisem priznala, ampak moram reči, da je bil trud nagrajen, saj se počutim neprimerno bolje. Pri tem mi je bilo v veliko pomoč intenzivno predihavanje in v prvi fazi stopnjevanje intenzitete negativnega vzorca oz. čustva, ki sem se ga nato osvobodila z izdihom, v drugi pa integracija pozitivnega. Ključnega pomena je bilo tudi jasno postavljena odločitev (npr. Želim si živeti/Odločam se za življenje) proti vzorcu Želim si umreti.

Situacija me ponovno uči, da nič ni manj realno in ne izgine, če si pred tem zatiskamo oči. Tako kot če bi stopili na sonce, odprli oči, ga zagledali, potem pa jih spet zaprli in si ponavljali: Obstaja le tema, obstaja le tema smile Poleg tega sem čutila močno podporo vodnikov, ki so podprli mojo odločitev in sprožili tok sprememb, ki so posledica tega, kar sem se odločila.  :srcek:

25

Da pa ne bi bilo preveč jamranja in negativnosti, moram nujno povedat, da je bil z današnjo izkušnjo ves trud zadnjih dni več kot poplačan. Počutim se, kot bi prvič zares zadihala, med meditacijo me je oblila taka radost, da sem se ene 10 min skupaj smejala, odprlo se mi je kar nekaj novih stvari, med drugim se mi zdi nujno, da povem, da so vse navidez negativne izkušnje kratkoročne, vsi, ki se jih odločijo rešiti, pa imajo ogromno podporo.

Če je kdo v stiski, naj ve, da ga čaka neslutena nagrada in sreča, če se le odloči slediti sebi in zbere pogum, da se sooči tudi s tistimi stvarmi, ki bi jih najraje potlačil ali jim ubežal.  :srcek:  :rose: