1

Tema: Zaupanje je skrivna sestavina vseh uspešnih receptov

Zaupam vase. Samo dve besedi, pa vendar z izjemno močjo. Kolikokrat dnevno si rečete, da zaupate vase? Verjamete, da imate vse, kar potrebujete v življenju, in da je za vas poskrbljeno v vsaki situaciji? Ljudje se razlikujemo glede na naša izhodišča, prepričanja in izkušnje. Skupno pa nam je, da se lahko razvijamo, sproščamo ovire in dosegamo razvijamo prepričanja, ki nam omogočajo boljšo kvaliteto našega življenja. In vsak izmed nas doseže lahko doseže stopnjo zaupanja, s katero lažje in hitreje dosega svoje cilje.

Kaj je zaupanje?
Poglejmo si praktičen primer. Ena izmed mojih učenk je imela pred sabo opravilo, da zamenja rojstno dnevno darilo - jakno, ki ni bila ustrezne velikosti (namesto velikosti 54 je potrebovala 56). S prijateljico se je dogovorila, da se dobita v trgovini ob 18.00 uri. Načrtovala je, da pride v trgovino, vse poteka gladko, najde jakno iste barve in modela v velikosti 56, jo zamenja, in nato skupaj s prijateljico odide na zabavo. Usedla se je v avto, imela rahlo gnečo v križišču na semaforju, in prišla do trgovine ob 18.00 uri… kot je pred tem razmišljala. Kljub gneči je bil čas ravno pravi. Prijateljica jo je čakala pred trgovino, stopili sta noter, našli razstavljene jakne, med njimi je bila le ena prave barve… velikosti 56. Odšli sta na blagajno, zamenjali jakno in nadaljevali na zabavo.

Kaj želim povedati?
Ker je popolnoma zaupala, da bo vse šlo gladko in ni dopuščala dvoma (kaj pa če te barve ne bo, kaj pa če ne bo velikosti, kaj pa če bom morala v drugo trgovino), je za opravek porabila manj kot 5 minut. Zaupanje je pri tem odigralo ključno vlogo in vidim ga kot bistveno skrivno sestavino na vseh področjih.

O tem učim tudi na Ustvarjalni akademiji Pesem duše, ki letos vpisuje že 11. generacijo. Z ozaveščanjem moči srca in brezpogojne ljubezni ter s celovitim pristopom - združenosti srca, duše in uma – lahko premagamo vse ovire in težave. Vabljeni k raziskovanju samih sebe in odkrivanju moči zaupanja. Saj veste, s pravo mero sočutja do sebe in z razrahljanjem pričakovanjih časovnih okvirov, v katerih bi naj dosegli »rezultate«, se daleč pride.

Zoran Zavor

Aktivnosti:
-    Ustvarjalna akademija Pesem duše
-    Karmična diagnostika
-    Delavnice osebne rasti
-    Life reading

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788