Meni je bil postopek včeraj super, mislim, da se je vsaj pri meni, pa tudi sicer, sprostilo veliko negativnih vzorcev, s katerimi smo bili čisto prežeti (no, vsaj jaz wink ). Na misel mi je prišla še kopica drugih vzorcev, ki sem jih dodala odpustu in je super steklo. Na koncu se mi je pojavila misel, da objamem ljudi, ki so v mojem življenju. In sem šla v meditaciji od enega do drugega in jih objemala smile Lepo je bilo  :srcek:

Na podobnih vzorcih (npr. občutek nevrednosti, manjvrednosti ipd.) pri sebi že nekaj časa delam in čutim, da se je premaknilo še nekaj fundamentalnega. Bomo videli, kaj bo čas pokazal  smile

Urška & Zoran, hvala vama za tole. Res sta enkratna  :prst:  :srcek:  :rose:

Boyana, srčno upam, da se bo vse dobro izteklo. Čudovita si, da se trudiš za to punco in se zavedaš svojega in njenega težkega položaja! Držim pesti  :srcek:  :rose:

228

(36 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Mislim, da je ključnega pomena, da delujemo skozi srce, ki nas vselej vodi po pravi poti  smile

229

(36 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Moja izkušnja z reconnectionom je, da se mi je povečala moč prizemljevanja stvari, kar se še posebej pozna pri transformacijah, spreminjanju vzorcev, prizemljevanju željenih lastnosti. Prav tako se mi je povečala moč vizualizacije oziroma prejemanja informacij preko slik, lažje in hitreje dobim uvid, prej je bilo, kot da imam stvari pred nosom, ampak jih nisem sposobna opaziti (še vedno se včasih tako počutim, ampak je pa opazna razlika). Povečal se mi je pretok energije, lažje se prestavljam na različne nivoje. Delujem bolj skladno (um-duša-srce-duh-telo), vsaj tak občutek imam.

Z reikijem nimam težav. Sicer se ne sprašujem, kaj točno teče in kaj to pomeni, pač jaz ali oseba, ki ji delam, že dobi, kar potrebuje v danem trenutku. Sama vidim zadeve takole: v šoli smo se učili zgodovino in geografijo, in če pišem test iz geografije, ne morem sklopit znanja, ki sem ga pridobila pri zgodovini. In mislim, da je povezovanje in dopolnjevanje različnih pristopov smisel uspešnega dela. Moj namen je npr. da sebi ali nekomu drugemu pomagam pri nečem, ne pa da izvajam izključno določeno tehniko. To je samo moj pogled smile Je pa res, da sem v vmesnem času šla na 3. reiki stopnjo in se je pretok energije že zato spremenil.

230

(128 odgovorov, vpisanih v Razno)

Urška je napisal/a:

Mal črnega humorja:

Kateri je najslabši možni trenutek, da te zadene infarkt? Med igranjem pantomime.

big_smile  big_smile  big_smile

231

(129 odgovorov, vpisanih v Razno)

damira - ja, Paulo je res zakon smile Spet me vleče, da bi po dolgem času prebrala Alkimista ...

Pa še ena, ki mi je prišla danes do živega:

"Inner peace begins when you accept that everthing that happens is an opportunity to learn." (Noetic Alchemy)

232

Love is joy. Don't convince yourself that suffering is part of it. (Paulo Coelho)

233

"Na svetu ne obstaja nič popolnoma napačnega. Tudi pokvarjena ura je dvakrat na dan točna." Paulo Coelho

Andreja je napisal/a:

Jaz tudi ne bi vedela konkretnega odgovora, nobenih izkušenj s tem področjem. Sem slišala enake informacije, da kvas, gobe, plesnivi siri itd. v takih primerih niso priporočljivi. Me veseli, da se ti je pozdravilo. Kot pri vseh neravnovesjih je sigurno tudi tu pomemben posameznik, resnost okužbe/bolezni, kateri del telesa je obolel, a si sicer zdrav, a ti ta hrana sploh paše, pa vzroki za fizično neravnovesje še malo izven vidnega smile ... no vsaj jaz bi pri sebi tako gledala. (Kot npr. hladen zrak - meni se ga prav paše nadihat skozi nos, da me osveži in prečisti. Kolegici ga pa samo omenim in že je naslednje dva tedna bolna. smile  ok, kje sem zdaj našla to primerjavo..)

Hvala, Andreja  :rose: se strinjam s tabo!

Zoran je napisal/a:
Ninja je napisal/a:

Glede pomanjkanja B1 imam pa eno vprašanje - še vedno imam namreč težave z glivicami. Ali je vseeno priporočljivo jemati pivski kvas?

Na to vprašanje ti pa ne vem odgovoriti, ker ne vem v kakšni meri sodelujejo(če), dobre in slabe glivice.

Mogoče ti zna Andreja odgovoriti.

Sem se poslušala in začela z jemanjem in tudi glivice so šle smile Mislim, da pa je pri vsakemu drugače, ker je kolegica imela isti problem, s tem, da se je njej predhodna težava z glivicami še poslabšala.

Hvala za pomoč!

236

"Ena najbolj tragičnih plati človeške narave je, da odlašamo z življenjem. Sanjamo o čarobnem rožnem vrtu na obzorju, namesto da bi se veselili vrtnic, ki že danes cvetijo pod našim oknom." (Dale Carnegie)

237

"Naj vas ne bo nikdar strah priznati, da ste se motili. S tem poveste, da ste danes pametnejši, kot ste bili včeraj." (Robert Newell)

Andreja je napisal/a:

Se mi je na široko odprla naslednja stopnja: huda agresija do nesamostojnih in nestabilnih ljudi ter takih ki stalno rabijo nekoga ob sebi, pa tistih ki pri izražanju svojega mnenja vedno rabijo brezpogojno strinjanje vsaj še koga drugega zraven. Je v nekem trenutku tole kar zakuhalo ven iz mene. smile  Sem (mislim da) transformirala, če ne pa še bom,.. hkrati pa ugotovila, da sem v marsikateri situaciji tudi sama takšna in včasih še kako rabim oporo od zunaj.
Gremo naprej. smile

Super, Andreja!  :prst: Očitno si pripravljena, da se soočiš s tem in premagaš te težave. Mislim, da naredimo ogromno, ko nehamo iskati krivce zunaj in se zavedamo, da so le ogledala naše notranje naravnanosti in težav.

Urška, enkratno si tole napisala! Hvala  :rose:  Točno to mi je še manjkalo pri celi zgodbi smile Velja tudi za vsa ostala negativna čustva, vse je mogoče narediti na ta način. Sem imela že možnost preverit z zamero wink)

Prav tako drži, da nimam usklajenega uma in duše. V tem času sem veliko delala na "utišanju" uma in na tem, da zavzame svojo vlogo, premalo pa na harmonizaciji srca, duha, duše, uma, telesa. Sem včeraj šla takoj postavljat in mislim, da je kar steklo. Bodo pa že situacije pokazale, kako uspešno je bilo in kaj je še potrebno narediti smile

Urška je napisal/a:

Sprejmi se, takšna kot si. Naj ti ravno ta jeza da moč, da nato lahko vidiš, kaj se učiš skozi jezo.

Prav tako imam zadnje čase veliko vzorcev, lekcij, ki mi kažejo na težavo s sprejemanjem sebe. Tudi danes na iniciaciji za reiki 3 sem dobila informacijo, naj se ne spreminjam in delam na sebi, ker se ne sprejemam. Naj spremembe, ki jih izvajam, izvirajo iz brezpogojnega sprejemanja sebe. Nekaj v tem smislu smile

Isto velja za kontrolo oz. težave s prepuščanjem. Zgleda, da je zadeva kar razvejana, tako da počasi in vztrajno smile

Glede pomanjkanja B1 imam pa eno vprašanje - še vedno imam namreč težave z glivicami. Ali je vseeno priporočljivo jemati pivski kvas?

Najlepša hvala!!!  :srcek:  :rose: Bom uredila smile

241

"You are never given a wish without also being given the power to make it come true. You may have to work for it, however. " (Richard Bach)

Tjaša in Zoran - obema najlepša hvala  :rose:  Waw, Zoran, si naredil res čudovito popolno sinzeto vseh različnih aspektov problema  :prst:

Moram rečt, da z jezo na srečo nimam veliko težav, imam bolj druge fore, ki me matrajo tongue Mi je pa zadnjič po dolgem času ven butnila in sem ugotovila, da sem zmedena, ker nočem komu delati krivice ali mu škoditi.

Kako pa lahko preverim raven vitaminov v telesu in če mi kaj manjka? Čutim, da sem brez energije te dni, bom poskusila s kalcijem, pa mi morda manjka še kaj drugega ...

Preden sem začela bolj resno delati na sebi, so vsa čustva, tudi jeza, spontano bruhala iz mene. Nato sem se naučila, da se spremljam, ne vedno takoj, ampak dokaj hitro zaznam, da se je moje razpoloženje spremenilo in to jemljem kot signal, da grem odkrivat, kaj je vzrok.

Sem pa sedaj ugotovila, da ne znam izražat jeze na zdrav način. Nazadnje, ko me je prijela jeza, sem vedela, da je nekaj narobe v meni, vendar nisem imela priložnosti, da bi se poglobila in poiskala vzrok. Bila sem zelo zmedena. Kaj naj sedaj naredim? Kako naj jezo izrazim na zdrav način? Odprla sem se sicer za informacijo o tem, ampak ni bilo neko mirno okolje in so bile moje misli zbegane. Nato pa me je seveda začela boleti še glava smile

Ugotavljam, da idealiziram - logično je, da se nam pojavljajo negativna čustva in imamo nekontrolirane reakcije, to je povsem človeško. Vendar sem zbegana, ker se zavedam, da je jezo sprožilo nekaj v meni (zato se mi ne zdi upravičeno, da jo stresam na druge), po drugi strani pa mora to čustvo nekako ven.

Kaj lahko naredim v situaciji, ko se ne morem umakniti, da bi odkrila vzrok (sem na primer med ljudmi ali na sestanku)?

244

Če nisi niti malo idealist, se ti nič idealnega ne more zgoditi (N. Dolinšek big_smile)

245

(6 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Urška je napisal/a:

Ninja, sem zelo vesela, da si začutila njegovo energijo in se odprla njegovi modrosti. smile  :rose: Če se prav spomnem, niti nisi veliko opazovala druge kamne, si ga takoj našla; verjetno je šlo za "ljubezen na prvi pogled."   wink

Haha, res je bila ljubezen na prvi pogled wink

Rada bi še dodala, da sem že dolgo čutila, da bi spet začela pisati. Kot otrok sem se veliko izražala skozi razmišljanja, ki sem jih prelivala na papir, marsikaj mi je takrat postalo jasno, na ta način sem se umirila, si uredila misli in se kreativno izražala.

Ena od sedanjih blokad je bil alkohol - v srednji šoli sem svoj nemir začela kanalizirati na žurih in ne več skozi pisanje. To blokado sem odstranila, vseeno pa nekako ni steklo.

Tisti dan, ko sem si nadela kristal, pa se mi je kar odprlo in sem začela pisati. Sicer okorno in zadržano, ampak temelji so postavljeni in od tistega dne sem vsak dan vsaj eno stvar napisala.

To je takšen dar, da se mi končno začenja spet odpirati, da ne morem povedati, kako hvaležna sem zanj. Tebi, Zoranu, sebi, kristalu, vodnikom, Bogu, soudeležencem delavnic  :srcek:  :srcek:  :srcek: Tu so pa vse besede premalo ... smile

246

(26 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Kako kaj osebno Obilje? Zdej je že preteklo nekaj časa, se vam je kaj spremenilo?

Jaz sem se dolgo predvsem držala tistega, da se mi vsak evro, ki ga plačam, vložim, 2-kratno povrne. In res je bilo tako, ne vem, kako, ampak denar je kar nekako pritekal k meni. Potem me je pa po nekaj časa malo stisnilo in so se začeli pojavljati dvomi v smislu: ne gre tako lahko, moraš trdo delati, poglej naokoli, koliko ljudi je brezposelnih, ti pa sediš na kavici ipd.

Nisem se uspela še čisto izkopati iz teh dvomov, tako da bo treba še malo delati. Seveda ne sedim doma in čakam, da bo denar padel z neba, gre samo za to, da želim, da so rezultati mojega dela plačani, da se ne izčrpavam, kot sem bila vajena do sedaj, in da se mi pokažejo nove priložnosti, da delam tisto, kar mi je všeč smile

247

Zoran je napisal/a:

Ne rabiš glih za vse stvari iskati vzroke, če pa čutiš, da je nekje vzrok, ga pa poišči.

Res malo pretiravam, a? big_smile big_smile big_smile Bom kar lepo sprejela, kar mi prinaša, ker mi je prav lušno tongue

248

(125 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

Zoran je napisal/a:

To, da imaš Anubisa zraven sebe ni mus, da je slabo, glej na to, da je tvoj osebni vodnik in te bo vodil tam ker je potrebno, npr: kot tvoja žival moči, ki te ne pusti na cedilu – glej s te strani. Ti mogoče še ne veš zakaj si ga dobila, ko boš videla širšo perspektivo ti bo postalo jasno.

Hvala za te besede  :rose:  Se strinjam, zanimivo mi je bilo, kakšno reakcijo je sprožilo v meni. Danes sem bila z vodnikom na 4. ravni in "duhove" zaznala kot energije različnih barv. Nisem imela nobenih kontaktov, samo malo je sprostilo strah pred tem, ker sem videla, da ni nič hudega big_smile Kot si napisal, bom že izvedela, kaj je namen tega vodnika ...

Sem pa danes delala reiki in tudi med tem čutila vodnico. Do sedaj je bilo to vse bolj megleno in nejasno, tako da je bil lep občutek, ko sem se zavedela, da je ob meni. Čutim, da je še veliko stvari, ki jih imam pred nosom, ampak jih ne zaznam  tongue  Najbrž se bo že odprlo, ko bom pripravljena ...

249

Glede kristalov in kamnov sem popoln laik. Do pred kratkim nisem imela niti kamene strele smile Obiskala sem že neko trgovino, da bi kupila kameno strelo in še kaj, ampak me je energija odvrnila.

Za vikend pa sem bila na šamanski delavnici in od Urške kupila Karneol, ki me je pritegnil. Takoj ko sem si ga doma nadela, sem začutila pretok energije, ki je meni čisto nepoznan. Ves dan sem bila polna energije, kar sem se lotila, sem brez težav dokončala, skratka očitno v vseh pogledih dobro deluje na 2. čakro wink

Zanima pa me, koliko časa je priporočljivo, da se kamen nosi in če lahko negativno vpliva nate v tem smislu, da ti umetno dovaja neko energijo, medtem ko bi moral ti sam ugotoviti, zakaj je prišlo do manjka in kako ga nadomestiti. Prav tako me zanima, če se ta kamen čisti na kakšen poseben način ali lahko kar z reikijem oz. preko Boga.

Hvala za odgovore  :rose:

250

(125 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

Ker sem pred slabe pol leta šla na šamanski delavnici zaporedoma (sobota in nedelja), se mi nadaljevalna ni povsem integrirala. Ko sem doma potovala v zgornji svet, je bilo vselej vse bolj megleno, čutila sem vodnike, ampak jih nisem videla, pri sporočilih sem dvomila, če niso bolj produkt mojega uma.

Izkušnja današnje delavnice pa je bila fenomenalna! Mislim, da se zelo poznajo tudi nove energije, ki so se odprle z 11.11. Združitev z vodnico in končno odkritje, kdo je, je bila zelo intenzivna. Čakala me je in me sprejela z močno energijo in ljubeznijo. Slike, ki sem jih videla, sporočila, ki sem jih dobivala, so bila v različnih oblikah. Včasih sem se dejansko prestavila v nek svet (npr. Atlantida), postavljeno mi je bilo ogledalo, da vidim, kdo je moja duša in spoznam njen namen, včasih sem dobila direkten odgovor. Slike, prizorišča, sporočila so se hitro menjavali in sestavili v malo bolj smiselno celoto tudi tisto, kar sem zaznala ali mi je kdo povedal že prej.

Spoznala sem še 3 vodnike, eden od njih je Mihael, ki me mislim, da me spremlja v regresiji. Malo manj prijetno mi je bilo, ko sem videla, da je eden od vodnikov Anubis. Imam nek strah pred svetom mrtvih, najbrž z razlogom smile Bo že treba tu kaj rešit ... wink

Skratka, hvala vsem udeleženkam delavnice (Zoran je bil spet blažen med ženami wink)) in seveda Zoranu in Urški. Veliko delata, ampak rezultati vajinih prizadevanj so pa čudoviti  :prst:  :srcek:  :rose: