201

(129 odgovorov, vpisanih v Razno)

Ljubezen je prepoznavanje sebe v drugem - spoznanje, da smo vsi eno (Jan Erik Sigdell).

Poskusi tako kot ti je napisal Zoran, iniciacija je trajna, lahko pa se obnovi (če reikija npr. dolgo ne uporabljaš ali tako začutiš). Jaz bi ti svetovala, da manj razmišljaš o tem in se prepustiš, poskusiš z delovanjem, upoštevanjem zgornjih nasvetov, uporabljaš reiki v praksi. Položi roke na svoje srce in si v mislih ponovi to, kar ti je napisal Zoran, ostalo bo naredil reiki  cool  :srcek:

203

(125 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

Urška je napisal/a:

Pojavil se mi je tudi že bazilisk, ki mi je ponudil izredno močan srebrni ogenj - podobno za transformirat globoke vzorce. Zmaji in starodavna bitja se ne pojavijo, če nismo pripravljeni na njih, ker nudijo močno "medicino".

Pa si ga sprejela? Sama sem v preteklosti sklepala toliko pogodb, da imam sedaj strah pred tem in se izogibam takim stikom. Sploh v spodnjem svetu pogosto zaznam kako bitje ali vodnika iz zgornjega sveta (ki mi niso poznani od prej), ki pa se mu ognem v velikem loku tongue Počasi spuščam vse to iz sebe in se odpiram za normalno navezovanje stika z vodniki in pomočniki, vse, kar integriram, pa dam namero, da je v najvišje dobro oz. delam preko živali moči. Je to dovolj velika "zaščita"?

204

Hehe, dadas, včeraj se je kar kurilo, ja tongue

205

(37 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Valčika je napisal/a:

Delati me je strah, ker nimam dovolj samozavesti, da sem sposobna. Strah me je, da ga bom polomila in stranke ne bodo zadovoljne in bodo govorili slabo o meni okrog pa me bo sram iti po cesti...pa še kaj bom našla.

Super big_smile To pa zato, ker si vse slabe občutke že pretvorila v vzorce, sedaj jih samo spusti ven  :srcek: Že samo zavedanje je zelo pomemben korak, ker s tem presežemo negativna čustva, ki nas držijo ujeta.

206

Danes sem imela ponovno izkušnjo s sprejemanjem sebe. Začutila sem namreč strah pred tem, kdo sem, kdo sem bila in kaj postajam - torej sebe v prihodnosti. Nato sem dobila informacijo, naj stvari ne "etiketiram", jih poimenujem, uokvirjam, ker potem stvari samo so. Niso slabe, niso dobre, ko umakneš vse to, svoj odnos do njih, se osvobodijo, in takrat te nima biti česa strah. Pač si, kdor si, in tako je z vsemi stvarmi, in vsi smo povezani. Zanimiva izkušnja smile

207

Klara, čestitke, super je  :prst:  :prst:  :prst:

208

(12 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Od moje izkušnje z Reconnectionom oz. Osebno ponovno povezavo je že skoraj 3 mesece in pozitivne učinke sem tako ponotranjila in sprejela kot novo realnost, da se moram prav potruditi, da se spomnim, kako je bilo pred tem smile

Povezavo se dela 2 dni zapored in prvi dan sem imela med postopkom kar velike težave. Moj um se je ves čas vklapljal in mi s svetlobno hitrostjo vsiljeval misli, dogodke izpred mnogih let, nepomembne stvari, kot so, kaj bom naslednji dan jedla za kosilo, ter kaj sem sanjala 10 let nazaj ... bilo je prav mučno smile Isti popoldan sem se pogovorila s svojim umom in ugotovila, da taki izbruhi izvirajo iz raznih strahov, ki sem jih nato sprostila. Naslednji dan je bila izkušnja zelo prijetna, čutila sem vzpostavljanje povezav različnih točk v telesu, da sem postala bolj celovita, ter da so duhovno, čustveno, mentalno in fizično telo bolj povezani, usklajeni.

Učinki so se najbolj videli pri mojih sposobnih zaznave in na splošno delu z energijami. Pred tem sem imela zelo pogosto občutek, da imam pred nosom cel svet stvari, ki pa jih nisem sposobna zaznati, opaziti, vse je bilo bolj megleno. Po tem sem se neprimerljivo lažje prestavljala na različne nivoje, prejemala veliko jasnejše informacije (v obliki slik, glasu, filma ...), si bolj zaupala, opažala več stvari ipd. Med razreševanjem, integriranjem stvari sem začutila, da sem veliko bolj prizemljena, pretok energije je bil večji. Skratka, odprlo se mi je  :srcek:

Kakšne pa so vaše izkušnje?

209

Valčika je napisal/a:

Delati sem morala marsikaj, kar mi ni bilo všeč. Da pa bi bilo kaj podobnega temu, kar me "preganja" sedaj mi pa ne pade ma misel. Se pa dobesedno borim s tem, kot si napisal Zoran.

Poglej, kaj ti takšno delo predstavlja. Skozi podobno izkušnjo sem sama ugotovila, da imam vzorce, da je delo trpljenje, izgorevanje, muka, obremenjevanje ipd. hkrati pa sem se bala neuspeha, nesprejemanja s strani ostalih ... Poskusi začutiti odpor pred čim se ti sproža skozi take situacije, česa se najbolj bojiš, to te lahko pripelje do vzroka. 

Valčika je napisal/a:

In sem ostala žalostna pač doma. Moja mati je zahtevela od mene, da sem delala kar sem kot otrok pač lahko. Ob spominu na to njeno dejanje se mi še danes upira....

Vsi imamo take in drugačne izkušnje, ki pa jih sedaj lahko jemljemo kot priložnost, da zrasemo, se rešimo omejitev, se zavemo, kaj nas teži in to pustimo za sabo. Da ne obsojamo vpletenih, ampak odpustimo njim in sebi, ker smo zaradi dogodka gojili negativna čustva do njih. Tudi oni so v dani situaciji ravnali kot so najbolje vedeli in znali, seveda pa so delali napake - tako kot jih mi smile Tudi naši starši imajo za sabo otroštvo, v katerem so doživljali takšne in drugačne boleče dogodke, ki se jih najverjetneje danes ne zavedajo, jih pa težijo in jih omejujejo.

Valčika je napisal/a:

Za nameček se mi je danes zgodilo še to: sem bila na enem uradu in uslužbenka je imela na steni nad svojo pisalno mizo listek z napisom: Veliko ljudi si uničuje življenje z ODLAŠANJEM.
Ne moreš verjet, kej vse me opozarja smile

Potem pa kar v akcijo wink Srečno  :srcek:  :rose:

210

Valčika je napisal/a:

Se mi zdi pa, da zato ne obsojam drugih za njihova dejanja.

To je super, ker kaže na to, da tudi sebe ne obsojaš za te napake. Pri meni se je v nekem času razvoja pojavil močan preobrat in je bil povezan ravno s tem: ko sem začela sprejemati svoje napake, sem avtomatsko tudi vse ostale z vzorci, ki jih imam tudi sama, in ostalimi.

Se mi pa zdi, da se včasih vsi težko spravimo reševati kakšno trdovratno zadevo, ki nas omejuje. Kot je Urška enkrat napisala meni - zaupati moramo svoji notranji moči, da nam pokaže tisto, kar je potrebno rešiti v danem trenutku in v taki meri kot smo pripravljeni.

211

Urška je napisal/a:

Dobro je pogledati tudi čustva, ki nas spreletijo, ko pomislimo na svoje temne plati in opazovati, zaradi katerih čustev smo se odločili, da bodo to naši predeli - temni.

Uu, to si pa zelo dobro napisala. Sploh nisem pomislila na ta del. Seveda, vsak ima drugačno predstavo o tem, kaj sploh je "temni del tebe", vsak se namreč boji nečesa drugega. Vsekakor faza 2 tega procesa wink

212

Ninja je napisal/a:

Malo manj prijetno mi je bilo, ko sem videla, da je eden od vodnikov Anubis. Imam nek strah pred svetom mrtvih, najbrž z razlogom

Zoran je napisal/a:

To, da imaš Anubisa zraven sebe ni mus, da je slabo, glej na to, da je tvoj osebni vodnik in te bo vodil tam ker je potrebno, npr: kot tvoja žival moči, ki te ne pusti na cedilu – glej s te strani. Ti mogoče še ne veš zakaj si ga dobila, ko boš videla širšo perspektivo ti bo postalo jasno.

Do sedaj se z Anubisom nisem kaj prida ukvarjala. Danes pa se mi je odprla zelo stara težava s svetom mrtvih. Med razreševanjem se mi je prikazal tudi Anubis, ki me je podprl na izredno ljubeč način :srcek: Odprla sem se za njegovo energijo in začutila, da je zelo nežna in prijetna, in da me je spremljal že prej, vendar ga takrat nisem toliko poslušala, kot mi je povedal tongue
Kako smešen se mi zdi sedaj moj prvotni strah! Pa sej so naši strahovi vedno smešni, ko jih premagamo big_smile

213

(6 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

V času velikih sprememb in intenzivnega dela na sebi, še posebej po odpravi kakšne res trdovratne zadeve, ki me je spremljala stoletja, se mi je zgodilo, da sem čutila, kot da sem zelo ranljiva. Prav bala sem se lotiti česa posebnega, da me ne bi vrglo še iz tisto malo ravnovesja, ki sem ga uspela ohranjati smile

Kaj priporočate v takem stanju?

Sama sem takrat več pozornosti namenila prizemljitvi in čisto zemeljskim stvarem, kot so sprehod v naravi, dobra hrana, lahkoten pogovor s prijatelji, sproščujoča kad, ali pa nekaj, kar me je spravilo v malo drugačno dimenzijo - na primer vožnja z gokarti smile Ko sem takrat meditirala, sem delala z nežnimi energijami, kristali, širjenje preko srca, reiki, največ pa z živalmi.

Še kakšen nasvet? smile

214

(40 odgovorov, vpisanih v Razno)

Šele danes mi je močno padla v oči smile Ni treba nič pošiljat, mi lahko prineseš, ko se naslednjič vidimo. Pa hvala  :rose:

215

(40 odgovorov, vpisanih v Razno)

Urška, ali je morda tale še na voljo: Živali tožijo - prerok obtužuje. Jo vrnem, ko jo preberem ...

216

Veliko lažje sprejmemo tiste osebne lastnosti in dogodke, ki so nam všeč in smo nanje ponosni, tiste slabe pa bi najraje pozabili, odgovornost zanje prelagali na druge in okoliščine ter jih ločili od sebe. Smisel brezpogojne ljubezni, kot ga razlaga tudi Zoran, pa je v tem, da sprejmemo oba pola. Šele takrat nam temna stran ne more do živega - večji pomen kot ji pripisujemo in bolj kot se borimo proti njej, večji vpliv ima.

Ko sem začela izvajati reiki blagoslove za prihodnost, je k meni priletel krokar in mi pokazal temo v meni. Najprej sem se ustrašila in mu rekla, da tega nočem, da se tega bojim, vendar mi je odgovoril, da moram to sprejeti, da bi bila pred tem »varna«.

Proces sprejemanja tega temnega dela v meni je bil zelo zanimiv smile Na misel so mi prihajale različne situacije, ki se jih bojim, vendar sem vsakič, ko sem prejela sliko situacije, odgovorila s »SPREJMEM«. Najprej sem na ta način sprejela to, da škodim sebi, ne živim svojega namena, se ne poslušam, se kaznujem, sem agresivna do sebe ipd. Nato sem začela sprejemati to, da bi škodovala drugim; sprva osebam in živalim, ki jih ne poznam, nato bližnjim. Na koncu sem se čisto prepustila in začutila pomen sprejemanja najvišjega dobrega in tega, da ti s sprejemanjem slabega, nič ne more do živega.  Šele takrat si zares svoboden in se lahko mirno odločiš, na kakšen način boš deloval, si v ravnovesju, celovit. Prav tako skozi boj s sabo, svojimi strahovi in negativnimi čustvi po nepotrebnem izgubljamo ogromno energije, ki jo lahko raje usmerimo v kaj bolj produktivnega wink

Imate morda tudi ostali kakšne izkušnje s sprejemanjem temne plati sebe?

217

(9 odgovorov, vpisanih v Razno)

Ooo, čestitke  :prst:  :srcek:  :rose:  Glede na to, kako obsežen je forum, bi si mislila, da ima precej daljšo zgodovino. Kvalitete se res ne more meriti v času wink

218

(6 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Zanimivo, da sem se v razmerom kratkem času večkrat srečala s to idejo, vendar sama še nisem nikdar poskusila. Morda pa je res z razlogom, izgleda močna zadeva pri sprejemanju svojega telesa + ostali učinki ...

219

(409 odgovorov, vpisanih v Razno)

Urška je napisal/a:

A se boste letos kaj našemili za pusta?  smile

Hja, jaz bi si letos rada dala kar duška, ampak kaj ko bi se za ta dan rada "preobrazila" v toliko stvari big_smile Privlačijo me indijanci, šamani na splošno, različne živali .... mogoče bi pa res lahko organizirali pustno bobnanje s svojo živaljo moči wink

220

(67 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Zoran je napisal/a:

Malina, um ti še preprečuje da bi čisto prizemljila stvari, poišči razlog, da se bo tudi um počutil varno.
Druga stvar je pa, da na tak način (odklop) se ti um ne vmešava v dogodke in se ti stvari spreminjajo.

Malina, poskusi se pogovorit s svojim umom. Meni je moj povedal, zakaj se počuti ogroženo, kaj so njegovi strahovi, zakaj reagira tako kot reagira, kaj ga obremenjuje. Potem samo spustiš vse to, mu pokažeš perspektivo svojega dela na sebi, sprememb v življenju ipd. Če je potrebno, poskusi zaznat lekcijo teh negativnih čustev.

Vzemi si čas, delaj počasi na tem. Včasih se dolgo borimo proti kakšnemu delu sebe (v tem primeru um) in potem ta del nas ni navajen na tako sodelovanje, zato potrebuje nekaj časa, da nam spregovori. Prav tako je pomembno, da se z njim pogovorimo s sočutjem, razumevanjem in ne odporom in jezo, ker nam dela težave smile V tem primeru spusti najprej ven ta čustva.

Tudi v prihodnje ga nato vključuj pri svojem delu. Če vidiš, da začne "paničarit" ali "nagajati", ko nekaj delaš na sebi, bodi potrpežljiva z njim, pokaži mu, kaj delaš in zakaj, pomiri ga.  :srcek:

Urška, zelo lepo si to napisala, nimam kaj dodati smile Tudi meni je bilo super!  :prst:  :srcek:  Že prej sem zaznavala prostore in sem imela kar malo strahu, da bi naletela na kaj, čemur ne bi bila kos. Na delavnici pa smo na res enostaven način rešili vsako situacijo, kar mi je dalo veliko mero samozavesti in zaupanja vase. Po tem sem tudi sama poslala v svetlobo prvo dušo in je šlo brez problemov smile

Zelo zanimivo je bilo, ker smo imeli priložnost delati s tako veliko stavbo in zaznavati zelo različne in celo nasprotujoče si energije v vsakem od nadstopij in celo na različnih delih istih nadstropij. Fasciniralo me je, kako čisto vse vpliva na energijsko stanje - materiali, okolica, lastniki, prebivalci, zemljišče in še bi lahko naštevali ...

Skalarni valovi pa so enkratni. Mojemu fantu še nič, kar sva počela do sedaj, ni bilo tako všeč in imelo tako velikega učinka nanj. Chi gong kot smo ga delali na delavnici prakticiram skoraj vsak dan, prav tako se vsaj "osvežim" s skalarnimi valovi in se takoj boljše počutim.

Se mi je pa kar nekaj stvari odprlo po delavnici, ki jih še predelujem smile Spet se malo sesuvajo temelji in na plan prihajajo novi osebni izzivi. Ampak tudi to je treba sprejet wink

222

(9 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Večernica, dobrodošla smile

Na tem forumu najdeš ogromno znanja, ki se deli povsem brezplačno. Če imaš konkreten problem, lahko tudi napišeš in ti bosta Zoran in Urška, pa tudi ostali forumisti, brezplačno svetovali, zaznali morebitne težave in blokade in napisali, kako se tega lotiš.

Verjemi vase in v to, da če si res zaželiš, bo denar sam nekako pritekel k tebi, da se udeležiš delavnice, ki te potegne. Ni važno, kako delujejo ostali, važno je, kako deluješ ti  :rose:

223

Haha, Urška, dobra smile Si že takrat znala obrniti situacije v svoj prid wink

Jaz sem pa med pisanjem "za ziher" pometala to kramo v božansko zavest smile Tudi če mi sicer te vraže niso prišle nikoli preveč do živega, se mi zdi, da je bilo vseeno prisotno tisto "za vsak slučaj pljunem čez ramo" smile

224

Hm, sama se ne spomnim kaj posebnega, razen tega, da pač prinaša nesrečo, da je bolje, da se na petek 13. ne lotevaš ničesar, da moraš biti previden, da se ti lahko kaj hudega zgodi ...

225

(129 odgovorov, vpisanih v Razno)

We cannot change anything until we accept it. Condemnation does not liberate, it oppresses. (C. G. Jung)