176

(36 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Urška je napisal/a:

Zanimivo mi je opazovati skalarne valove med izvajanjem terapije - nekako ne gre zgolj za skalarne, temveč se spontano združijo z ostalimi kakovostmi energij (reiki, ...) v nek celosten kanal.  :srcek:  smile

:prst:  :srcek: Jaz sicer nisem prav videla, kaj se dogaja, ampak sem čutila združevanje z energijo, ki teče preko srca in nečim kar je izven meni poznanega. Sem prav pomislila na nekatere, ki pravijo, da reiki in skalarni niso združljivi. Res te postavi na drugo frekvenco in celostno zdravi  :prst:

Ojla,
a veš, da sem imela namen odpret temo s predlogi za filme, ki imajo kako dobro poanto smile

Spodaj seznamčič, ki mi sedaj pade na pamet. Žal ne bo ravno za delavnico, bolj za kak večer, upam, da ti bo kdo drug lahko pomagal z uporabnimi predlogi - srečno  :rose:

The way of a peaceful warrior
The fountain
The bucket list
Blueberry
The Legend of 1900

Napišem, ko se še kakšnega spomnim.

Lp,
Nina

Skalarni valovi so res super za prostor. Pred kratkim sem napolnila stanovanje z njimi in že nekaj trenutkov zatem se je najino počutje s fantom čisto spremenilo. Prej sva bila zatopljena vsak v svoje delo, že malo utrujena in naveličana. Po skalarnih pa sva se začela oba smejat, postala sva razigrana in radostna  :prst:

179

(10 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Pred kratkim sem v pogovoru s kolegom naletela na izraz "walk-in duše", ki naj bi opisoval pojav, ko se duša odloči, da bo predčasno zapustila neko telo, na njeno mesto pa pride druga duša.

Meni se je to zdelo fascinantno big_smile

Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s tem, pa tudi kaj se dogaja z drugimi "deli" oseb: srce-um-duh. Lahko si predstavljam vzroke, da se duše odločijo za to, vendar ne vem, kakšne so posledice in kako je ta oseba, ki je prišla v telo neke druge osebe, lahko celostna, kaj to pomeni zanjo, njeno življenje, kaj lahko naredi ipd.

Hm, nenavadno neprijetno mi je, ko to pišem. Vredno vpogleda tongue

180

(3 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Ooo, hvala, manjka uni smajli, ki zardi tongue  :srcek:

Glede harmonizacije odnosov bi rekla, da sem se tega lotila nekako takole; ko sem začutila neko negativno energijo med mano in še nekom (torej v nekem odnosu), sem šla gledat, kaj je vzrok tej negativnosti. Lahko se je pokazalo, da mi oseba kaže ogledalo, kar pomeni, da ima neke vzorce, ki me pri meni motijo (npr. razpršenost, neorganiziranost, pomanjkanje prevzemanja odgovornosti - lahko je kar koli). Ko sem pri sebi sprostila te vzorce, se je odnos avtomatsko spremenil. Osebe okoli mene mi kažejo na to, česar pri sebi ne sprejemam in mi je to signal za to, da nekaj ni v redu. Vedno, ko imam neko močnejšo čustveno reakcijo, kaže na to, da sama nečesa glede tega nimam razrešenega.

Ko se sprosti ta napetost, pa se svobodno odločiš, ali želiš s to osebo še preživljati čas ali ti pač ne odgovarja. Vendar s tem ne bežiš, ker si pomirjen, to osebo in sebe boljše vidiš, pač sprejmeš svobodno odločitev brez ujetosti in neke nuje, da bi bil z nekom ali pa velikega odpora. Vsak gre naravno svojo pot, nisem postavljala nobenih zidov, blokad ali zaščit. Če sem čutila, sem se z osebo pogovorila, ji povedala, kaj čutim, se opravičila, če sem tako čutila. Zanimivo je, če si predstavljaš, kako bi potekal pogovor sedaj, ko še nimaš razrešenega odnosa, in potem, ko sprostiš blokade. Čisto drugače je wink Pa tudi oseba nevede reagira na naravnanost tvoje podzavesti, tako pozitivne kot negativne.

Če je odnos čustven in dolgotrajen (družina, partnerji, bližnji prijatelji), so skoraj vedno prisotne neke vezi, ki me ovirajo, težijo. Takrat naredim fragmentacijo, sprostim vezi, karmo, obljube, dogovore, ki niso več v najvišje dobro (po obrazcu Pesem duše), prav tako morebitna negativna čustva, zamere, jezo ipd. Pomembno je, da odpustiš obema - sebi in tej osebi za ta čustva in napake. S časom pa si dovolj oddaljen od odnosa, da lahko zaznaš lekcijo - kaj se učiš skozi to osebo, kaj je namen, da si jo spoznal.

Najbrž se moraš vprašati, zakaj nekega odnosa ne želiš več, zakaj potreba po prekinitvi? Kje so težave, kaj te omejuje, kakšna čustva zbuja v tebi. Pomaga, da si to tudi napišeš, potem pa preveriš pri sebi, kaj je v tebi, da sproža čustvene reakcije, odpor ... kakšen vzorec imaš, da v svoje življenje vlečeš ljudi, ki ti ne odgovarjajo. Vse ima namen, zato je dobro ozavestit, kaj se učiš skozi to.

Glede podpore je pa tako, da ima vsak svobodno voljo in nikoli nas ne morejo vsi podpirat - tako kot mi nimamo božanske perspektive njihovega namena, oni nimajo naše. Vsak ima svojo pot, svoj namen, največja podpora pa prihaja iz nas samih. Mislim pa, da ko res iskreno slediš sebi, tudi zunanja podpora avtomatsko pride. Moji domači na primer so se malo za glavo držali, ko sem se začela ukvarjati z ezoteriko, zdej pa mi mami dela "reklamo" med svojimi kolegicami wink

Sem zelo vesela, če kaj vprašaš, tako da če te kaj muči ali nisem čisto odgovorila - piši wink

181

(3 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Na delavnicah, meditacijah, terapijah veliko delamo na tem, da bi se dejansko lahko začutili, postali celoviti, se povezali z vsemi deli sebe. Vsekakor je pomemben del tega močan steber božansko-zemeljsko, povezava duša-um-srce-telo-duh, meditacije s poglabljanjem vase, delovanje skozi srce ipd. Kolikor sem uspela izkusiti, čutenje sebe brez poglabljanja v razreševanje stvari, odkrivanja vzrokov za težavo in podobno, preprosto izravna neravnovesja in nas usmeri tja, kamor je potrebno. Na ta način lahko začutimo svojo unikatno vibracijo, ki pa je obenem uglašena z vibracijo vsega, kar obstaja. To nas avtomatsko naravna na pot našega življenjskega namena, težave, ki nas morda pestijo v tistem trenutku, pa izgledajo kot nadležne čebele, ki nas obletavajo, mi pa jih odganjamo z roko ali se borimo z njimi. Ko se povežemo s sabo in pogledamo z višje perspektive, pa so te težave smešno majhne, let čebel pa postane uglašen z našim, ne borimo se več z njimi, ampak skupaj letimo, ali preprosto niso več pomembne.

Marsikaj nam preprečuje čutenje sebe. Sama sem imela zakoreninjene prenekatere blokade: čutenje sebe boli, čutenje sebe prinaša izgubo sebe, strah pred čutenjem sebe, strah pred tem, da bom prizadeta, strah pred videnjem sebe in resnice o sebi, strah pred razočaranjem ipd.

So mi pa doživetja tega prinesla tudi zavedanje o nesmiselnosti oklepanja stvari, kar mi je bilo pokazano skozi perspektivo vode: "Zadrži vodo v rokah". Seveda ni šlo, in smešno je, da se trudimo storiti prav to, saj je to vnaprej izgubljena bitka. Navezovanje in ujetost v stvari, odnose nam daje lažen občutek varnosti, v resnici pa je to zid, ki nam preprečuje, da bi se prepustili in dejansko začutili sebe in se zlili z vsem. Ironija je, da se v tem skriva dejanska brezpogojna varnost, vse ostalo je iluzija.

Sama sem začutila to neskončnost skozi namero, da se povežem s sabo, poglobim globoko vase, se popolnoma prepustim sebi in med potovanjem sem se preprosto osvobajala blokad, za katere sem začutila, da mi stojijo napoti. Koristilo mi je tudi to, da sem se prej pogovorila z umom, srcem, dušo, telesom, duhom in sprostila blokade, ki sem jih zaznala skozi povezavo z vsakim od njih.

Primer – um:
-    Strah pred pozabo
-    Strah pred tem, da pozabim, kdo sem
-    Strah, da se mi bo zmešalo
-    Občutek, da ne znam funkcionirat drugače kot skozi um
-    Strah pred izgubo pomembnosti
-    Strah pred izgubo sebe
-    Strah pred osamljenostjo
-    Strah pred povezovanjem
-    Strah, da bi se razblinila v nič
-    Strah pred izgubo nadzora/kontrole …

182

(56 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Mislim, da je zelo pomembno, kaj ti čutiš ob tem, ker je sporočilo namenjeno tebi, žal pa nimam izkušenj s kozami. Nazadnje so se mi prikazovali gamsi in zlatorogi, kar mi je največji približek. Meni so pomenili varen korak tudi po najtežjih stezah.

Lahko se odpreš, da prejmeš sporočilo na tebi razumljiv način. Namesto glasu se ti bo morda pokazala kakšna slika ali pa bo kdo rekel nekaj, pri čemer se ti bo posvetilo, kaj je mišljeno s tem  :prst:  :rose:

183

(129 odgovorov, vpisanih v Razno)

Najbolj učinkovit suženj je tisti, ki je prepričan, da je svoboden.

184

Urška je napisal/a:

I feel the Eternal Wind, blowing through my heart and singing the Song of Life.

Urska Korun   smile  (v trenutku navdiha)   :rose:

:prst:  :prst:  :prst:

"The best way to make your dreams come true is to wake up." (Paul Valery)

ar3ka je napisal/a:

Aja, še nekaj moram povedat. big_smile Pred dvema dnevoma sem energijsko očistila svojo sobo in hišo. Po končanem čiščenju sem šla iz sobe in ko sem se čez kakšno uro vrnila sem zaznala vonj, kot da bi nekdo na novo prepleskal sobo!! smile

:prst:  :prst:  :prst: Sej si jo - ampak veliko bolj globinsko od nove barve na stenah wink

186

(9 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Učenje samo po sebi je nekaj čudovitega, pridobivanje novega znanja, raziskovanje, odkrivanje ... V šolah pa je pogosto tako, da vse poteka pod prisilo, učimo se samo zato, ker se "moramo", od nas tako pričakujejo starši, nam izobrazba odpira vrata za naprej ipd. Učenje enačimo z negativnimi občutji (npr.: učenje je zapravljanje časa, učenje je muka, učenje je stiska, učenje je stres ipd.), lahko nam učenje pomeni dokazovanje (da smo dovolj dobri, da smo sposobni, uspešni) ali se učimo le zato, da izpolnjujemo pičakovanja drugih (družine, prijateljev, okolice) . Gimnazija je tudi čas, ko se pogosto "upiramo" in to, da se učimo, ni v skladu z našo predstavo o sebi in tem, kar naj bi počeli v življenju. Lahko se celo zgodi, da sprejmemo odločitev, da ne bomo nikoli več delali nekaj, kar nam ni všeč in s tem si jo lepo zagodemo smile

Če začutiš podobne omejitve pri sebi, jih spusti ven, predihaj - odloči se, da se osvobajaš tega. Skušaj na učenje pogledati pozitivno: odkrivanje novega, pridobivanje znanja, razumevanje stvari, daje nam nov pogled na svet, spoznavaš nove kulture, zakone, pravila, ustvarjaš ...

Če si začutil sedaj težave na tem področju, je zagotovo čas, da se jih rešiš wink  :prst:  Srečno  :srcek:  :rose:

187

Ali pa si šteješ v čast, da se tvoja doživetja že citira wink  big_smile

188

(9 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Dobrodošel satelite! Vprašala bi, kaj ti predstavlja učenje in kaj doživljaš, ko se pripravljaš na učenje ali veš, da se moraš učiti in potem med učenjem.

Svetujem ti še, da pogledaš, če imaš kakšno učenje skozi povezovanje s prostori in vezanostjo na prostore - kaj se ti kaže na ta način. Vračanja v preteklost pa sedaj ne bi smelo biti več, ha? wink

190

Haha, Valčika super! Sej s tem, ko kaj napišemo, že pošljemo željo v vesolje. Moramo pa tudi mi kaj narediti za to, ker verjamem, da informacije, sporočila, potrditve dobivamo ves čas, ampak jih ne opazimo. Ves čas imamo ob sebi varuhe in vodnike, ki nam skušajo pomagati, nas podpirajo, vendar je to odvisno od naše svobodne volje. Lahko se odpreš za to, da dobiš informacijo na tebi razumljiv način, kako se še bolj povezati s svojimi vodniki in odpreti za njihova sporočila.

Ob tem mi je ostala močno v spominu izkušnja Ar3ke, o kateri mi je enkrat pripovedovala: razreševala je eno težavo in ob koncu se jo je začel lotevati spanec. Tik preden je zaspala, je še slišala vodnike, ki so se pogovarjali: "Joj, kako so smešni ti ljudje. Samo reči morajo, pa jim pomagamo, zakaj nas ne vključijo?" big_smile

Ar3ika, upam, da ne zameriš, ker sem si sposodila tvojo izkušnjo smile

191

Waw, noro!!! Hehe, varuhi se skrivajo v jajcih in čaju wink Lepo je, ko dobimo take potrditve in jih sploh znamo opazit ...  :prst:  :rose:

192

(326 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Decembra sem bila na reiki 3. stopnji in priznati moram, da sem reiki blagoslove, ki so sledili, vzela kar malo preveč na lahko  tongue  Bom opisala svojo izkušnjo, če bo kdo mogoče doživljal kaj podobnega …

Kljub temu, da je reiki blagoslove priporočljivo delati v dvoje, nekako nisem našla partnerja in tako sem se na to avanturo podala sama. Na začetku sem se počutila super, začetna evforija pa je po prvem tednu zbledela. Čutiti sem začela odpor, med izvajanjem reikija mi je bilo slabo, potila sem se, in ker sem kljub temu vztrajala, je postajal pretok tako močan, da sem imela občutek, da se bom onesvestila. Ker sem za določene stvari trmasta in jih moram preizkusiti, sem nekega večera res vztrajala tako dolgo, dokler me ni zmanjkalo. Po tej neprijetni izkušnji sem klicala Zorana, ki me je pomiril, da to ni nič neobičajnega.

S tem zavedanjem je bilo vseeno veliko lažje. Poleg tega sem naročila vodnikom, naj mi med podeljevanjem blagoslova pokažejo, kam je usmerjena energija. Tako sem se z vsakim blagoslovom vračala v preteklost in obujala pozabljene spomine, vezane na različna obdobja mojega življenja, ljudi, s katerimi sem bila povezava, situacije, travme in sposobnosti, ki sem jih imela kot otrok. Če pa je pretok energije vendarle postal premočan, sem imela pripravljen stol in nadaljevala sede   big_smile

Posledica reiki blagoslovov je bila vidna predvsem v družinskih odnosih. Z osebo, skozi katero se največ učim v tem življenju, sva se končno uspeli pogovoriti in je sprejela moje delo ter nekatere težke vzorce, ki sem jih kar lep čas tudi sama prevzemala od nje. Sedaj je najin odnos veliko lažji, po dolgem času ne čutim nikakršne teže. Prav tako sem si povrnila energijo, ki sem jo izgubila skozi travme v otroštvu, veliko jih je bilo povezanih z izgubo živalskih prijateljev ter pridobljenimi strahovi. Vračanje v ta čas in podoživljanje težkih trenutkov ni bilo vedno lahko, ampak sem imela veliko podporo, tako da je lepo steklo.  :prst:  :rose:

193

Vsi smo v procesu osebne rasti in dela na sebi doživeli že take in drugačne izkušnje, prijetne in manj prijetne, vse pa poučne, in ko so enkrat rešene, so tudi zabavne smile Verjamem, da nam čisto vse lahko koristijo, ko delamo na sebi ali se znajdemo v kakšni situaciji, ki nam ni poznana. Prav tako lahko temo izkoristimo zato, da predebatiramo, kako ravnati v podobnih situacijah, kaj le-te pomenijo, kaj nam prinašajo in kako jih lahko še bolje izkoristimo za lastno rast.

Vse vabim, da če želite, prispevate kakšno vašo izkušnjo iz vsakdanjega živlenja, potovanja z živaljo moči, meditacije, delavnice, terapije, regresije ali kakšne druge oblike dela na sebi.

Bom začela z dogodkom, ki se mi je zgodil nekaj časa nazaj. V meditaciji se mi je zazdelo, da je eden od mojih vodnikov Nadangel Mihael. Ampak nisem bila  prepričana, vse je bilo megleno in ves čas sem dvomila, če si tega ne domišlja moj um. Zato sem prosila, da naj se mi tekom dneva, v kaki vsakdanji situaciji, razkrije oz. pokaže, če je res moj vodnik. Tisti dan sem posula čaj po celem pultu. Najprej sem se jezila, ko pa sem pogledala še enkrat, je bila na sredini izrisana črka M  :srcek:  :rose:

194

(3 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Kinan je napisal/a:

A mi lahko kdo malo bolj razloži na kateri način smo kaznovani na energetskem nivoju, ko obsojamo ljudi? Hvala

Živijo Kinan. Sama ne bi uporabila izraza kazen, ker gre zgolj za to, da vesolje reagira na našo naravnanost. Če smo naravnani na ljubezen, nam vrača ljubezen, če smo naravnani na negativna čustva, nam vrača ta (kot Ogorevc pravi: kar sejemo, to žanjemo). Prav tako z negativnimi čustvi, kot so jeza, obsojanje ipd. škodimo sebi. Zadrževanje teh čustev nas poškoduje, povzroči neravnovesje v telesu in na energetski ravni, zato je dobro, da najdemo način, da jih spustimo ven. Lahko je to šport (neka aktivna vadba) in ko se počutimo boljše, je pomembno, da odkrijemo vzrok, zakaj smo gojili taka čustva - iz kje izvirajo, zakaj je neka oseba v nas vzbudila negativna čustva. Pri tem se moramo zavedati, da so nam drugi le neke vrste ogledala, niso oni dejansko vzrok za naša negativna čustva, ta se pojavijo, ker je v nas nekaj, kar jih sproža. Drugi nas skozi situacije, ki v nas budijo negativna čustva, opozarjajo na to, kar je pri nas za spremeniti.

Urška je napisal/a:

tukaj še kako prav pride sistem energijskega preverjanja. smile

Na kakšen način pa preverjaš energijsko? Si nablinkaš, če je dobro zate, ali kako drugače - pač začutiš?

196

Hahaha, Urška, the best  :prst:

197

(4 odgovorov, vpisanih v Razno)

Hvala, Urška, enako tudi tebi  :srcek:  :rose:

Jaz čutim malo drugače, ampak mogoče zato, ker je polna luna in nekaj sem slišala govora o sončni nevihti ... da ne omenjam nevihte v meni tongue Sicer pa se mi zdi, da je bil zame to vedno dan, ko sem se spomnila na mojo mami in babico, sama mu nisem posvečala nobene pozornosti.

198

(26 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Urška je napisal/a:

Hm, iz tvojega pisanja mi je vrglo ven podobo, da se rada povežeš s kolektivno zavestjo (pri tem ne mislim kolektivne zavesti, kjer se rodimo in živimo, ker je te nemogoče prekiniti; v mislih imam začasno kolektivno zavest, ki se ustvari ob določenih masovnih dogodkih - kot je trenutno na primer recesija; od le-te se je možno distancirati in se ne navezovati), kar ti daje občutek varnosti.  :prst:

Huh, ja, strah pred izstopanjem, osamljenostjo, pa da ne bi razumela, sočustvovala ... tvoj uvid je sprožil cel plaz wink Hvala  :rose:  :srcek:

199

(26 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Hehe, sem sedaj po dolgem času zajadrala na to temo in videla, da sem že v zgornjem postu opisala težavo, ki sem jo šele pred kratkim rešila. Imela sem namreč zakoreninjen vzorec, da ne smem dobiti denarja, če se za opravljeno delo ne izčrpam, preobremenim, po domače "spustim dušo" big_smile Sedaj mi je res odleglo smile

Hotela sem še povedati, da sem pred časom preverila energijsko stanje moje denarnice in je bil sam obup, krč, nezaupanje, ipd. big_smile Ko sem jo očistila, je veliko bolj zaživela, enako tudi finančni prilivi smile Mogoče bo še komu informacija koristila wink

200

(125 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

Hvala, Urška, zelo mi je v pomoč tvoj odgovor in veliko stvari razjasni. Sama si na potovanjih in v meditaciji postavim žival moči med dogajanje in mene, da mi je neka zaščita, varuh. Včasih sem osredotočena na druge stvari, in naročim oz. prepustim živali moči, da presodi v kolikšni meri naj se nekaj zgodi (ko si npr. vračam energijo ali delčke duše iz določenih prostorov, situacij ipd.). Nekajkrat se mi je zgodilo, da sem se prav ustrašila, ker sem se znašla v popolnoma novem svetu in nisem bila prepričana, če je vse ok. Mislim, da je pomembno, da takrat ohranjamo steber božansko-zemeljsko in se povežemo z vodniki. V neki situaciji, ko sem bila zelo v dvomih, pa sem si nablinkala, kaj se dejansko dogaja, ker je bilo tako neverjetno, da je um kar saltote delal wink Vaja dela mojstra, kajne? smile