126

(37 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Z dobro voljo in optimizmom je vse izvedljivo smile Samo tako naprej  :prst:  :prst:  :prst:

127

Živijo,
lepo, da si se odločila deliti izkušnjo in zavihala rokave wink

Lahkosemsrce je napisal/a:

Pozdravljena,
hvala za odgovor. Imam še nekaj vprašanj. Gre za transformacijo vzorcev. Najprej sem se po tvojem nasvetu umirila in vzpostavila kanal božansko-zemeljsko, ko pa sem prešla na sam postopek transformacije sem naletela na nenavaden občutek. Zamislila sem si problem, ki me muči, se videla v tem problemu ampak občutki, ki sem jih včasih imela pri doživljanju tega problema sploh niso prišli, če se lahko tako izrazim. V bistvu sem bolj kot ne opazovala sebe v teh situacijah kot bi gledala fil, edino v levi roki-v pregibu komolca-me je začelo močno kljuvat a na neboleč način. Ko sem začela predihavati te vzorec se je film zaključil jaz pa nisem občutila ničesar-ampak res ničesar. Kot bi gledala film, ki me ni prepričal. Rada bi izvedela kaj o tem misliš ti.

Za to, da ne čutiš ničesar, je lahko več vzrokov, eden od teh je, da je že samo razumevanje in ozaveščanje vzroka sprožilo proces osvobajanja. Včasih tudi ne čutimo procesa tako intenzivno, ampak moramo zaupati, da se je nekaj naredilo.

Pri tebi pa sicer še čutim, da si nisi čisto odpustila za to in še nosiš  vzorec vloge žrtve in neke zamere in obtoževanja. Poleg tega si bolj neprizemljena. Ko smo neprizemljeni, se spremembe dogajajo le na višjih nivojih, medtem ko se v našem življenju nič ne spremeni, materializira. Ko transformiramo vzorce, je zato pomembno, da čutimo pretok po vsem telesu, tudi po nogah (več o neprizemljenosti http://www.pesem-duse.com/forum/viewtopic.php?id=9).
Če začutiš, da kaj od tega drži, lahko predihaš še to. Mogoče bosta Urška in Zoran dodala, če začutita še kaj drugega.

Včasih se vzorec kaže fizično na telesu in nas boli glava, trebuh, rame, v tvojem primeru je to lahko komolec. Se je bolečina po predihavanju sprostila?

Prav tako ti priporočam, da si jasno postaviš namen pred meditacijo. Na primer "Osvobajam se tega in tega vzorca na božanski način". Včasih bi nekaj naredili, ampak se kakšnemu delu nas to upira. Potem smo pri stvari bolj na pol in hitreje zadovoljni z rezultatom wink)

Pa še nekaj-kupila sem si živlaske esence odpuščanje, jemljem jih od petka...ali imaš tudi ti z njimi kakšne izkušnje ter seveda kakšne so? Zaenkrat kakšnih pretresljivih dogodkov še ni bilo sem se pa zalotila kako sem se kmalu zatem, ko sem jih vzela, brezskrbno in skorajda nezavedno vozila skozi mesto....Kako je z tigrovim/bikovim očesom? Naj ga nosim vedno na verižici ali zadostuje, da ga imam v bližini (recimo na delovni mizi...).

Jemala sem že kar nekaj živalskih esenc in učinki so vsakič drugačni. Včasih čutim globlje spremembe v sebi, spet drugič so rezultati vidni v okolici (bližnji in sodelavci npr. drugače reagirajo name, kar je dober pokazatelj sprememb), včasih mi pokažejo, kaj moram še narediti, spet drugič se spremembe nekako same odvijejo - sprva izgleda, da se nič posebnega ni zgodilo, ko pa pogledam nazaj, opazim kar nekaj razlik. Izkušnje z jemanjem esenc so opisane tudi na spletni strani (primer: http://www.zivalske-esence.com/3,delfin.html). Katero pa ti jemlješ?

Kristalov pa ne poznam tako dobro, razen teh nekaj, ki jih imam doma. Ti bo najbrž Urška lahko več napisala ... osebno se ravnam po občutku. Ko se spomnim na nek kristal, si ga položim tja, kamor začutim, ampak mi noben prav dolgo ne paše wink

Dala sem ti kar veliko dela. Ker sem še nova v tem se seveda še učim kaj in kako.

Zato pa je forum - da si svetujemo, pomagamo, se podpiramo, klepetamo in odkrivamo smile Vsi se učimo z vprašanji in odgovori smile

Spomnila pa sem se še nečesa: danes, ko sem se peljala v službo sem se pogovarjala z višjo silo in jo prosila naj mi da znamenje v primeru, da me sliši. Kmalu zatem sem se peljala za avtomobilom, ki je imel v registraciji navedeno UP(UP je pesem S. Twain in mi je zelo pri srcu, lahko pa ga prebereš kot UPanje), za menoj pa se je peljal avto z registrsko številko LP)lep pozdrav).

Super za izkušnjo z višjo silo. Ti pa svetujem, da tega raje ne počneš med vožnjo, ker te še dodatno "odzemlji" in si veliko manj pozoren na okolico, v avtu pa je pomembno, da smo pri stvari in zbrani.

Malina, oprosti, sem spregledala, da takrat nisi našla pravega filma. Pripenjam link na imdb stran http://www.imdb.com/title/tt0438315/

Sicer sem pa pred kratkim gledala tudi It's kind of a funny story in mi je bil zelo všeč. Govori o fantu, ki je vse življenje pod stresom in nekaj dni preživi v psihiatrični bolnišnici, kjer odkrije pravo prijateljstvo, ljubezen in kako živeti svoje življenje. Vse to na humorističen, zabaven način smile

Bom napisala, če se še kaj spomnim ...

Urška - si prepričana, da je Favnov labirint fantazijski? wink))

129

(94 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Jaz pa sedaj vsako jutro kuham proseno kašo. Čez noč posebej v posodici namočim kašo in oreščke (npr. brazilske, mandlje in lešnike). Zjutraj proseno kašo operem v cedilu, zalijem z malo vode in dam kuhat. Medtem narežem jabolka in jih dodam kaši, nato sproti  režem oreščke in jih dodajam. Po slabih 10 min začne zmanjkovati vode in dodam sojino mleko. Po max 15 min je kaša kuhana in dodam še posušene brusnice ali rozine in malo kokosove masti.

Super začetek dneva, ker me res napolni z energijo smile

130

Dobrodošla Lahkosemsrce! Velik del je na nek način že za tabo, saj si sprejela jasno odločitev, ki ti bo odpirala vrata v vse lepote življenja, ki si jih zaslužiš, čeprav je pot do njih morda videti temna in trnjava. Zato - čestitke in dobrodošla tudi na poti srca wink

Pri soočanju s sabo in osvobajanju omejitev se najprej umirimo. Pomagamo si lahko z glasbo, svečkami, dišavami, lahko smo v naravi - pač kar koli nas sprosti. Nato si postavimo kanal božansko-zemeljsko (na vstopni strani Pesem duše je posneta vodena meditacija za postavljanje kanala) in se odpremo za to, da vidimo, kaj je izvor naših težav. Ko začutimo nek vzorec ali negativno čustvo, ga predihamo. Urška je pred kratkim objavila odličen celosten pregled za transformacijo vzorcev http://www.pesem-duse.com/forum/viewtopic.php?id=588.

Oglasi se še kaj in sporoči, kako ti je šlo. Srečno <3

131

(15 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

V meditaciji sem se vrnila v čas, ko je duša vstopila v to telo in zaznala, da je bilo prisotnega precej odpora. Predihala sem negativna čustva, travmo napolnila s skalarnimi valovi in božansko ljubeznijo, si postavila steber božansko-zemeljsko ter se odprla, da se ponovno vzpostavi povezava med dušo, umom, srcem, duhom in telesom. Poudarek sem dala harmoniji in da vsak zavzame svoje mesto. Poleg sprejemanja telesa sem čutila tudi spremembo v prizemljenosti. Upajmo, da bo trajala wink

132

Da pa ne bi bilo preveč jamranja in negativnosti, moram nujno povedat, da je bil z današnjo izkušnjo ves trud zadnjih dni več kot poplačan. Počutim se, kot bi prvič zares zadihala, med meditacijo me je oblila taka radost, da sem se ene 10 min skupaj smejala, odprlo se mi je kar nekaj novih stvari, med drugim se mi zdi nujno, da povem, da so vse navidez negativne izkušnje kratkoročne, vsi, ki se jih odločijo rešiti, pa imajo ogromno podporo.

Če je kdo v stiski, naj ve, da ga čaka neslutena nagrada in sreča, če se le odloči slediti sebi in zbere pogum, da se sooči tudi s tistimi stvarmi, ki bi jih najraje potlačil ali jim ubežal.  :srcek:  :rose:

133

(1 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

Spodaj nekaj splošni informacij o lucidnem sanjanju. Kakšne pa so vaše izkušnje?

OSNOVE LUCIDNEGA SANJANJA

http://shrani.si/f/L/Hi/7KU75Kh/lucidnosanjanje2.jpg
Vir: http://www.freedigitalphotos.net

Lucidno sanjamo takrat, ko sem med sanjanjem zavemo, da sanjamo. Spoznanje nam lahko prinese sposobnost kontrole in usmerjanje dogajanja, učenje, spreminjanje stvari, drugačno zaznavanje in odkrivanje novih stvari o sebi in svetu.

Mnogi so si sposobni zapomniti sanje, kar že prinaša pomemben vpogled v dogajanje na ravni podzavesti, vendar je lucidno stanje velik napredek v primerjavi z golim spominjanjem, saj vse, kar vidimo, čutimo, okušamo in zaznavamo postane tako realno kot življenje v našem budnem stanju. Z nadzorom nad sanjami lahko pridobimo sposobnost raziskovanja fantazijskega sveta, ki ga lahko primerjamo z virtualnim realnostjo.

Koristi lucidnega sanjanja

Najbolj očitna prednost je uresničevanje želja, saj se v lucidnih sanjah izpolni vse, kar si zamislimo, sami pa to doživljamo kot realnost. Če pa presežemo sanjarije, nam lahko podzavest skozi sanje odgovori na vprašanja in dileme, ki nas pestijo v budnem stanju:

-    kakšen je moj življenjski namen,
-    kaj me ovira,
-    kako naj obogatim,
-    pokaži mi občutek brezpogojne ljubezni,
-    pokaži mi občutek zaupanja vase,
-    po čem hrepeni moja duša …

Odgovore lahko dobivamo na najrazličnejše načine, ki so nam blizu ali se zanje odločimo: posredujejo nam jih vodniki, vidimo zapisane, jih prejmemo telepatsko …

Znanstveni dokazi za lucidno sanjanje

Lucidno sanjanje so izmerili tudi znanstveniki, in sicer že leta 1975, ko je britanski parapsiholog Keith Hearne v laboratoriju posnel vnaprej dogovorjene premike oči med sanjanjem. Pred poskusom se je s prostovoljcem, ki je bil sposoben lucidnega sanjanja, dogovoril o zaporedju premikov oči (interna »očesna morsejeva abeceda«), ki jih je nato posnel. Najbolj znan pa je na tem področju postal eksperiment, ki ga je leta 1983 izvedel Stephen LaBerge na Standorski univerzi.

http://shrani.si/f/3h/Zr/2menWVNG/1/lucidnosanjanje1.jpg

Novejše študije na nevrološkem inštitutu v Frankfurtu so pokazale znatno povečanje možganske aktivnosti pri ljudeh, ki so sposobni lucidnega sanjanja. EEG je pokazal dvig frekvence na 40 Hz, kar imenujemo tudi stanje gama (običajno delovanje budnih možganov je med 12 in 38 Hz - beta, v spanju in globlji meditaciji pa dosegamo tako imenovano theta stanje valov, ki odgovarja frekvenci od 4 – 7,8 Hz, ter delta, ki je še nižje).
Eksperiment je tako dokazal spremembo zavesti, do katere pride med lucidnim sanjanjem, poleg tega pa so aparature zaznale povišane aktivnosti v sprednjem in stranskem sprednjem delu možganov, kjer je sicer center za jezikovno (lingvistično) izražanje in druge višje mentalne funkcije, povezane s samozavedanjem. Osebe med lucidnim sanjanjem zaznavajo sanjski svet kot realnost.

Če povzamem:
-    Med lucidnim sanjanjem se spomnimo dogovorov in izkušenj iz budnega stanja in jih lahko izvedemo in dosežemo med lucidnim sanjanjem.
-    Naši možgani delujejo na višji frekvenci, ki ni povezana z običajnimi stanji zavesti med sanjanjem.
-    Vklapljajo se možganski centri, ki kažejo na samozavedanje in so sicer aktivni v budnem stanju.

Učenje lucidnega sanjanja

Mojstri lucidnega sanjanja pravijo, da ne gre za nikakršne posebne možganske sposobnosti, saj se tega z vajo lahko nauči čisto vsak. Znana je t. i. MILD tehnika (Mnemonic Induction of Lucid Dreams), ki jo je razvil dr. Stephen LaBerge in naj bi bila učinkovita in enostavna tudi za začetnike. V osnovi se z izvajanjem tehnike poveča sposobnost samozavedanja, kar lajša vstop v lucidno stanje zavesti med spanjem, poleg tega pa vključuje tudi vnaprejšnje programiranje in metode za sprožanje lucidnosti.

Tehnika obsega 4 preproste točke:
1.    priklic svojih sanj: če se zjutraj ne moremo spomniti niti enih svojih sanj, je zelo majhna verjetnost, da bi bili sposobni lucidnega sanjanja. Zato se moramo najprej izučiti v tem, pomagamo pa si tako, da vodimo sanjski dnevnik in zapisujemo svoje sanje.

2.    preverjanje realnosti: tekom dneva se večkrat vprašajmo: »Ali je to realnost ali sanjam.« Obenem lahko naredimo enostaven tekst, tako da skušamo prst leve roke potisniti skozi desno dlan (v sanjah je to seveda mogoče). Lahko si nastavimo alarm, ki nas vsako uro opominja, da naredimo »reality check«, sami pa si lahko izmislimo svoj način za preizkušanje realnosti.

3.    lucidne afirmacije: preden zaspimo, si v mislih ponovimo nekaj afirmacij, s katerimi programiramo ukaze, ki naj se izvajajo med sanjanjem.
Primer:
-    med naslednjimi sanjami, se bom zavedal, da sanjam,
-    naslednji prizor bodo sanje,
-    danes bom sanjal lucidne sanje,
-    sedaj sanjam.

Večji uspeh dosežemo, če se vživimo v afirmacije (si jih intenzivno predstavljamo), pri čemer lahko uporabimo meditativne tehnike, kot je na primer postavitev kanala (os sveta; božansko – zemeljsko), podpora višjega jaza, delovanje iz božanske ravni ipd.

4.    vizualizacija sanj: ta korak izvajamo, ko smo čisto sproščeni in imamo občutek, da bi z lahkoto zaspali. Predstavljamo si, da smo ponovno v sanjah, ki smo jih doživeli pred kratkim, ampak tokrat spremenimo konec sanj. Vse podrobnosti, občutke, dogajanje čim bolj jasno vizualiziramo in nato poiščemo nek znak, da sanjamo – npr. neko nenavadno bitje, osebo, lokacijo, predmet, ki nas s svojim izstopanjem spomnijo na to, da sanjamo, saj to v realnosti ne obstaja. Takrat si jasno rečemo: »Sanjam«.

http://shrani.si/f/3o/10b/1NOSeaIY/lucidnosanjanje3.jpg

"WILD" ali budno lucidno sanjanje

Stanje lucidnega sanjanja lahko dosežemo tudi, ko smo budni, tako da je um bister, telo pa spi. Velja za eno najmočnejših tehnik, saj imamo popolno kontrolo nas dogajanjem, v stanje lahko kadar koli vstopimo, izkušnja pa je lahko še močnejša, ker ni vmesnih izgub zavesti, ki smo jih deležni med spanjem. Tehniko naj bi uporabljali tudi za doseganje izventelesnih doživetij.

Osebno menim, da je t. i. WILD sanjanje zelo podobno stanju, ki ga dosežemo med meditacijo. Nisem pa zasledila podatka o tem, ali so možganski valovi med dnevnim lucidnim sanjanjem tudi tako visoki ali so primerljivi z nižjimi stanji zavesti, ki nas povežejo s podzavestjo in drugimi dimenzijami.

Kontrola nad sanjami in lucidno sanjanje

Obstaja razlika med tem, da imamo kontrolo nad sanjami ali pa se jih dejansko zavedamo in z njimi upravljamo, torej dosežemo stanje lucidnega sanjanja. Stanja sta povezana, ampak je mogoče, da dosežemo le eno od stanj; številni lucidni sanjači imajo le malo ali skoraj nič kontrole nad svojimi sanjami, po drugi strani pa lahko dosežemo nekaj kontrole nad sanjami, ne da bi se zavedali, da sanjamo. Nadzor nad sanjami je namreč lahko zavesten ali podzavesten.

Osebno sem pogosto doživljala lucidne sanje, vendar sem težko nadzorovala in usmerjala celotno situacijo, razen manjših dogodkov, saj v sanjah nisem ozavestila, da je to mogoče, prav tako se mi je to dogajalo spontano, temu nisem posvečala pozornosti in se v tem urila. Sem se pa do sedaj vsakič brez izjeme zavestno zbudila z odločitvijo, ko sem imela nočno moro.

Lucidno sanjanje dojemam kot enega od načinov za povezovanje s sabo, s svojo podzavestjo, odkrivanjem sebe, svojih želja in namena. Metodo je mogoče uporabljati samostojno ali dopolnitev meditacijam ali drugim oblikam dela na sebi, vsekakor pa nam lahko odpira vrata v drugačno zavedanje, nas uči in podpira v osebnostni rasti. Poudarek pa bi morali dajati na materializiranju sanj (prinašajo učenj, spoznanj in odkritij v realnost) in spreminjanju stvari, ki nas omejujejo v življenju. Poleg tega pa je izredno pomembno, da se zjutraj v popolnosti vrnemo v to realnost in se prizemljimo, kar dosežemo že z nekaj počepi, lahko vizualiziramo korenine, ki iz naših stopal segajo do središča Zemlje, se povežemo s šamansko živaljo moči ali postavimo os sveta (božansko – zemeljsko).

Viri:
http://www.lucidity.com/
http://www.dreamviews.com/ 
http://www.world-of-lucid-dreaming.com/
http://www.dreamviews.com/content/

134

Pred kratkim sem ugotovila, da negativne stvari iz tega in preteklih življenj tudi fizično shranjujem v predelu trebuha. To se mi je kazalo kot ponavljajoča bolečina, stiskanje in občutek tlačenja, ki sem ga zaznala šele, ko sem postala pozorna. Skratka, sprejela sem odločitev in se odprla skritemu kotičku, kar mi je prineslo precej rock'n'rolla v prihodnjih dneh smile Soočila sem se z nekaterimi stvarmi, pred katerimi sem bežala in si jih nisem priznala, ampak moram reči, da je bil trud nagrajen, saj se počutim neprimerno bolje. Pri tem mi je bilo v veliko pomoč intenzivno predihavanje in v prvi fazi stopnjevanje intenzitete negativnega vzorca oz. čustva, ki sem se ga nato osvobodila z izdihom, v drugi pa integracija pozitivnega. Ključnega pomena je bilo tudi jasno postavljena odločitev (npr. Želim si živeti/Odločam se za življenje) proti vzorcu Želim si umreti.

Situacija me ponovno uči, da nič ni manj realno in ne izgine, če si pred tem zatiskamo oči. Tako kot če bi stopili na sonce, odprli oči, ga zagledali, potem pa jih spet zaprli in si ponavljali: Obstaja le tema, obstaja le tema smile Poleg tega sem čutila močno podporo vodnikov, ki so podprli mojo odločitev in sprožili tok sprememb, ki so posledica tega, kar sem se odločila.  :srcek:

Neli, pri tebi sem začutila še, da nosiš travmo iz časa, ko si bila dojenček in te je mama dojila. Od nje si prevzela strah pred materinstvom, odpor in preko tega nesprejemanje. Poskusi predihati še to.

136

Pred kratkim sem se srečala s problemov prevzemanja stvari nase, ki se je vlekel ogromno življenj. Tako sem se zelo dolgo trudila sprejeti nekaj, kar pravzaprav ni bilo moje, zato se mi je na nek način upiralo oz. ni bilo želenega efekta. Na različne načine sem skušala brezpogojno sprejeti stvari kot svoje, ker nisem zaznavala, da so od drugih, in seveda ni šlo.

Danes sem se ponovno poglobila v izvor te težave, posledica pa je med drugim bila tudi, da me je prevzel močen občutek ljubezni do sebe. Vsekakor je sprejemanje težav ključno pri njihovem odpravljanju, vendar je vseeno potrebno preveriti, iz kje izvirajo oz. v mojem primeru čigave so smile Pri meni je bilo zaenkrat tako, da sem temeljne težave, ki so bile zelo razvejane, reševala postopoma. V prvi fazi sem sploh zaznala težavo, nato pa jo počasi glodala iz vseh strani in zanimivo - ko sem že mislila, da je mimo, sem bila ponovno v stiuaciji, ki me je soočila in mi pokazala, da je na neki stvari še potrebno delati. Počasi se mi tako sestavljajo koščki, uvidi pa so vse bolj poglobljeni in široki.
Naučila pa sem se tudi, da ni dobro mrzlično iskati, kaj je še potrebno narediti. Življenje je čudovit učitelj in sproti so nam pokazane stvari, če imamo le odprte oči. Sej, če ne opazimo prvič in drugič, nas bo situacija gotovo opozorila nase tretjič in četrtič wink

137

(56 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Osebno nisem pristaš nikakršnih zaščit, sploh pa ne zapiranja čaker. Res delaš okoli sebe zid in blokade, stvari, ki pridejo do tebe, pa pridejo z razlogom - da se nekaj učiš iz tega, da ti pokažejo, kaj moraš pri sebi spremeniti, kaj delaš narobe. Mislim, da se slej ko prej takšne in drugačne zaščite "podrejo" in takrat dobiš večkratno porcijo vsega tongue
Tudi jaz se po meditaciji prizemljim in integriram vse spremembe na vse nivoje delovanja, predvsem pa skušam tudi po meditaciji ohranjati kanal (povezavo božansko-zemeljsko), da torej tudi v vsakdanu delujem preko najvišje zavesti.

Lexi, tako je, to ni simbolično, ampak kot si napisala, ob travmah, čustvenih pretresih, odločitvah, pogodbah, pustimo svoje delčke duše v različnih časih in prostorih, osebah, predmetih, živalih, duša se lahko kje ujame, kot na primer v preteklih življenjih, na različnih ravneh ... da bi bila naša duša celostna, je potrebno delčke duše povrniti, kar lahko naredimo na različne načine. Šamanski proces, ki ga omenjaš, je le eden izmed njih, lahko pa v šamanskem srednjem svetu delčke vračaš preko živali moči, osebno najbližje mi je pa, da dosežeš theta stanje zavesti in si preko Boga oz. tistega, kar smatraš za najvišjo zavest, povrneš delčke duše. Preprosto naročiš, da se potegnejo iz situacije, travme, osebe, prostora ipd., izperejo v božanski svetlobi in na božanski način (v najvišje dobro) integrirajo nazaj vate. Po enakem postopku vračaš delčke duše, ki so v tebi, pa ti ne pripadajo - proces je obojestranski. To je ena izmed stvari, ki jo Zoran in Urška učita tudi na delavnici Pesem duše in šamanskih delavnicah.
To lahko narediš sam, potrebno pa je biti previden, da delaš preko boga, lahko tudi v sodelovanju z vodniki oz. živaljo moči, ker si tako gotovo integriraš vase čisto energijo. Preko boga deluješ, ko si v svojem kanalu oz. imaš postavljeno os sveta (božansko-zemeljsko). Da občutiš to energijo in delovanje preko kanala, lahko preizkusiš vodeno meditacijo, ki jo je posnel Zoran, in je na vstopni strani.

Meni je pomagalo tudi, da sem preverila, iz kje potreba po ranljivosti izvira, ko nisem bila v ranljivem stanju smile Čeprav najbrž včasih ne moreš pomagati, ker te pač določene stvari vržejo s tira, ko transformiraš kak temeljni vzorec ali se ti odpre kakšna čustveno zahtevnejša travma. Veliko pa pomaga kilometrina, ker pridobiš zaupanje vase, neko večjo trdnost, stabilnost ...

140

(153 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Vsakič, ko sem se povezala z višjim jazem, me je začela boleti glava. Ko sem šla gledat, zakaj, sem ugotovila, da znam delati stvari na silo, predvsem preko moškega načina delovanja, tudi z glavo skozi zid tongue Pri sebi postopoma spreminjam vse to, sploh to z ravnovesjem jin in janga je pač proces. Ker zadeve zahtevajo čas, me zanima, če obstaja drugačen način "preoblikovanja" energije višjega jaza oz. da se kako drugače izognem glavobolu smile

141

(56 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Pred nekaj dnevi sem doživela zanimivo izkušnjo glede zaupanja vodnikom brez dvomov. Zjutraj se mi je med zajtrkom prikazal medved in mi rekel, naj se dobro najem. Tako sem po fortnih jajčkih jedla še kruh z namazi iz oreščkov. Po kosilu se mi je zopet prikazal in mi rekel, naj se dobro najem in poslušala sem brez podvprašanj. Proti večeru sem meditirala in odkrivala neke zadeve ter naletela na tako močen pretok energije, da mi je bilo skoraj slabo. Takoj mi je postalo jasno, da če ne bi dovolj jedla tisti dan, bi me po vsej verjetnosti zmanjkalo smile

Včasih je treba res poslušat, tudi če ne razumeš, zakaj in ne vidiš smisla v informacijah, ki jih prejmeš tongue

142

(153 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Uiiii, Malina, super! Poznam ta razštelan občutek, ampak pomeni pa velike premike in je navdihujoče brat o tvojih spremembah  :prst:  :srcek:

Meni je bilo fenomenalno, številne ključne stvari so mi postale jasne, so se postavile na mesto, predvsem pa sem videla, kam se moram sedaj usmeriti. Odprli so se mi drugačni pogledi na stvari in dobila sem veliko novega znanja, ki ga lahko uporabim v vsakdanjih situacijah. Tole s podporo nadjaza se je že včeraj izkazalo za zelo učinkovito. Po delavnici sem morala dokončati en projekt, bila sem utrujena in si želela samo spočiti. Nato pa sem se povezala z nadjazem za podporo in speljala zadevo na čisto enostaven način, brez utrujenosti in odpora, zadela bistvo in naročnik je zadovoljen smile

Dobila sem več zaupanja vase, imam večji občutek trdnosti v sebi, prepričanja vase.

Skupina je bila super, prav tako kot vodstvo smile Hvala vsem za neprecenljive trenutke, ki ste jih delili z mano  :srcek:  :rose:

143

Kaj pa meni dogaja - prej me osebe, s katrimi sem delala na projektu, niso upoštevale. Zamujali so, pozabljali na svoje zadolžitve, zadeve so se vlekle ... še Marko se je jezil, naj malo dvignem glas in jim povem, kar jim gre, ker tako ne gre več naprej. No, brez kakega incidenta so vsi, s katerimi se sodelovala ta teden, vse svoje delo več kot korektno opravili, bili hitrejši od zastavljenega roka, se potrudili pri delu  :prst:  :prst:  :prst:

Ar3ka - zakon  :prst:  :rose:

Zakon Malina  :prst:  :prst:  :prst: Sej občutenja in doživetja so različna, važen pa je efekt  :srcek:

Tako je, samo pomisli nanje in verjemi, da so že ob tebi  :prst:  :srcek:

SAMOROGI

http://shrani.si/f/32/8G/SdfWO2g/samorogurskakorunresize3.jpg

Samorogi v vseh kulturah in na vseh celinah veljajo za mistična, magična bitja in o njih krožijo številne legende. Duhovni učitelji se večinoma strinjajo, da sodijo v 5. dimenzijo, isti nivo, na katerem srečamo tudi angele in druge duhovne vodnike, nekateri šamani pa navajajo samoroga kot svojo žival moči. Povezujejo jih z angeli, vendar je glavna razlika v tem, da angeli delujejo skozi srce, samorogi pa skozi dušo.

Njihova osrednja naloga je, da dušo spomnijo, kdo je, kakšen je njen namen in nam pokažejo, kako naj ga zaživimo.

Samorogi v zgodovini
Ko v naši kulturi omenimo samoroga, si večina predstavlja belega konja z rogom, z ali brez kril. Zanimivo pa je, da so prvotni zgodovinski zapisi o samorogih precej drugačni in se razlikujejo glede na kulture oz. kontinente.

Na vzhodu samoroge običajno imenujejo Ki-lin ali Chi-lin. Veljajo za simbol obilja, sreče, so glasniki dobrih novic in prihajajočih dogodkov, pokazali pa naj bi se tudi ob rojstvu velikih mož in modrih vodij. Prvi zapis o videnju samoroga seže v leto 2.700 pred našim štetjem in izhaja iz Kitajske. Govori o 4 živalih: zmaju, feniksu, želvi in samorogu. Navaja, da samorogi živijo na tisoče let, imajo veliko znanja in modrosti, izražajo harmonijo in nežnost, hkrati pa veliko moč. Po izgledu je samorog tistega časa bolj podoben križancu med zmajem in levom, vendar imajo tudi rog, ki je njihov prepoznavni znak.
V zahodni literaturi sodi prva omemba samoroga v 4. stoletje pred našim štetjem. Grški zdravnik Ctesias je v službi takratnega kralja potoval po Perziji in zapisal zgodbe, ki jih je slišal na poti. Poročal je tudi o nekakšnih »belih oslih«, ki so veliki kot konji, bele barve, z rdečimi glavami in temno modrimi očmi, na sredi čela pa imajo pisan rog. Pravi, da so tako hitri in močni, da jih nobena žival ne more prehiteti.

Samorogi so se pogosto pojavljali skozi zgodovino in o njih pišejo številni svetovno znani avtorji, med drugim tudi Aristotel, Leonardo da Vinci in Shakespeare, zasledimo pa jih tudi v Bibliji.

Samorogi kot vodniki
Diane Cooper pravi, da so samorogi konji, ki se tako kot ljudje vedno znova utelešajo in osvajajo lekcije, vse dokler ne postanejo popolna bitja – takrat se spremeni barva v belo in se dvignejo v soju svetlobe.
Veliki, vstali konji iščejo tiste, ki izžarevajo svetlobo in katerih vizija presega njihov drobceni jaz. Iščejo ljudi, ki si iskreno želijo pomagati drugim in izboljšati svet, četudi samo svoj mali kotiček. Svetloba samoroga je tako močna, da postopno vstopa v ljudi toliko, kot jo je posameznik pripravljen sprejeti.
Pomagajo pri osredotočenosti na vizijo, hrabrijo in vlivajo vero, da nadaljujemo in se soočamo z izzivi in nasprotovanji. Uslišijo želje, ki prihajajo iz duše in tako pomagajo izpolniti zavezo, ki jo je duša sklenila pred vstopom v to življenje.
Zdravijo z rogom, iz katerega se zliva božanska energija, na čustveni, telesni in duševni ravni, lahko pa pomagajo tudi pri raztapljanju karme.

Samorogi naj bi kot vodniki predstavljali tudi prebuditev domišljije in kreativnega potenciala. Opominjali naj bi nas na to, da najdemo način izražanja, ki nam je blizu (pa naj bo to pisanje, slikanje, petje, igranje …) in ustvarjamo iz čiste ljubezni in radosti brez osredotočenosti na finančni vidik naše dejavnosti.

Pri povezovanju s samorogi, prav tako kot z vsemi ostalimi vodniki, moramo biti previdni, da stik navežemo preko Boga (ali tiste sile, ki jo označujemo kot najvišjo možnosto stopnjo zavesti, pa naj bo to vesolje, univerzum, absolut, enost …) oz. imamo trdno postavljen steber božansko – zemeljsko (os sveta). Tako smo gotovi, da so informacije, ki jih prejmemo resnične in v naše najvišje dobro ter ostanemo kljub kontaktu z njimi dovolj prizemljeni.

Znamenja
Samorogovo bližino naj bi prepoznali po naslednjih znamenjih:
-    bela peresa,
-    bele rože,
-    bleščeči diamantni odbliski, iskrice,
-    zvok kopit oz. konj,
-    mavrica, ki se pojavi v času nekega pomembnega dogodka.

Samorog kot žival moči
Samorogi so globoko mistična bitja, ki veljajo za navdihujoče živalske vodnike. Predstavljajo arhetipsko energijo čistosti in nedolžnosti. Po definiciji so magična bitja, ki niso vezana na zemeljsko obliko. Osebe, ki imajo za žival moči samoroga, so globoko povezane z duhovnim svetom, imajo naravni dar za šamanska potovanja in so izredno senzibilni.

Lastnosti samoroga kot žival moči:
-    rog je povezan z odpiranjem tretjega očesa
-    samorog simbolizira čistost, nedolžnost, jasnovidnost
-    so izredno senzibilna bitja, katerih zaznave močno presegajo materialno realnost
-    slovijo po svoji sposobnosti letenja, zaradi česar lahko hitro premagajo velike razdalje in vas varno ponesejo skozi svetove duhovnih realnosti.

Na šamanskem potovanju s samorogom so besede odveč. Pomembno je le, da se v duhu odpremo za čisto svetlobo, ki bo zbistrila naš um in nas razsvetlila z odgovorom. Zaupati moramo svoji intuiciji in se prepustiti.

Moje izkušnje pri povezovanju s samorogi
Povezovanje s samorogi je blažena izkušnja, saj je njihova energija fantastična in izredno močna. Ko sem se v meditaciji prvič srečala z njimi, sem začutila, kako je zasvetila moja duša in veliko podporo, ki so mi jo dali. Manj kot uro po meditaciji me je poklicala kolegica, ki me je povsem presenetila s predlogom, ki je bil povezan s hrepenenjem moje duše. Nisem mogla verjeti smile
S temi čarobnimi bitji sem se srečala tudi med šamanskim potovanjem v spodnji svet, kjer sem zajahala samoroga, ki je razprl svoja krila in me ponesel v višave. Tako sem na drugačen način začutila njihovo vibracijo in predvsem svoj odnos do težave, ki sem jo takrat predelovala.
Na splošno jih pogosto vključim v meditaciji (ko to začutim), ker z njihovo podporo določene stvari lažje stečejo. Včasih se me dotaknejo z rogom na boleče mesto oz. del telesa, kjer se neka težava kaže in pospešijo proces zdravljenja oz. transformacije. Predvsem pa je lepo, ko čutiš podporo pri uresničevanju želja svoje duše, saj so najbolj temeljno zakoreninjene v nas.

Samorog in lev
Skozi zgodovino so se pojavile številne zgodbe, ki leva in samoroga tradicionalno prikazujejo kot tekmeca in naravna nasprotnika. V najboljšem primeru ta dva lika lahko razumemo kot komplementarna, v najslabšem pa kot nekompatibilna. Oba sta že bila oklicana kot kralja živali, vendar vsak od njiju nosi čisto drugačno energijo:

-    Lev: sonce, ekstrovertiranost, srčnost.
-    Samorog: luna, introvertiranost, umirjenost.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da moj lev in samorogi čisto harmonično sodelujejo smile Pogosto so povezani in mi skupaj nudijo podporo vsak na svoj način, kolikor je v dani situaciji potrebujem. Ker sem povezana z obojimi energijami so me zapisi o nasprotovanju presenetili in sem jih morala omeniti smile Vsekakor se po mojem mnenju tudi pri povezovanju z različnimi vodniki odraža naša naravnanost.

Viri:
Cooper, Diane (2009). Čudežni samorogi - Mitična božanska bitja svetlobe in čiste energije. Ljubljana: Založba Cangura.
http://members.shaw.ca/unicornhaven/UnicornHistory.html
http://richard-mudhar.suite101.com/tote … ar-a303874
http://www.allaboutunicorns.com/lion-and-unicorn.php
http://www.thespiritguides.co.uk/Articl … _5152.aspx
http://www.time.com/time/health/article … 27,00.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Unicorn

Huh, težko povem, kako sem vedela. S časom in vajo začneš zaznavat razlike med energijo v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Ko potujem v preteklost, čutim, da me potegne nazaj, ko potujem v prihodnost, pa naprej.

Poskusi začutit, kaj ti pravi/pomeni vizija, ki si jo imela o sebi v stanovanju, lahko se osredotočiš na občutke (npr. strah pred višino, želja, domačnost, tujost, kdo je ob tebi, kaj je v tej viziji drugače kot v tvoji sedanjosti, zakaj je nekaj drugače, kaj ti to predstavlja, ali kaj pogrešaš). Lahko se ti npr. preko te vizije kaže želja po osamosvojitvi, neodvisnosti, po tem, da bi živela svoje življenje kot si ga želiš - kar pa lahko že vse sedaj dosežeš. Mogoči ti je samo opomin, kaj moraš sedaj pri sebi spremeniti, da se bo dejansko uresničilo, če si tega želiš ...

148

(26 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Spelca, naj se najprej navežem na to, da živiš svoj namen. Očitno je aktivnost, ki si jo zbrala, prava, če v njej uživaš in so tudi odzivi pozitivni. Odpreti pa se moraš še za to, da od tega dobiš finančni priliv. Naša duša ali višji jaz ne poznata koncepta denarja, ne vesta, da moramo v današnjem življenju dobiti denar, da jemo, spimo, plačujemo stroške, normalno funkcioniramo. Predstavljaj si, da na drugih planetih, v drugih inkarnacijah, celo v preteklosti na Zemlji ni bilo tako. Zato ni samoumevno, da si plačana za svoje delo. Svojemu višjemu jazu moraš to razložiti, mu pokazati, kaj je denar, čemu služi, kaj dobiš z denarjem in mu predvsem pokazati, kaj boš naredila z denarjem in tvoje občutke ob tem.

Primer: denar je izmenjava energij in z njim pridem do hrane, prenočišča, obleke, v mislih mu pokažeš sliko bankovca. Denar potrebujem za počitnice, stroške, novo opremo, ob vsem tem bom zadovoljna, srečna, izpolnjena, sproščena, brez skrbi.

Glede odkrivanja vzorcev pa je samo kilometrina in jasna namera. Odpri se preko Boga, da odkriješ vzrok za neko težavo. Odpri se brez pričakovanj, brez predstav, kako bo sporočilo do tebe prišlo. Najverjetneje si pogosto že dobila odgovor bodisi v vsakdanjih situacijah, preko nečesa, kar si prebrala v časopisu, videla na TV, slišala med stanjem v vrsti v trgovini ali pa prav med meditacijo, vendar nisi bila pozorna na to ali prepoznala odgovora. S časom in vajo se zaznave izboljšujejo in odgovori pridejo tako rekoč takoj. Vse to delamo tudi na delavnici Pesem duše, kjer se naučimo funkcionirati na globljih nivojih, z odprto zavestjo in biti povezani z absolutom, ki ima vse odgovore.

Skratka - vaja dela mojstra smile

149

(26 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Danes smo na delavnici Samopodoba in želena telesna teža delali meditacijo, preko katere smo dobili močen uvid v pomen sprejemanja in dajanja. Postalo mi je jasno, da nič ni naše, vse teče, se pretaka, vse, kar obstaja, je eno in za sprejemanjem tega vibrira brezpogojna ljubezen. Tudi naše telo smo dobili "na posojo" za to življenje, dokler cikel ni sklenjen in gremo naprej.

Želim povedati, da vsakič, ko sem pri sebi ponovila, da naj se mi vsak vložen evro dvakrat povrne, sem začutila stisko in nelagodje - signal, da ta pretok nekaj ovira. Z izkušnjo te meditacije pa mi je postalo jasno, da moraš imeti integrirano ravnovesje sprejemanja in dajanja, če želiš, da zadeva deluje.

Morda se še kdo sooča s podobnimi težavami ... smile

150

Vtisi po delavnici so fenomenalni. Na začetku smo dobili vprašalnik, preko katerega smo dobili sliko naše samopodobe in odnosa do telesa, ki smo ga še enkrat izpolnili po delavnici. Ne moreš verjet, da je lahko v pičlih dveh dneh tako velika razlika!  :prst:  :prst:  :prst:

Všeč mi je bilo, ker je bil pristop tako celosten, predvsem pa je bila delavnica čisto praktična. Samopodobo smo spreminjali preko številnih različnih meditacij, med drugim smo izkusili holotropsko dihanje. Izredno zanimiva je bila vrnitev v maternico, vpogled v prevzemanje stvari po starših, naš odnos do Zemlje, sprejemanja sebe, telesa ter potem, kakšne vzorce smo dobili ob hranjenju z materinim mlekom. Pri meni je bil to eden od pomembnih vzrokov za izkrivljen pogled na hrano.

Po delavnici se počutim čisto drugače. Zaupam si, bolj sem se odprla svojim željam brez teže ali slabe vesti. Prepričana sem, da zmorem, kar sem si zadala in sprememba v meni se že odraža tudi v okolici.  :srcek:  :rose: