yey!
:prst:
251 03.04.2012 07:10:41
Re: Vodstvo živalskega vodnika v tekočem mesecu (58 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)
252 30.03.2012 21:12:55
Re: Knjige in drugo gradivo - mali oglasi (40 odgovorov, vpisanih v Razno)
sem odgovorila ![]()
knjige so na voljo!
253 28.03.2012 07:33:47
Re: Čakre in barvna terapija (15 odgovorov, vpisanih v Umetnost)
Hvalaaaa in Juhej!
:srcek: :prst:
254 27.03.2012 20:45:30
Re: Filmi na temo zdravja, narave, razvoja, samorazvoja ... :) (11 odgovorov, vpisanih v Umetnost)
Joj - meni en ljubših (najljubši skoraj) filmov je After the wedding, Po poroki (Efter brylluppet), danski film...
všeč mi je, ker govori o odnosih in se čisto z vsakim v filmu lahko identificiram.
Poleg tega briliantna kamera, cast in zgodba ... skozi vse emocije te pelje ![]()
255 27.03.2012 20:43:55
Re: Filmi na temo zdravja, narave, razvoja, samorazvoja ... :) (11 odgovorov, vpisanih v Umetnost)
Joj, Deep blue ... res lep, videla ene 10x v osemdesetih
Drugače pa jih skoraj ne poznam .... Nina, a ta Peaceful warrior je knjiga oz. film z istim imenom?
Ker pod film ne najdem 'the way of' ampak samo 'Peaceful warrior', pa ne vem, če je to prava stvar?
Če poznaš kakšen preveden naslov bom vesela, ker si jaz navadno tudi v izvirniku zapomnim, ampak zdaj rabim prevode, da vem sploh iskat ...
Hvala obema
Bom šla malo v knjižnico raziskat ....
:rose: :prst:
256 26.03.2012 21:16:42
Tema: Filmi na temo zdravja, narave, razvoja, samorazvoja ... :) (11 odgovorov, vpisanih v Umetnost)
Helou :-)
Jaz pa iščem kak dober film, povezan z zdravjem, duhovnostjo, zdravilstvom ali kakšno podobno zanimivo zadevo, kot je naravno zdravilstvo ali leto 2012, ali kakšen film o naravi, sezonah, telesu, zdravem življenju ... lahko je dokumentaren ali igran (zgodba nekoga, npr.) ampak mora imet slovenske podnapise.
Rada bi ga predvajala zvečer na eni večdnevni delavnici.
Idealen bi bil film o ajurvedi, ampak vse našteto je dobrodošlo. Lahko enostavno dober film, ki vam je spremenil življenje,
najboljše bi bilo pa nekaj povezanega z zdravjem, naravnimi ciklusi ali kaj podobnega.
Na pomoooč ![]()
257 26.03.2012 21:05:09
Re: Klepetalnica (409 odgovorov, vpisanih v Razno)
Kako si to lepo povedala: zdravilna umetnost ![]()
no, grem odpirat ![]()
258 26.03.2012 07:26:31
Re: Klepetalnica (409 odgovorov, vpisanih v Razno)
Jaz pa iščem kak dober film, povezan z ajurvedo ali duhovnostjo ali kakšno zanimivo zadevo, kot je naravno zdravilstvo ali leto 2012, ali kakšen film o naravi, sezonah, telesu, zdravem življenju ... lahko je dokumentaren ali igran (zgodba nekoga, npr) ampak mora imet slovenske podnapise ...
Rada bi ga predvajala zvečer na eni delavnici.
Predvsem pa pišem sem, ker ne vem, ali lahko odpiram novo temo za tole ali kako? Nasplošno bi rada nasvete za dobre filme z zanimivimi temami, pa nisem prepričana, če taka tema tu že obstaja?
Skratka - ali lahko odprem temo? In ali kdo pozna kak dober film v tem duhu :-)
259 25.03.2012 10:56:17
Re: Izreki in modrosti (129 odgovorov, vpisanih v Razno)
»Ko se predaš temu, kar je, in tako postaneš povsem navzoč, preteklost izgubi vsakršno moč.
Odpre se prostranstvo Bitja, ki ga je um doslej zastiral.
Nenadoma se v tebi porodi čudovita umirjenost, občutek neizmernega miru.
In znotraj tega miru – velika radost.
In sredi te radosti – ljubezen.
In sredi najbolj notranjega jedra – sveto, Neizmerljivo, Neimenljivo.«
(Eckhart Tolle)
260 24.03.2012 23:01:17
Re: Iščem otroški slikovni atlas sveta (1 odgovorov, vpisanih v Razno)
261 24.03.2012 08:33:54
"Always do whatever's next.”
- George Carlin
( "ok...ok...."
- Tina
)
262 23.03.2012 13:05:20
Re: daljsa bolezen, nasvet (32 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Zanimivo!Mene je pa koma iti v avto.Rabim10 min ko se usedem za volan, da naredim merkavo za sebe in avto in prosim vodnike, da varujejo vse, kjer se vozim, da se varno in zdravo in lepo pripeljem kamor grem in potem vdihi in izdihi, no prava kriza je ko moram vozit.
Mi je pa užitek na ladjo ali letalo iti in bi kar sama vozila letalo,če bi imela izpit in znanje:)
Kako pa je možno z zaščitami, merkavami, angeli vožnje prelisičiti usodo ali kar ima nekdo v natalni karti ali djotišu, če imaš prometno in se tvoja duša odločila iti tako z Zemlje?A se da z delom na sebi in vsem tem kar delamo to preprečiti tudi za druge ali samo zase? Mislim za druge na tak način, da poveš drugi duši, da se ji ni treba učit skozi bolečine in da je life fajn in da naj bo varna na cesti in da naj ne gre tako.
Hvala.
Zvonciča dobrodošla na pesem duše in hvala, ker si razkrila svoje bolečine.Tudi drugi se učimo iz takšnih deljenj osebnih zgodb.
Maxim, te odločitve navadno sprejema vsaka duša zase, in verjetno je prav, da je tako.
Kako in kdaj gremo z zemlje je tudi stvar duše - razmisli, če je smiselno prelisičit 'dušo' in ali je to sploh mogoče?
Zakaj bi to kdo počel? In kdo to dela? Um? Razum? Srce? Duša? In katera inštanca je višja?
Očitno tvoji strahovi niso povezani z dušno željo, ampak z neko bolečino, drugače se ne bi bala teh stvari, ki jih omenjaš ... bistveno bolj smiselno je rešit strahove, kot prepričevat dušo, naj se odloča drgače, ker jo imaš na sumu, da ima neke druge plane, kot je tvoj razumski življenjski plan.
Medtem, ko ti lahko neodvisno od omejenosti svojega razuma deluješ in delaš za svoje dobro, se tudi stanje duše ves čas spreminja, saj je duša živa ... in imaš tako več možnosti, da se spremeni cela situacija na pozitivo in ne da deluješ iz strahu pred nečim, ampak iz ljubezni do nečesa (sebe?).
Srečno
263 23.03.2012 09:07:07
Malina je napisal/a:Še nekaj sem želela vprašat ... pri meditacijah so med meditacijami na čakre omenjene takole:
1 Čakra: LAM
2 Čakra: VAM
3 Čakra: RAM
4 Čakra: YAM
5 Čakra: HAM
6 Čakra: OM
7 Čakra: AUMJaz imam pa doma nek listek s planetarno meditacijo, korenskimi zvoki za posamezne planete/dneve/čakre, ki gredo pa takole:
Sonce - surya - nedelja - SUM 3 čakra
Luna - chandra - ponedeljek - SOM 6 čakra
Mars - mangal - torek - AM - 2 čakra
Merkur - Budh - sreda - BUM 5 čakra
Jupiter - guru - četrtek - GUM 2 čakra
Venera - šukra - petek - ŠUM 4 čakra
Saturn - šani - sobota - ŠAM 1 čakra
Sev. lunin vozel - RAHU - sobota - RAM 1 čakra
Južni lunin vozel - KETU - torek - KEM 2 čakraJe tu kakšna rdeča nit, povezava, zakaj so tako različni zvoki in katere čakrice odgovarjajo...? Malo sem zmedena
Pri planetarni meditaciji so mantre imena planetov, na katera se mantra in s tem harmonizira naše delovanje z delovanjem planetov.
Glede različnosti manter pa ti žal ne znam odgovoriti, sem že sama tudi v preteklosti gledala in primerjala. To je sicer moja interpretacija, vendar jaz bolj čutim, da so so bolj "čutljive" prve mantre za čakre. Mantre pri planetarni meditaciji so v prvi vrsti namenjene planetom in uglaševanje z njimi, čakre in dnevi pa se čutijo, kot da so dodani kasneje ... samo saj pravim, tako jaz čutim.
Ja saj sem tudi jaz razmišljala v tej smeri ... se strinjam. Itak je neizbežno potem dodat še te povezave (planet-dan)...bom še v kakšni drugi knjigi preverila, kaj pravijo, čisto iz firbca. Tiste na čakre (brez šumnikov) so nekako bolj globoke in bolj resonirajo ... planetarne pa so lahkotnejše, drugo vibracijo imajo ... so bolj za pet vse po vrsti, kot lestvica, da se uravnovesijo...te posamezne pa se mi zdijo bolj zdravilne ena po ena... yam!
264 20.03.2012 15:15:01
Re: Knjige in drugo gradivo - mali oglasi (40 odgovorov, vpisanih v Razno)
Jaz bi tudi podarila knjige:
Karmična diagnostika - Lazarev, (v srbščini, vsi deli) oddano
Anastazija - Megre, (v slovenščini) 4 deli oddano
Samozdravljenje s karmično diagnositko 2x (Ogorevc)
Karmična diagnostika 1x (Ogorevc)
Sister moon lodge - the Power and Mystery of Menstruation (v angleščini, šamansko ženska knjiga) oddano
Pot do sreče - Dalajlama oddano
of Wirches - celebrating a goddess as a solitary pagan, Janet Thompson oddano
pol mam še par teh Wicca knjig, če koga zanima, bom pogledala
Toliko zaenkrat ![]()
Imam še kar nekaj filozofskih ipd knjig ... Nietzche, Castaneda, Vili Ravnjak ... če koga zanima, javite!
265 19.03.2012 22:22:15
Še nekaj sem želela vprašat ... pri meditacijah so med meditacijami na čakre omenjene takole:
1 Čakra: LAM
2 Čakra: VAM
3 Čakra: RAM
4 Čakra: YAM
5 Čakra: HAM
6 Čakra: OM
7 Čakra: AUM
Jaz imam pa doma nek listek s planetarno meditacijo, korenskimi zvoki za posamezne planete/dneve/čakre, ki gredo pa takole:
Sonce - surya - nedelja - SUM 3 čakra
Luna - chandra - ponedeljek - SOM 6 čakra
Mars - mangal - torek - AM - 2 čakra
Merkur - Budh - sreda - BUM 5 čakra
Jupiter - guru - četrtek - GUM 2 čakra
Venera - šukra - petek - ŠUM 4 čakra
Saturn - šani - sobota - ŠAM 1 čakra
Sev. lunin vozel - RAHU - sobota - RAM 1 čakra
Južni lunin vozel - KETU - torek - KEM 2 čakra
Je tu kakšna rdeča nit, povezava, zakaj so tako različni zvoki in katere čakrice odgovarjajo...? Malo sem zmedena ![]()
266 19.03.2012 22:11:31
kaj pa za četrto čakro, Urška...? Samo vprašam, ker jaz rabim najbolj na tej delat, pa me zanima, če bodo kakšne vaje itd ... no pressure ![]()
267 19.03.2012 22:07:43
Re: Uporabne vsebine (10 odgovorov, vpisanih v Umetnost)
ja...ta filmček je genialen :srcek:
268 09.03.2012 09:51:02
Re: Osmi marec ali dan žena (4 odgovorov, vpisanih v Razno)
Malo kasno, ampak moje razmišljanje: drage žene, matere, dekleta ... danes 8.marec na našem koncu sveta morda ni več tako pomemben, kot je bil. Ženske svobodno volimo neuspešne vlade (tako, kot moški), služimo denar (sicer bistveno manj kot moški), se izobražujemo (bistveno bolj kot moški), imamo svobodo kontracepcije (ki se občasno zamaje iz klerikalnih direktiv), imamo enake možnosti da povemo, kaj mislimo ter se nasplošno udejstvujemo v vsakdanu na sto in en način brez (opaznejših) razlik. Osnove so torej urejene, za ostalo je vsak(a) sam(a) odgovoren(a).
Zato so šle moje misli včeraj v tiste kraje, kjer te osnove še niso urejene. Letošnji osmi marec je bil posvečen ruralnim ženskam. Tema je jasna: dajmo moč tistim, ki se zaradi oddaljenosti, neizobraženosti ali revščine niti ne morejo združit in zorganizirat ter si olajšat življenja. Prvi praznik leta 1909 je imel slogan 'Osvobodimo ženske izpred štedilnikov'. Leta 2012 nekaj podobnega velja za še vedno velik del sveta. Moje misli torej gredo k tistim, ki nimajo vedenja, ali možnosti izbire za kakšno drugačno življenje. In ki verjetno sploh ne vedo, da obstaja 8. marec - mednarodni dan žensk.
Lep praznik vsem, ki ga lahko imamo in praznujemo :-)
269 09.03.2012 09:46:36
Hahahha .... kjer komad! Ta je bil včasih v reklami za Zlatarno Celje ... z nekimi labodi
))
Fajn fajn
270 06.03.2012 23:27:39
Re: Vodstvo živalskega vodnika v tekočem mesecu (58 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)
se bom morala bolj potrudit, gre vse mimo .. še dobro, da marca še ni konec
272 06.03.2012 23:24:48
If you're going through hell, keep going.
Winston Churchill ![]()
273 01.03.2012 22:16:15
Ja lepooo in ravno prav. Grem kar spat
274 01.03.2012 22:13:24
Re: Izkušnje Osebna ponovna povezava (12 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)
Jaz pa sem predvsem bolj prizemljena na nek način...tam se mi ni nič dogajalo in noč kaj dosti nisem videla...AMPAK nisem pa zaspala
Imela sem občutek, da mi je nekdo v glavi eno luč prižgal, drugi dan to je pa tudi vse. Aja, pa prvi dan kot da se je ena kaplja medu spustila z neba na moje čelo. Ampak nič konkretno uporabnega
Težko rečem kakšen detajl, ker se ne spomnim tako dobro, samo bilo je hecno, kot, da je več ljudi v sobi in nisem nikoli točno mogla vedet, kje je Zoran....
Skratka - ne vem točno, kakšni so rezultati, morda jih še ni, res je tudi da premalo delam na tem, da bi zaznavala to povezavo kot tako, ampak sem pa mislim bolj prizemljena in bolj umirjena (vsaj manj nemirna)....malo se mi jasnijo ene stvari, samo ne vem če v zvezi s povezavo ![]()