Urška, sem pomislil na to, ampak imam tudi neke svoje omejitve in prioritete. Bom videl kako bo.
1 30.01.2017 12:30:10
Re: pomoč (9 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
2 28.01.2017 19:43:12
Re: pomoč (9 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Soncee, pozdravljena!
Rad bi ti napisal kaj več, a bi bilo uporabno, če bi vedeli (vsaj okvirno), kaj ti je že odgovorila Urška, da se ne bom(o) ponavljal(i) po nepotrebnem. Ugotavljam namreč, da z Urško večkrat napiševa podoben odgovor, le z drugimi besedami. ![]()
LP
3 22.09.2016 17:10:29
Re: Otrok se trese (2 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Pozdravljena,
"odklop", možno - mogoče se ti bo zdelo neverjetno, a po njenem obnašanju sodeč bi rekel, da je hčerkica odkrila masturbacijo.
Otroci lahko odkrijejo te reči že zelooo zgodaj, torej že dosti pred puberteto!
Če res gre za to, bi ji lahko predlagali, da s tem početjem sicer ni nič narobe, a če bi si poiskala za to kak čisto svoj kotiček (ali prostor), kjer je ne bo nihče motil (in gledal) ter ona "njih", apd.
No, bo še kdo drug kaj več povedal tudi o ostalem...
Srečno ![]()
4 21.05.2016 08:44:48
Re: Napad panike (6 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Za obvladovanje napadov panike obstajajo tudi lajšalne tehnike.
Meni osebno je postopno pomagalo preusmerjanje in fokusiranje misli stran od sprožilca, na dihanje (vztrajno, lahko leže na trebuhu) in še na kako drugo stvar (ali "problem"), pa tudi z zavedanjem, da bo kmalu minilo in bo vse v redu.
Vsekakor pa je dobro "spucat" sprožilce same.
5 21.05.2016 08:23:30
Re: Kako dobro vidite barve? (5 odgovorov, vpisanih v Umetnost)
trot
No, UV pa že ne vidim(o), kot ga čebele (idr insekti). In res, rumena ni med mojimi najljubšimi ![]()
6 19.06.2015 10:33:05
Re: depresija (6 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Preden napišem še kaj drugega, se mi je zdelo dobro omeniti, da v primeru, če bi prišlo tako daleč in ne bi imela na koga obrniti se, lahko poskusiš tudi katero od številk za pomoč v stiski:
http://www.samomor.si/pomoc
http://www.drustvo-sos.si/
7 19.06.2015 00:03:42
Re: depresija (6 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Draga Lilit!
Verjetno ni odveč, če te najprej obvestim, da se Urška in Zoran vrneta po 28.6. (kot piše na glavni strani) in ti bosta takrat lahko odgovorila bolj konkretno o tvoji situaciji. Ker pa sem se že znašel tu in ker vem, da ti je težko, ti bom poskusil v kratkem kaj odgovoriti tudi sam, žal pa moram zdaj najprej k počitku. Morda se tačas pojavi tudi še kdo s kakšnim nasvetom.
Dosti si napisala v enem kosu, ampak je dobro, da si "dala to ven" in tu, kjer te mnogo ljudi razume!
Vidiš, da ti (tudi čustveno) izražanje pred "množico" sploh ne gre tako slabo! ![]()
Za zdaj ti lahko predlagam, da raziščeš malo o "indigo otrocih" ipd, mogoče se najdeš kaj v tem.
Vedi tudi, da ima vsaka težava (izziv) svoj namen (premaganje) in da bo bolje, drži se!
Se torej ponovno oglasim kasneje...
8 05.06.2015 23:26:47
Re: partnerstvo (10 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Pozdravljena Jagoda,
Ali je možno, da v potencialnih zvezah počneš preveč (ali pa premalo) česa?
Npr. preveč stika oziroma komunikacije prekmalu, ali na "napačen" način, lahko izčrpa "ogenj", še preden lahko dobro vzplamti; v nasprotnem primeru pa s premalo "goriva" omenjeni ogenj tudi zamre.
Če imaš kaj iskrenih prijateljic ali prijateljev, ki te dovolj dobro poznajo, bi ti mogoče oni lahko dali kaj povratnih informacij?
Toliko od mene v razmislek, verjetno pa še kateri od dežurnih pove kaj bolj konkretnega. ![]()
Vso srečo ti želim!
9 05.06.2015 22:21:21
Re: Nerazumevanje dveh mačkov - kaj se skriva v ozadju (7 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Šalo na stran... ![]()
Torej, na podlagi informacije o njuni sterilnosti sklepam, da ona, ker od njega ne zaznava samčevskih hormonov, ga verjetno dojema kot drugo samico - tekmico in nad "njo" (njim) uveljavlja krdelsko hierarhijo. Isto se skopljenim mačkonom, ker ne dišijo "moško", pogosto dogaja, da jih zamenjujejo za mačke in nadlegujejo drugi (neskopljeni) samci. ![]()
10 05.06.2015 21:59:22
Re: Nerazumevanje dveh mačkov - kaj se skriva v ozadju (7 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Malenkost.
Seveda, če bo tako želela, lahko gresta čez postopek tudi skupaj. V primeru, če bi prišlo do kakšnih nejasnosti v komunikaciji, si lahko pomagata s spletnim prevajalnikom Speaklolcat (za Google Translate mislim, da tega slovarja še nima).
11 05.06.2015 20:00:17
Pozdravljena žabica
Tu se začuti močno karmično vez iz njunega prejšnjega življenja, ko je samica morala trikrat na leto sama skrbeti za leglo šestih muckov, medtem ko se je samec klatil naokoli in jo varal z drugimi in se je počutila izkoriščano, zapuščeno ter nemočno s tolpo razvajenih neukrotljivih mladičev.
To mu zdaj podzavestno zameri in nad njim s feminizmom in agresijo izvaja igro moči, ko ona njega izziva in njemu ne dopušča iste igre.
Podzavestno se tudi boji, da ji bo spet naredil leglo otrok in se potem, ko mu debela in s povešenimi trebuhom in seski ne bo več všeč, šel k**bat z drugimi, mlajšimi potrebnicami.
Predlagam ji, da te občutke ozavesti in prepiha po Postopku transformacije.
Drugače pa imajo mačke svojo socialno hierarhijo in obnašanje, o katerem se nedvomno da kaj več prebrati na netu.
Če imata vidve s sestro kaj za razčistiti pa bo lahko povedal kdo drug.
Vsekakor zelo neodgovorno od nje, da je prinesla domov žival, za katero ni imela resnega namena skrbeti. Upam, da si ne omisli otrok, vsaj dokler ne bo za takšno odgovornost dovolj zrela.
LP
12 05.11.2014 09:39:27
Re: nepojasnjena neplodnost (2 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Pozdravljena,
predlagam poskusiti s TKM.
Sicer pa je na tem forumu že bilo nekaj govora o neplodnosti, lahko malo poiščeš.
Lp
13 19.10.2014 18:50:31
Re: Svetloba v ljudeh (2 odgovorov, vpisanih v Razno)
Kaj, ko bi še malo razložil, zakaj naj bi nekdo investiral dve uri svojega dragocenega časa prav v ta filmček, namesto v katerega drugega s svoje čakalne liste?
14 16.10.2014 11:55:30
Re: Ne-komunikativen mož (9 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Valčika,
pa to pogovarjanje "o vsem drugem" vključuje tudi to, kako se pa on počuti, kaj doživlja ali gleda na neko stvar - konkretneje, ga to vprašaš oz. se zanimaš za to?
In a je bil drugi otrok z moževe strani zaželen? Je prišlo tu ali v tem času do kakšnega nesporazuma ali nesoglasja v pričakovanjih?
Tako iz tvojega pisanja nekako dojemam, da bi se mož utegnil počutiti kaj zapostavljenega (kar je lahko legitimno ali pa ne, vsekakor bi to utegnilo biti njegovo dojemanje).
Lp
15 03.10.2014 12:35:39
Re: jutranja rutina (7 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)
Moj jutranji "obred".. vstajanje do določene ure, zajtrk, preverjanje morebitnih "novosti"; včasih še kaj drugega vmes ali za zamenjavo. ![]()
nina, osebni dnevni opomnik bi lahko poskusila napisati že zvečer, lahko tudi z odločnim namenom določit, katera stvar bo vzela (do) koliko časa, morda tudi že izvest priprave za katero?
16 03.10.2014 11:54:03
Re: Nekdo me privlači in se ga hkrati bojim (5 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
berenice, pozdravljena!
Sam sem doživel podobno situacijo (pa z druge strani) ![]()
Vprašanje: je bil ta strah prisoten že od vsega začetka, ko si sodelavca spoznala (oz. prvič videla), ali pa se je morebiti pojavil šele nekoliko pozneje, npr. ko ti je postalo jasno, da te tako privlači? Se bojiš njega samega, ali le svojih čustev?
Kar se privlačnosti same tiče, gre lahko za nek dušni dogovor ali karmično vez (širok pojem), iz katere se moraš nekaj naučiti ali razrešiti.
Glede na intenzivnost bi lahko šlo za dušo dvojčico (t.i. "twin flame"), ni pa to nujno sploh, lahko gre samo za sprožitelja (katalist) nekega procesa v tvoji (ali vajini) osebni evoluciji. Na spletu je ogromno materiala na tematiko duš dvojčic, žal pa je malo tega materiala dejansko dobrega, saj gre povečini za romanticiziranje takšne vezi in zamolčanje oz. neosveščenost o vseh težavnih vidikih ter glavnem namenu le-te (t.j. čiščenje osebnih vzorcev in potem služenje v dobro človeštva - skupno ali narazen).
V mojem primeru je meni pomagalo to, da sem se preprosto sprijaznil s tem, da karkoli že je ona meni, bodisi na dušnem nivoju, bodisi na Zemlji, sva se zdaj spoznala primarno zato, da mi pomaga ozavestiti in čistiti (zdraviti) neke vzorce (npr. brzdanje čustev), kar "nama" menda tudi uspeva. Tudi privlačnost je potem s časom povečini izzvenela.
Mogoče gre tudi v tvojem primeru za kaj podobnega?
No, strah (in mogoče tudi čustva do njega, če se ti zdi tako prav) bi ti predlagal "predihati" po postopku transformacije s tega foruma.
Nedvomno bo imel še kdo od tukajšnjih duhovnih svetovalcev kaj za dodati. ![]()
Srečno!
17 03.10.2014 10:49:48
Re: Nemiren odnos (6 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Ura, zaenkrat bi ti tudi jaz najprej predlagal isto kot Zoran in če se bo izkazalo, da na tak način napredek vseeno ni možen, lahko potem na netu raziščeš o motnjah osebnosti (narcizem-NPD, BPD...) in soodvisnosti (codependency) ter se na podlagi več teh informacij bolje odločiš. Do takrat tudi odsvetujem "dajanje nalepk", saj na obtoženi strani ustvarijo obrambno reakcijo, ki sodelovanje/napredek (ozdravljenje) še dodatno oteži oz. lahko popolnoma ustavi.
Drži se, pa sporoči kaj, kako gre..
18 16.09.2014 11:28:35
Re: Nemiren odnos (6 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Pozdravljena ura
Če si želela vpogled v biopolje, je to ena stvar, samo na podlagi "natrošenega" pa se dovolj fair mnenje oziroma jasnejši vpogled poda bolj težko in bi bilo potrebnih več detajlov. Je pa to javni forum, tako da je tu neka meja, kako "daleč" se lahko gre. Po občutku je najbrž v redu.
Za začetek:
- Kako je prišlo do tega, da so ti bile žaljivke izrečene? Kaj je bil povod oz. kaj je situacijo izzvalo?
- Imata njegova starša v njunem odnosu morda podobno dinamiko (pogosto se to prenese na potomce) in kakšna sta do svojega sina, kakšna do tebe?
- Kako je s partnerjevim priznavanjem svojih napak nasploh?
- Pa pri tebi?
- Sta s partnerjem že karkoli storila v smeri, da bi se vajini starši spoznali?
S tem, ko praviš, da si sovraštvo (oziroma jezo) začela ozaveščati, pomeni to, da ga tudi transformiraš oziroma "čistiš"? (npr. po postopku transformacije, ki se ga najde na tem forumu)
Pozdravček.
19 08.08.2014 11:51:23
Re: Katero področje... (4 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Pozdravljena Sora
Ja, tako je to, da tega odgovora zelo verjetno ne boš dobila zastonj. ![]()
Ker pa je danes tvoj srečni dan (oz. ker se še učim),
mi lahko pošlješ privat sporočilo in poskusiva, pa boš potem videla in povedala, kako se ti bo zdelo.
Tod nekje je bil tudi Zoranov članek na tematiko iskanja poslanstva, ki si ga lahko poiščeš in malo prebereš.
Za namen duhovnosti pa imajo društvo Pesem Duše (torej Zoran & Urška & prijatelji) tečaj Ustvarjalna Akademija, kateri vključuje vsa našteta duhovna področja in še več. Prične se enkrat septembra.
Lp
20 08.08.2014 10:15:46
Re: ledvični meridian (3 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Pozdravljena ledvička.
Kolikor sem osebno seznanjen s TKM, ledvična konstitucija človeka ima manj ledvične oz. t.i. "rezervne" energije, katere zadostna količina naj bi bila potrebna za spočetje, saj se prenaša na plod in katera se z "neprimernim" življenjskim stilom lahko hitro porablja in izrablja, sploh po 30. letu in ko je zmanjka, naj bi nastopila smrt.
Kaj lahko sama storiš; za začetek dovolj obrokov, zadostna in energijsko bogata prehrana z dovolj "slanega okusa" (za ledvice), še posebej v zimskem/hladnem času (če me spomin ne vara) in po TKM to ni samo sol (ugibam, da se gre tu za natrij - kot je že znano, pa s soljo ne gre pretiravati in verjetno tudi ne ob vsaki uri dneva),
in pa seveda tudi siceršnje pametno upravljanje z energijo, torej izogibanje pretiravanju z delom, stresom in športom; dovolj počitka, spanja itn, izogibanje mrazu/hladu, torej tudi zadostna oblačila.
Moje osebno mnenje je (katerega lahko sprejmeš ali ne), da če ti oz. vama je toliko do starševstva v teh časih, investicija v profesionalno TKM obravnavo verjetno ne bo odveč in za razliko od uradne medicine, je tudi več možnosti, da bo uspešna, in to brez zastrupljanja s farmacevtsko kemijo.
Verjetno lahko za dodatno strokovno mnenje poiščeš tudi katerega slovenskega naturopata/TKM terapevta, nekaj jih je že "na tržišču".
Srečno, lp
21 03.08.2014 20:46:47
Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo (45 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Živijo,
jaz bi tudi prosila za pregled v biopolje in rešitev kakšnih podzavestnih vzorcev.
Že 8 let sem skupaj s fantom, ki je tudi moj sosed, brez večjega napredka v odnosu npr., da bi živela skupaj.
Ena ovira je tudi ta da moji starši ne odobravajo ureditev mansarde pri meni doma in želijo naj si sezidava svojo hišo.
Seveda je za naju to precej velik strošek oz. projekt.
v 8 letih je tudi minila zaljubljenost in mi je izredno težko iti v projekt kot je gradnja novega doma iz nule.
Prosim za kakšen nasvet. Hvala.
Pozdravljena Farfalla,
nisem usposobljen za vpogled v biopolje, vidim pa tu vzorec navajenosti na status quo, torej na stvari oz. situacije takšne kot so in kot so vedno bile - poznane in prikladne; morda tudi kaj straha pred poskušanjem česa novega, drugačnega?
Pomoje bi za začetek, za eksperiment lahko poskusila skupaj najeti kakšno stanovanjce, pa bi videla, kako vama bo šlo? Nekaj spremembe ne škoduje in kdo ve, morda vama bo malo več samostojnosti postalo celo všeč, vsekakor pa vama bo dalo sveže perspektive na stvari in življenje.
Srečno! ![]()
22 29.07.2014 11:56:57
Re: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo (45 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
ajgor2001, super!!!
Zanimivo je to ja, kako subtilno delujejo odnosi. Na tak način smo drug drugemu zrcalo - če pri odnosu drugega do nas nekaj ni v redu, je ponavadi pri nas nekaj, kar takšen odnos "dopušča".
To tudi spomni na rek "spremeni sebe in spremenil boš svet".
Kar lepo korak za korakom...
Vso srečo še naprej! :prst:
23 19.07.2014 14:09:41
Re: Notranja moč (3 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Pozdravljena Kurtizana
Verjetno bi bilo dobro najprej malo natančneje opredeliti, kaj si ti predstavljaš kot notranjo moč?
Samo po sebi je namreč to precej širok pojem in si vsakdo lahko predstavlja nekaj "svojega".
Potem je laže iskati, ko veš, kaj iščeš.
24 09.07.2014 20:35:23
ajgor2001,
iz tvojega pisanja in tudi tega, ko omenjaš, da imaš vsak dan manj moči, razbiram, da si imel in še imaš dosti stresa, zato bi ti jaz iz srca priporočal, da si poleg pogovorov in "transformiranja" jemlješ tudi dovolj (precej) počitka in razvedrila (pač stvari, ki te "potegnejo ven"), saj je stres tihi ubijalec - na prvem mestu oslabi imunski sistem, kar potem hitro pripelje tudi do razrasti kandide itn, adrenalinske izčrpanosti, pa še kaj drugega (sploh na daljši rok)... Meni osebno je, še posebej, ker se nisem zavedal, kako stres "deluje" oz. vpliva, precej pokvaril zdravje.
Na internetu si lahko poiščeš in prebereš kaj več na to tematiko, tudi kaj o protistresni prehrani.
Drži se, imaš podporo!
25 29.06.2014 22:33:47
Re: Vročinski krči (5 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Pozdravljena petruska
Pomoje vzrok ni tako karmičen - najbrž ste ga kaj cepili?
Predlagam malo raziskat to tematiko po netu... in ne vsega verjeti zdravnikom, saj odkar je farmacija njihov bog, imajo precej slepih peg.
Mimogrede lahko omenimo tudi to, da je Dr House propaganda za farmacijo. "Follow the money" ali kako se že reče.
Pa srečno naprej malemu in vama!