51

(9 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

evo, spet mi grize tekst hmm

Pri sebi sem začela nekaj opažati.

In sicer, vedno ko ozavestim neko svoje prepričanje, delovanje skratka, ko začutim, da grem v boljšo smer, pridem v naskrižje z mojo mamo. To se zgodi že drugi dan po tem ko sem nekaj ozavestila. Pride do prepira in prav čutim kako padem iz "boljšega stanja" na stare tire. Mi zna mogoče kdo povedat kaj se mi  dogaja? Mi mati česa ne dovoli? Sicer pa, po pravici povedano, do matere ne čutim prav globoke povezanosti nikoli. Niti po ozaveščanju in koraku višje.

52

(9 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Pri sebi sem začela nekaj opažati.

In sicer, vedno ko ozavestim neko svoje prepričanje, delovanje skratka, ko začutim, da grem v boljšo smer, pridem v naskrižje z mojo mamo. To se zgodi že drugi dan po tem ko sem nekaj ozavestila. Pride do prepira in prav čutim kako padem iz

53

(409 odgovorov, vpisanih v Razno)

Sama sem spoznala, da jo najlažje preganjam s pitjem gline.

Sem se pa veliko let matrala z njo dokler nisem izvedela za glino. Sem sprobala vse živo  smile

54

(15 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Navodila so, da jo pripravljaš na zelenem čaju. V knjigi p. Ašiča pa sem brala, da jo na lipovem čaju. Meni je na lipovem čaju sicer boljša kot na zelenem. Ni pa zahtevno.

PS: prosim poglej na zasebni meil.

Hvala

55

(15 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Imam kambušo. nekaj časa že pijem čaj iz nje in opažam, da se po njem ne počutim prav dobro. če jo kdo želi mu jih rade volje podarim, ker rastejo in jih je več.

56

(56 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Hvala, Urška.

ja, ja bo kar držalo. naredim en korak in potem mi zmanjka motivacie sad ne zmorem "zabetonirat temeljev" in na njih gradit.

Čeprav, se počutim bolje odkar sem dokončala stare zadeve. Strašansko breme - ne kamen Himalaja  se mi je odvalila od srca  wink

bodite dobro, Valčika

57

Med meditacijo me je že kar jemalo v spanec (pa je bilo popoldan) in pokazalo se oko koze in stavek "oko koze še ne razkrije obraza koze" in se je pokazala kozja glava. Nisem pa niti potem in do sedaj mi ni še jasno na kaj je asociralo. Občutek je bil popolnoma nevtralen.

Upam, da pride spoznanje "več kasno"  smile

58

A Mogoče kdo ve kakšen pomen ima koza v meditaciji?
"Oko še ne razkrije obraza koze" je bilo sporočilo.

59

no, spet mi grize tekst sad mogoče je tudi to kakšen znak pa še nisem dovolj pismena, da bi razumela hmm

Pred par leti se je tudi meni zgodilo nekaj takega, ko sem kar nekako vedela, da so na delu bitja svetlobe.
Bila sem noro ljubosumna na moža, ker je hodil na kosilo s sodelavko. Mislila sem, da ima kaj z njo. Doma je postajalo zaradi tega kar hudo stanje. Nekega dne, ko nisem več zdržala sem vtipkala št. telefona njegove sodelavke v službi, da jo pokliče in jih ji "napojem" precej krepkih. Ko sem vtipkala št. je v telefonu nekaj škrknilo in telefon se je pokvaril. Bilo je krasno pomladansko vreme. Od tistega momenta dalje telefon ni več delal. Čez par dni so na terenu zadevo popravili  telekomovi uslužbenci, da je spot delal. Bila sem noro besna na moževo sodelavko. Najraje bi jo zlasala, ozmerjala,...In čez nekaj mesecev sem dobila službo v podjetju, kjer je ona delala-zasedla sem njeno del. mesto in še danes se dobro razumeva smile

Ta izkušnja mi je bila najmočnejša, ko sem enostavno vedela, da so posredovali angeli oz. bitja svetlobe. Bi si pa žežela še več njihovih jasnih znakov oz. smerokazov kako in kam. Upam, da "berejo" tole smile in se mi javijo.

60

Pred par leti se je tudi meni zgodilo nekaj takega, ko sem kar nekako vedela, da so na delu bitja svetlobe.
Bila sem noro ljubosumna na moža, ker je hodil na kosilo s sodelavko. Mislila sem, da ima kaj z njo. Doma je postajalo zaradi tega kar hudo stanje. Nekega dne, ko nisem več zdržala sem vtipkala št. telefona njegove sodelavke v službi, da jo pokliče in jih ji

61

(37 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Valčika,
večinoma nam se take situacije dogajajo zaradi tega, ker iz nas hočejo spraviti ven neprijetne občutke, če jih pa mi dojamemo kot sovražne se pa z njimi borimo in nastane to kar opisuješ.

Poglej, kaj ti takšno delo predstavlja.  ... Poskusi začutiti odpor pred čim se ti sproža skozi take situacije, česa se najbolj bojiš, to te lahko pripelje do vzroka.

Hvala za nasvete. Je sicer bolje-očitno je bila že v vašem pisanju dobra namera, da se osvobodim tega bremena. Sedaj pa vem, da moram iti v smeri tega kar sta mi napisala Zoran in Ninja. Ti dve zadevi sta mi ključni, v to se moram "zakopat" smile da pridem do vzrokov.
Delati me je strah, ker nimam dovolj samozavesti, da sem sposobna. Strah me je, da ga bom polomila in stranke ne bodo zadovoljne in bodo govorili slabo o meni okrog pa me bo sram iti po cesti...pa še kaj bom našla.

62

Delati sem morala marsikaj, kar mi ni bilo všeč. Da pa bi bilo kaj podobnega temu, kar me "preganja" sedaj mi pa ne pade ma misel. Se pa dobesedno borim s tem, kot si napisal Zoran.

Glede osamljenosti je res, kar praviš Urška. Imam pa glede druženja  eno slabo  izkušnjo iz otroštva. Bila sem šolarka in k sosedom je prihaja družina, ki se je preselila v mesto. Imeli so deklico leto ali dve starejšo od mene. Rada sem se družila z njo, če je le bila priložnost. Enkrat pa sem želela k njej in mi moja mama ni dovolila. Rekla sem, da saj druge prijateljice nimam. Mati pa mi odgovori:" in kaj potem saj tudi jaz nimam nobene prijateljice". In sem ostala žalostna pač doma. Moja mati je zahtevela od mene, da sem delala kar sem kot otrok pač lahko. Ob spominu na to njeno dejanje se mi še danes upira....

Za nameček se mi je danes zgodilo še to: sem bila na enem uradu in uslužbenka je imela na steni nad svojo pisalno mizo listek z napisom: Veliko ljudi si uničuje življenje z ODLAŠANJEM.
Ne moreš verjet, kej vse me opozarja smile

63

Kot mučno nujo občutim opravila, ki mi jih zaupajo stranke in mi zanje plačajo. Ampak to so v glavnem neke vrste popravila. To mi visi kot mlinski kamen za vratom. In bolj ko odlašam bolj vem, da je stvar treba čimprej končat, meni se pa neznansko upira- na bruhanje mi gre včasih. Najraje bi videla, da bi stvari kar zginile nekam...   V prsnem košu in trebuhu neka čudna napetost takrat. Vse bi delala samo da tistega ne bi delala.

64

Vedno mi poje del besedila. Zakaj se to dogaja? A je tako hranljivo?  lol

Sedaj pa nestrpno čakam, da se mi "pokaže formula" kako se premaknit iz pad  položaja.

Vem, da je za moč volje odgovorna 3. čakra, ampak ne "zalaufam"...

sončen pozdrav, Valčika

65

Pozdravljeni

Jaz pa vse močneje  opažam pri sebi to, da česar sama ne delam, česar nimam volje narediti pa čeprav moram, to opazim pri drugih (predvsem domačih). Npr. otroku se ne ljubi delati šolske naloge in ga na vse pretege priganjam in modrujem kako MORA. Partnerju isto- s čimer odlaša prigovarjam kako MORA. In vse povrsti tako... Vedno bolj občutim to kot temno stran sebe, ki se ji težko upiram, vem pa da je to temna stran mene. Ne najdem načina kako sleči ta kalup, ki me zadržuje na mestu kjer sem in mi onemogoča narediti korak naprej. Istočasno imama pa velik problem z močjo volje. Enostavno nimam volje za narediti korak niti pri nujnih opravilih, kaj šele kaj drugega - kot da me nekaj zadržuje. To občutim zelo močno in ne znam sprostiti te blokade, da bi se odvezala, osvobodila tega kar me zadržuje nazaj.
Močno opažam, kar sem pred še ne dolgo nazaj prebirala le v knjigah- česar pri sebi ne sprejemamo to nas pri drugih moti. In točno to se mi dogaja. Se mi zdi pa, da zato ne obsojam drugih za njihova dejanja. Ker se mi zdi, da se veliko ljudi niti ne zaveda zakaj nekoga obrekujejo in govorijo o njegovih slabih navadah. Verjetno opazijo to pri njem, ker je ta ista lastnost del njih samih vendar se je ne zavedajo...Zato se velikokrat v taki družbi, ki govori o slabih navadah drugih ne počutim dobro in se raje izognem. Imajo pa me zaradi mojega umika oz. nevklopljenosti v pogovor za samotarja in kot da sem malo bolj zase...

Sedaj pa nestrpno čakam, da se mi

nekaj ne štima....mi kar poje tekst sad

Hvala Urška. Ne kje pa, da bi šla kolegico "gledat".

Takrat se, to pričevanje jemala z rezervo.  Sem mislila, da je morebiti tudi pri naju tako, ker ima mož omenjeje težave kljub temu, da imam jaz težave, ki si jih ti napisala (nisem dovolj dober...). Tu sem videla povezavo in zato sem vprašala.

Kakorkoli, hvala
Valčika

Hvala Urška. Ne kje pa, da bi šla kolegico

no, mi je "pojedlo" tekst neutral

Pred par leti mi je kolegica v službi pripovedovala, da občasno obišče vedeževalko.
In da kar pokaže njej, bi se moralo zgoditi njenemu možu. Ne vem ali sta gledali karte ali kako...Skratka vse tegobe, ki so doletele njenega moža, so se pri vedeževanju kazale na strani kolegice. Njej pa nič. Bila je in je še vedno zelo uspešna v svojem poslu.

Takrat sem to pričevanje jemala z rezervo.

Je kaj takega možno?

lep začetek tedna želim, Valčika

Hvala Zoran.

Me pa še nekaj zanima glede na Urškin odgovor.

Pred par leti mi je kolegica v službi pripovedovala, da občasno obišče vedeževalko. In da kar

Hvala za odgovore obema.

Vem, da ga ne smeš preverjat kar tako, ker on ne ve o tem nič.

Ampak on je "ta pravi lev" in daleč od tega, da bi on ne bi bil v čemerkoli dovolj dober, pa še lep je povrh vsega cool  in težko je dobiti takega kot je on wink lahko sem srečna, da sem poročena z njim wink.
So pa te stvari, ki si jih Urška naštela prisotne pri meni.

Kako pa se preveri zakisanost telesa? A zakisanost ne gre ven, če se prešvicaš pri športu?

Lep pozdrav, Valčika

Pozdravljeni

Zanima me, kje gre iskati vzrok za neprijeten vonj nog. To sicer ni moja težava jo pa ima en član družine. Ko sezuje čevlje in si nadene copate je neprijetno biti v njegovi bližini, da ne govorim kako je, ko si sezuje copate in se uleže  na kavč  cool  Dokler si je mazal s kremami zoper glivice je še bilo OK, po določenem času, ko preneha pa ojoj lol  To se vleče že precej let...

Se opravičujem, če je tema neprijetna, ampak verjemite, da me moti-))

lep pozdrav in vse dobro, Valčika

72

(153 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Hvala Urška, nimam navade gledat koledarja wink

Kje pa točno bo  v Ajdovščini, ker v koledarju je kraj LJ.

lepo nedeljo želim, Valčika

73

(153 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Pozdravljeni

Zoran, a boš točne podatke glede delavnice v Ajdovščini še objavil ali je zaprtega tipa? To je meni še najbližje.

lep pozdrav, Valčika

mi ni sprejelo celega zapisa-)

Meni so se zdeli oni "majhni" s svojim poniževalnim odnosom do nas v "Jugi".....

Upam, da nisem bila krivična do njih.

lep teden želim, Valčika

Pozdravljeni

Nalašč se nisem oglasila takoj po procesu, ker sem čakala in mislila, da bom doživela kaj-pa nič posebnega.

Morebiti pa nisem tako močno podvržena vzorcu, da smo majhni hlapci, ker sem delala več let v tujini in sem si sproti dopovedovala, da smo Slovenci zelo marljiv delaven narod in se nisem imela za hlapca. Meni so se zdeli oni