Živjo, Maja 

moje predhodnice so že zelo fajn opisale vzorce in rešitve.
Jaz bi dodala samo eno malenkost, ki mi je padla v oči. Ko berem tvoje besedilo, opažam, da besedilu "ne daš dihati", saj se naslednje besede držijo pik in vejic. Ne želim kritizirati tvojega pisanja, to nikakor ni moj namen. Vendar me je to napeljalo na vzorce, ki sem jih začutila pri tebi: podzavestna odvisnost od tega, da mora biti vse po moje, in podzavestna odvisnost od kontrole.

Želim ti vse dobro  :rose:

Živjo, Šri delboj,

glede problema nizke samopodobe, za katero praviš, da se ti vleče od otroštva dalje, začutim, da se je začela v enem od prejšnjih življenj, ko si bil rojen kot invalid. Morda je šlo za bolezen, ki je skozi čas napredovala; izgleda mi kot bolezen, ki prizadene mišice, kot je mišična distrofija.
Zaradi svojega izgleda si se umikal v osamo, nisi želel biti izpostavljen, padel si v vlogo žrtve, občutek nemoči, imel si zelo slabo samopodobo. Od tu se ti vlečejo isti občutki, isti vzorci, čeprav si v drugem telesu in v drugem času. To je popolnoma normalno, večina nas vleče vzorce in travme iz prejšnjih življenj. To so največkrat tiste zadeve, za katere nimamo pojma, zakaj jih delamo, zakaj tako reagiramo.
Začutim, da se je skozi življenje takrat v tebi prebujal moški, ki se je želel tudi izraziti, vendar nisi dobil primerne partnerice, ki bi razumela in te podprla.

Samostojno razreševanje prejšnjih življenj je morda malce težje, vendar se da.
Narediš os sveta ali linijo hare, skozi katero boš dobil povečano stopnjo energije, ki ti bo pomagala razrešiti travme in vzorce. Potem se preko tankega žarka spustiš v tisto življenje (ni ti treba razmišljati, kako to narediti, ker zavest sama ve; ti samo daš namero) in tam samo začutiš/vidiš vse, kar se ti je dogajalo. Spusti iz sebe občutke in čustva, ki se ti pojavijo: morda žalost, jeza, občutek ujetosti, jaz sem žrtev in podobno.
Na koncu si reci: osvobajam se ujetosti v tisto življenje - z zavedanjem, da je bila to izkušnja za tvojo dušo, iz katere si se že naučil in jo zdaj zapiraš ter puščaš za sabo. Odpri se življenju tukaj in zdaj.
Če ti bo lažje, pa poišči pomoč nekoga, ki te bo vodil skozi proces.
V sebi imaš moč, le da je trenutno morda še ne vidiš in ne občutiš.
Vse lepo ti želim

3

(13 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Za kano vem, da sivih las ne prekrije popolnoma, ampak se obarvajo bolj na oranžno.

4

:prst:

:prst:  Hvala, začutim vse, kar si napisala. Že cel dan procesiram, pa bom še kar nadaljevala, ker sem glih v "šunku" wink

6

(127 odgovorov, vpisanih v Razno)

Kaj reče ničla osmici?
Dober pas!

7

(127 odgovorov, vpisanih v Razno)

Kaj jejo ljudožerci ob petkih?

Vegetarijance

big_smile

8

Jao! poglejte uro pri mojem postu big_smile  11:33:55

9

Pri Sonji Velikanje oz. na njeni spletni strani dobiš čisto kano in še nekaj drugih barv, med temi tudi temno rjavo barvo, s katero se podobno barva kot s kano.

Njena spletna stran je Zaklanica narave
Kontaktiraš jo lahko tudi preko fbja. Ima najbolj čista naravna barvila, ki jih uporablja tudi za poslikavo kože. Pa še trgovina je fair trade.  :srcek:

admin: spletna stran je bila zbrisana v skladu s pravili foruma.

Urška, hvala za odgovor. A mi lahko poveš, če prav razumem to povezavo podzavestna-zavestna agresija? Je pa najbrž vedno treba iskati vzroke za takšno vedenje, ane.

Spomini iz preteklosti - iz prejšnjih življenj? Čist možno. Na živce mi gre to, da se človek sam na veliko hvali in hkrati kritizira vse ostale. Skoraj isto je bilo pri bivšem partnerju, le da je povečini kritiko drugih zamenjal z jamranjem...

Ravno včeraj sem uspela odkriti vzrok za agresijo do same sebe; izhaja iz nekega preteklega življenja (mislim, da med Indijanci), ko so mi pobili celo družino. Ne vem, kdo jih je... jaz pa jih nisem branil/-a, nisem se postavil/-a za njih. Iz tam izhaja žalost in samozaničevanje, ki me spremljata že vse življenje. Ne vem, ali ima to kakšno povezavo z zgornjim vprašanjem, mislim, da ne....

:rose:

Ja, to je oseba, ki mi je bolj blizu (v smislu žlahte), srečujemo se pa bolj poredko. Podobne stvari so se mi dogajale tudi z bivšim partnerjem, tako da razmišljam, da bi bil lahko tud kakšen moj vzorec/prepričanje, ki se prebudi v takih situacijah.

Oj,

v zadnjem času imam težave, da v družbi določene osebe postanem agresivna. Ponavadi nisem takšna. Vem za Marjanovo razlago tega pojava: ena oseba ima v podzavesti agresijo, ki jo usmerja na drugo osebo, ki pa to agresijo pokaže navzven in ponavadi leti nazaj na prvo osebo (s podzavestno agresijo).

Tako se naredi krog, ki se vrti, in jaz v taki situaciji ne morem oz. ne znam izstopiti. Kaj lahko naredim, da prekinem ta krog?
Ta oseba skuša biti do mene prijazna, z nobeno stvarjo ne pokaže kakršne koli negativnosti napram meni. Jaz pa se obnašam čist v nasprotju s tem in presenečam še samo sebe.
A gre v tem primeru za podzavestno agresijo ali kaj drugega? Jaz kot nekdo, ki se zaveda situacije, bi rada kaj ukrenila, pa ne vem, kako se spopasti s tem. Help! smile

Hvala za link, Zoran. Mi je nekaj stvari znanih iz tega, kar si napisal  :prst:

Hvala za podporo, Spelca  :srcek:

Res se precej izboljša že, ko ugotoviš vzrok za težave. Prej, ko še nismo vedeli, za kaj gre, je imel učiteljico, ki naju je oba kritizirala, da je treba več pisat, več brat itd. In posledično se mu je oboje uprlo, kar je še dodatno otežilo napredovanje. Z druge strani sem slišala, da mora bit učenec pri teh letih (10+) že bolj samostojen in da naj mu neham pomagat... posledično se je počutil drugačen in hkrati zelo nesamozavesten, brez opore. Ko so nam povedali, da gre za precej hudo obliko disleksije, mi je kapnilo, da moram nehat poslušat ljudi okrog in da se moram obrnit nase in gledat predvsem na to, da sem mu v oporo. Zato še zdaj delava naloge skupaj, učiva se skupaj, ker sam ne bi zmogel. Po pogovoru z drugimi mamicami, sem dojela, da je to nekaj normalnega, da se dislektiku tudi še naprej na srednji šoli pomaga pri nalogah itd. Zato sem nehala nasedat nasvetom "kako bi moralo biti pri teh letih..."
Seveda ga bo pa treba počasi učiti samostojnosti in predvsem tukaj sem nesigurna, kdaj in na kakšen način ga počasi postavljati na svoje noge. Najbrž bom vedela, ko bo pravi čas.  smile

Dadas, hvala za napisano. Ful mi pomaga. Tudi to, da si me spomnil, da naj naredim os sveta v "ranljivem času"... Sem že sama ugotavljala sprožilce... kot si napisal, je to največkrat čustveno pogojeno...
Ostale odvisnosti sem spravila stran tako, da sem pila veliko izvirske vode in dodajala razno super hrano. Sladkor je pa ostal in očitno je to moj kamen, ob katerem se moram brusit.

Hvala za dobrodošlico in odgovor  smile
Ja, čutim vse, kar si napisala. Na eni ravni sem se jih že zavedala, le razrešila jih še nisem do zdaj. Grem kar v akcijo.  :prst:

Hvala za čudovit odgovor in opomin, da je prišel k meni z razlogom  smile
Zagotovo se bova še veliko učila drug od drugega. Hvala, Urška  :srcek:

Živjo,
bom kar tukaj dopisala, ker je bilo že nekaj govora o preveliki telesni teži.
Že od malega imam preveliko telesno težo. Večkrat sem že uspešno shujšala za 15-20 kg, a težo v kratkem času spet pridobila. Pred več kot enim letom sem se odločila, da ne bom več hujšala, ker mi gre za to veliko energije, učinek pa je kratkotrajen. Zato sem začela iskati vzroke in mislim, da sem jih kar nekaj našla in odpravila. Vendar pa teža še vedno ostaja. Vem, da je razlog tudi v tem, da sem "odvisna" od sladkorja. Vem pa, da lahko dosežem stanje, ko mi teža več ne bo predstavljala problema.
Lepo prosim, če mi lahko poveste, kaj me še omejuje. Kje sem zataknjena.  :srcek:

19

(5 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Pozdravljeni,

zanima me vaše razumevanje disleksije.

Imam sina, ki je to stanje podedoval od svojega očeta. Gre za to, da človek funkcionira na drugačen način kot "normalni" ljudje. Dislektik vidi in razume svet v barvah, slikah, filmih.. ko mu nekaj razlagaš, mu moraš opisati celotno sliko, drugače bo imel težave z razumevanjem povedanega, itd. Takšni ljudje imajo precejšnje težave na področju branja in pisanja. Zaradi teh težav in zavedanja, da so drugačni od "normalnih", imajo ponavadi zelo slabo samopodobo.

Zanima me predvsem to, kako pomagati sinu, da mu bo šlo v šoli čim boljše in s čim manj težavami. Imam občutek, da z njim ni nič "narobe", je le drugačen in ne paše v okvire, ki jih ima šola za "normalne" ljudi.
V zadnjih letih ugotavljajo vedno več disleksije pri otrocih. A je to povezano z indigo/kristalnimi otroci?