Francik, vse to kar si tukaj napisal - vem. Pa še kaj več. Ne skrbi, sama vem kako in kaj, predvsem pa zakaj. Pot do teh spoznanj je bila dolga in zoprna. Je že tako moralo biti, ampak jaz imam vsaj čisto vest.
52 03.10.2011 10:08:32
Re: Avtogeni trening (24 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)
Če kdo želi skripto z vajami celotnega avtogenega treninga, me lahko kontaktira na gmail. Sestavil jih je Lev Milčinski. Zadeva je preprosta in ni potrebe, da se izvaja pod kakšnim nadzorom.
Avtogeni trening je preprost, če ga gledamo le kot zaporedje enostavnih vaj. Je eden od načinov, kako si olajšamo napetosti, ali pa se je celo rešimo ... sami z zbranim in vztrajnim vedenjem ... Ne da bi se napenjali, ne da bi počenjali nekaj z ihto, ne da bi nekaj izsiljevali ... Ozadje avtogenega treninga je naša misel ... prestava. Poznamo moč predstave. V njej je že zasnova giba, akcije. Živa in vztrajna predstava se odraža v človekovem vedenju pa tudi v delovanju telesnih funkcij.
Lep pozdrav.
53 02.10.2011 21:17:29
Boyana je napisal/a:IQ ima pa nižji od lastike za gumitvist ... Tja sem ga uvrstila.
???
Milo povedano ... Upam, da na kaj takega ne naletim nikoli, ampak res nikoli več.
54 02.10.2011 14:12:26
Re: Podarim knjige (3 odgovorov, vpisanih v Razno)
Kupim knjigo " Pogovori z Bogom 1 "
Nimajo je nikjer. Ostale imam.
55 02.10.2011 14:01:30
Re: SAMOMOR ... (46 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))
Jaz imam zdaj mir. Zahvala gre Marjanu Pogovrevcu ( odpeljal ga je iz tega sveta ) ...
Smilijo se mi tisti, katerim se samomor ponesreči. Imamo enega fanta, pet let po poskusu samomora ga še vedno umetno ohranjamo pri življenju.
56 02.10.2011 13:22:49
Sem pa zadevo speljala drugje. Tako kot je treba. Brez da bi verjela, da sem neumna.
57 02.10.2011 13:18:20
Sem dojela tale avtogeni ...
Tip bluzi v prazno, dokler plešeš po njegovih vižah, ok, ko ne, pojdi, nič več ne ve ... Vadba gre potem tudi po mailu.
IQ ima pa nižji od lastike za gumitvist ... Tja sem ga uvrstila.
58 23.04.2011 22:29:39
Tema: VELIKONOČNO VOŠČILO (1 odgovorov, vpisanih v Razno)
Velika noč v mir odeta,
vreme lepo nam obeta,
naj na mizi šunka, hren, potica,
nasmeh izvabi na vaša lica ...
Miru, Ljubezni obilo,
to Vam moje Velikonočno je voščilo.
Lepo praznujte. :srcek:
Boyana
59 05.04.2011 20:47:31
Re: Za zdravje: Kako negovati mikrokozmos v črevesju (1 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)
Super prispevek!
60 07.03.2011 16:29:41
Re: Vsemogočni smo vsi (47 odgovorov, vpisanih v Razno)
Saj je dobro, lepo da ste nekateri tako pozitivni, drugačni, da z lahkoto premagujete strah, žalost, ovire ... Jaz tega ne znam in ne zmorem. Hvala za odgovore. Leo se imej še naprej.
Ni enostavno. So pač stvari, proti katerim ne morem vplivati, žal. Kar se samote tiče, človek je vedno sam ... Kjub " prijateljem ", ki me obdajajo. Saj bo minilo, le težke, zahrbtne udarce, dolgo, dolgo prebavljam.
Lepo se imej.
61 06.03.2011 21:37:11
Saj je dobro, lepo da ste nekateri tako pozitivni, drugačni, da z lahkoto premagujete strah, žalost, ovire ... Jaz tega ne znam in ne zmorem. Hvala za odgovore. Leo se imej še naprej. ![]()
62 05.03.2011 18:35:54
No ja, vsak ima svoje. Se mi pa zdi, da si ti precej tam nekje gor. Daj recept, da bom še jaz.
63 05.03.2011 18:34:35
:srcek:
Sprejmite in razumite dragi, da ne boste nikoli umrli! Koliko ljudi živi na Zemlji? 6,7 miljard! Ko bodo umrli vsi ljudje,takrat boste tudi vi.Ampak, to se ne more NIKOLI zgoditi! Vi ste večni, nesmrtni! Smejte se, mi vas ljubimo vse..
:srcek: :srcek: :srcek: :srcek: :srcek: :srcek: :srcek: :srcek: :srcek: :srcek: :srcek: :srcek:
Virus je mikroorganizem, ![]()
64 05.03.2011 18:32:49
Nebesa so na zemlji, draga Boychy
In kaj je zate pekel? Ti, tole s križi ... Kje naj rišem? S čim? Te ne razumem.
65 04.03.2011 19:47:09
Re: Brezpogojna ljubezen (12 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)
Zadnje čase veliko razmišljam
o pojmu " Ljubezen ".
Sprašujem se, kaj prazvzaprav
pomeni " Brezpogojna
ljubezen? " Pred nekaj tedni
nam je Profesor Zdravstvene
vzgoje opisoval pojem "
Ljubezen " in " Zaljubljenost "
Po njegovi definiciji se lahko
zaljubimo večkrat
kratkotrajno, ljubezen pa
traja in traja ... Do neke mere
se z njim popolnoma
strinjam ... A kako je s tem,
kadar je Ljubezen
enostranska? Nekoga ljubiš,
zanj bi storil vse, on to ve in
to s pridom izkorišča ...
Zagotavlja ti, da te ima rad,
da brez tebe ne more živeti, a
ko ga potrebuješ, ko bi se rad
z njim pogovoril, on tega ne
razume ali pa te na kratko
odpravi s pojasnilom, da ima
sam več težav kot si ti sploh
lahko zamisliš... Posledica
vsega je, da ti enkrat poči
film. Na vse začneš gledati z
drugačnimi očmi. Sprašuješ se
ali je ta veza sploh še
učinkovita? Je vredna tvojega
truda? Odgovor je " Ne. "
Večina zakonov, zvez se
razdre ravno zaradi
pomanjkanja obojestranskega
razumevanja. Zame je dobra
veza to, da se partnerja
razumeta in podpirata drug
drugega. Če česa ne maram
je to površnost odnosa. Na
primer vprašanje " Kako si? "
zame nima nobenega smisla,
če pa mojega odgovora niti ne
počakaš. Res je, da smo
ženske drugačne od moških,
potrebujemo več topline,
razumevanja, a znamo to tudi
dajati. Kaj pa moški? Oja,
znajo, vendar le dokler ne
dobijo kar želijo. " Ali je to
tako opevana brezpogojna
ljubezen?
Ta blog o brezpogojni ljubezni sem objavila lani. Med stotimi in več komentarji, ni bilo niti ene same definicije, ki bi mi dala pravi odgovor. Žalost!
66 04.03.2011 17:59:06
Re: Brezpogojna ljubezen (12 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)
Osebno me ni strah izgub, bolj me boli, da me ravno zato, ker dajem vse od sebe, pomagam komur morem, dobivam le " nože " v hrbet. To življenje zna biti krivično. Včasih se mi zdi, da mi na čelu piše " koza ". O dedcih pa imam svoje mnenje. Ti lahko brezpogojno ljubijo le sebe in svoj ego! Gledam, poslušam kolegice, vsepovsod ista pašta. Rada imam otroke, živali, po vsem kar sem preživela, pa ne zaupam več nikomur. Da bi verjela v brezpogojno ljubezen? Tu se lahko le nasmehnem.
67 03.03.2011 19:46:48
Vaše najmočnejše orožje in bogastvo je, vaša POZORNOST! Pozornost vaših misli in občutkov, kajti, vi ste tisti,ki mislijo,čutijo, izbirajo in ustvarjate svojo usode!! Naključij ni!!! NA-KLJUČ-JE VSE!!
Vi ste Izvor!
ljubim vas :srcek:
Če prav razumem vse tvoje poste, si ti priletel iz nebes?
68 02.03.2011 11:32:04
Brez zamere Boyana,ampak mogoče bi bilo dobro da si še enkrat prebereš celo temo "Avtogeni trening" še enkrat.Se ti zna pokazat kje je vzrok tvojih "težav". :rose:
" Težav "? Vse sem prebrala, hvala za nasvet. Ni kaj zameriti.
Želim vam lep dan
69 01.03.2011 22:35:56
Bojana,
včasih je neka taka stvar, ki te razočara, dobra, da spoznaš ali vidiš nekaj boljšega in če tega nebi doživela, bi lahko bila prikrajšana. Najtežje je to razumeti, ker ne vidimo celega načrta zakaj se je to zgodilo. Če kmalu vidimo zakaj se je nekaj zgodilo je vredu, če se pa dolgo zadržimo v negativnih občutkih, pa bo ta dobra stvar, ki nam je namenjena šla mimo nas in je ne bomo opazili, ker je preveč energije usmerjeno v tisto kar ne želimo.Povej si : Osvobajam se teh neprijetnih občutkov, ki jih čutiš in enako začuti kako grejo stran – nimaš kaj za izgubiti, le dobiš lahko s tem – poskusi, če hočeš.
Hvala, Zoran. Vsekakor, bom. ![]()
70 01.03.2011 21:43:03
Re: Domača zdravila proti brezvolji in depresiji (15 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)
Se iskreno opravičujem, tole vprašanje sem spregledala ... Sočasno
uživanje Šentjanževke in drugih zdravil
lahko privede do nepredvidenih učinkov
tj. v smeri zmanjševanja ali
povečevanja učinkov drugih
zdravil. Šentjanževke ni
priporočljivo kombinirati z
antidepresivi, ker lahko okrepi
negativne stranske učinke
nekaterih antidepresivov - na primer -
SSRI, to so tako imenovani triciklični antidepresivi.
Odsvetuje se tudi ljudem z bipolarno
motnjo in s
shizofrenijo, ker lahko povzroča
psihozo ali manijo. Če ima
posameznik diagnosticirano
depresijo ali pa obstaja sum
nanjo, se je bolje posvetovati z
zdravnikom, kot pa uporabljati
šentjanževko na lastno pest.
Lep pozdrav.
71 01.03.2011 00:21:33
72 01.03.2011 00:00:48
Pametno bi bilo, da se uvede kakšen kodeks etike tudi za terapevte. Jaz sem podpisala, da bom pomagala, ne glede na vse ( ne bom v detalje ), tako bi morali tudi alternativci, terapevti ... Pa ne mislite, da mečem vse v isti koš, je le moje razmišljanje.
Lep pozdrav.
73 28.02.2011 23:41:36
Bog ve, da sem si želela, srčno želela ta avtogeni trening izpeljati do konca. V Ljubljano nisem hodila zato, ker ne bi imela doma kaj početi. Prej ni bilo možno, da mi pošilja vaje po mailu, zdaj pa je? Nekaj sva se sprla, jaz sem zagovarjala svoja stališča, on svoja. V redu, moti me, da mi potem napiše, da nimava več kaj komunicirati. Zahvalila sem se mu, da mi je omogočil izpeljati avtogeni do konca. Pa je šele potem napisal, da ga naj pokličem, vendar le kar se atja tiče. Ja, kako? Dopoldan ni dosegljiv, itd, potem ima terapije ...Saj sva bila neka prijatelja, ampak tako se pa jaz ne grem. Naj na spletni strani popravi, da imajo v njegove svete prostore vstop le tisti iz okolice in da tem nudi tudi dodatno pomoč! Tako si je lepo opral roke, vendar ali si je tudi vest?
Takole bi tole izgledalo pri meni:
Imam pacienta. Ne bova se strinjala, jaz se bom razjezila in mu prepovedala komunikacijo. Potem se bom premislila in mu kar tako, da si operem roke, rekla, da me pa lahko pokliče le zaradi določene bolezni, lahko pa mi piše na mail. Seveda se ne bi odzvala, odpisala pa še manj ...
Tega, kar je on meni, ne bi jaz nikoli nikomur naredila. Lahko bi me vsaj usmerjal, če mi že pomagati noče. Pa nič. Ampak kot sem napisala, nisem sodnik. Le trapasto se mi zdi.
74 24.02.2011 22:50:56
Hvala za vse odgovore. Z veseljem pridem na terapijo. ![]()
Da, resnično potrebujem pomoč.
Lep pozdrav.
75 24.02.2011 21:07:49
Dal mi je skripto in kolikor sem razumela je zame avtogeni pri njem končan.