Zoran
070 788 788
Urška
040 155 929
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje

Barvne sezone

V barvni analizi poznamo več različnih sistemov klasificiranja.

Pri delu uporabljam sistem 12-sezonske barvne analize.

Vsaka sezona ima značilne karakteristike, od katerih se loči po nekaterih temeljnih barvnih lastnostih:
Pri tem sistemu se barvne karakteristike oseb razvrščajo v 4 glavne sezone - pomlad, poletje, jesen, zima. Le-te se naprej razdelijo na 12 podsezon.
 
V katero sezono/podsezono spadate vi, je odvisno od vaših barvnih karakteristik. V barvni analizi se glede na vaše barvne karakteritike določijo vaša sezona, podsezona, tip kože ter barvna lestvica, ki vam glede na te karakteristike ustreza.

Barvno lestvico lahko praktično uporabljate samostojno pri izbiri pravih barv oblačil, obutve, modnih dodatkov in ličil. Prejmete jo v digitalni obliki in jo lahko imate vedno pri roki, ko jo boste potrebovali. Shranite si jo lahko na telefon ali si jo sprintate in spravite priročno v denarnico ali torbico.

12 barvnih sezon

Spodaj je naveden kratek in okviren opis 12. barvnih sezon. Za uvrstitev v posamezno sezono je potrebna podrobna analiza barvnih karakteristik osebe.

 • BARVNA SEZONA - POMLAD
 • Barvna sezona - pomlad


  Svetla pomlad
  Svetla pomlad je zelo živahna in topla, barve so živih odtenkov in nasičene. V odtenkih ni zaslediti nobene sivine. Karakteristike oseb so nevtralne do toplo-nevtralne z močnim kontrastom.

  Prava pomlad
  Prava/topla pomlad je svetla in topla. Karakteristike oseb so tople z zlatim odtenkom ter srednje močnim kontrastom. Barve prave pomladi so tople in živahne. 

  Lahka pomlad
  Osebe, ki spadajo pod lahko pomlad, imajo nežne, svetle kožne odtenke in nežen kontrast med kožo in lasmi. Barve svetle pomladi so svetle in nežne barve v toplem podtonu.
 • BARVNA SEZONA - POLETJE
 • Barvna sezona - poletje


  Lahko poletje
  Lahko polejte je bledo in hladno. Med potezami je zelo malo kontrasta. Osebe imajo hladen podton in nežne kontrast. Barve lahkega poletja so zabrisane in hladne.

  Pravo poletje
  Pravo ali hladno poletje je v svoji osnovi hladno, rahlo zabrisano z malce močnejšim kontrastom. Osebe pravega poletja imajo hladen podton, zabrisane barve ter močnejši kontrast.

  Mehko poletje
  Barve mehkega poletja so nežne, zabrisane in hladne. Osebe mehkega poletja imajo hladen podton in zabrisane odtenke z nežnim kontrastom.
 • BARVNA SEZONA - JESEN
 • Barvna sezona - jesen


  Mehka jesen
  Mehka jesen sicer spada v jesen, vendar se barvna paleta uvršča med pravo jesenjo in mehkim poletjem. Barvna paleta je mehka, topla, z nizkim kontrastom.

  Prava jesen
  Prava ali topla jesen ima tople barvne odtenke, s toplim podtonom. Kontrast je močnejši kot pri mehki jeseni. Barvni toni pa so bolj zabrisani kot pri pomladi.

  Globoka jesen
  Globoka jesen ima globoke in tople odtenke ter močan kontrast. Osebe globoke jeseni imajo nevtralen do topel podton.
 • BARVNA SEZONA - ZIMA
 • Barvna sezona - zima
   

  Globoka zima
  Globoka ali temna zima ima Temne odtenke z nevtralnim do hladnim podtonom, kontrast je srednji do močnejši.

  Prava zima
  Prava ali hladna zima ima svetlejše in močnejše odtenke s hladnim podtonom, kontrast je močnejši.

  Svetla zima
  Svetla zima ima svetle odtenke z nevtralnim do hladnim podtonom, kontrast je močnejši.
Povpraševanje

VEČ INFORMACIJ / NAROČILO NA BARVNO ANALIZO

Preprosto se naročite na barvno analizo. Izpolnite obrazec in v najkrajšem času prejmete odgovor. Želite pridobiti več informacij o barvni analizi? Pišite nam in z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

23let izkušenj
1034+uspešnih delavnic
8711+zadovoljnih strank
57+izobraževanj letno
Prijavi se na e-novice in prejmi brezplačno darilo.
Na vpisan e-naslov smo vam poslali povezavo za potrditev prijave. Sporočilo se lahko nahaja tudi med nezaželeno pošto (SPAM).
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×