Zoran
070 788 788
Urška
040 155 929
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje

Kaj je barvna analiza?


Se kdaj vprašate, zakaj nekomu določena barva tako zelo pristaja? Kakor da v njej naravnost zasije? Ko se v isto barvo odenete vi, enostavno ne zgleda tako dobro. Deluje lahko preveč kričeče, prevladujoče ... ali preveč dolgočasno, plosko, zmedeno... skratka preprosto narobe.

Odgovor na vaše vprašanje se skriva v barvni analizi.

Ljudje smo različno "obarvani". Imamo določeno barvo kože, oči, las, itd. Vsaka oseba je prava unikatna mavrica barvnih odtenkov.

Barvna analiza je določitev barvne lestvice, na podlagi 12-sezonskega sistema, v kateri zasijete. To so tiste barve, ki se ujemajo z vašimi barvnimi karakteristikami - v katerih obraz zasije, oči dobijo sijaj in vašemu celotnemu videzu vlijejo življenje.

S pravimi barvami zasije vaš pravi jaz. Pripomorejo k boljšemu počutju v lastni koži, k večji samozavesti in navsezadnje k boljšemu izgledu, ki izvira tako iz boljšega počutja kakor tudi zaradi dejstva, da barve sedaj delujejo v skladu z vami.
 • 5 RAZLOGOV, ZAKAJ IZBRATI BARVNO ANALIZO
 • 5 razlogov, zakaj se odločiti za barvno analizo

  1. Sijoč obraz in videz

  V barvah, ki vam ne laskajo, je vaš obraz lahko bolj sivkast, zelenkast, rumenkast, rdečkast... kot v resnici je. Barve, ki se ujemajo z vašimi karakteristikami, pa izvabijo ter poudarijo vaš naravni podton in zaradi tega enostavno zasijete.
  Kaj to pomeni v praksi? V pravih barvah izstopi vaš obraz, oči so poudarjene ter sijoči, obrazne poteze dobijo zdravo ostrino. V določeni meri se skrijejo gubice, koža dobi bolj zdrav in sijoč videz.

  2. Vrelec mladosti

  Barve, ki so v nasprotju s tonom, lahko vplivajo na utrujen izgled, enodimenzionalen in celo zabuhel obraz. Vse to povzroča starajoč izgled. Oči izgubijo sijaj, napačne barve lahko celo prevladajo naš izgled (to pomeni, da najprej pri osebi opazimo barve oblačil, nato šele njen obraz). Harmonične barve delujejo ravno nasprotno - optično lahko pomagajo pomladiti videz. Očem dajo sijaj, poudarijo naravne krivine obraza, zaradi česar izstopijo naravne sence lic. Obraz dobi sijaj ter zdrav ten.

  3. Samozavest

  Prave barve pomagajo k boljšemu videzu in počutju, kar dobro vpliva na dvig samozavesti. Počutite se močnejši in avtentični. To pa zelo pomaga pri delu z ljudmi, javnih nastopih ali preprosto za boljše počutje in izgled.

  4. Varčevanje

  Ko spoznate svoje barve, odpadejo nakupi zgrešenih barv oblačil, kar se pozna tudi v denarnici.

  5. Skrb za okolje

  Z znanjem o svojih barvah ne kupujete več brezglavo oblačil. Izbirate oblačila v tistih barvah, ki dejansko laskajo vašemu videzu. Zmanjša se število oblačil v omari, a dejansko imate več za obleči. S pametno in omejeno izbiro oblačil ter modnih dodatkov dobrodejno vplivate na naš planet.
 • PROCES BARVNE ANALIZE
 • Proces barvne analize

  Barvna analiza se izvaja v udobju vašega doma. Sestavljena je iz preprostih korakov.
  • Po oddanem naročilu prejmete na vaš mail preprosta navodila za pripravo fotografije/fotografij za analizo.
  • Poslana fotografija se analizira na podlagi 12-sezonskega barvnega sistema. Analizirajo se vse vizualne karakteristike, ki določajo vaš izgled (kožni tip, podton, dominanta, nasičenost itd).
  • Na podlagi analize se vas uvrsti v izbrano sezono ter podsezono 12-sezonskega sistema barvne analize.
  • Določi se najpomembnejši element barvne analize - barvna lestvica, ki ustreza vaši sezoni in podsezoni. To je seznam vseh barv, ki optimalno ustrezajo vašim edinstvenim karakteristikam.
  • Rezultate skupaj z barvno paleto prejmete na vaš mail. Barvno paleto lahko praktično uporabljate samostojno pri izbiri pravih barv oblačil, obutve, modnih dodatkov in ličil. Prejmete jo v digitalni obliki in jo lahko imate vedno pri roki, ko jo boste potrebovali. Shranite si jo lahko na telefon ali si jo sprintate in spravite priročno v denarnico ali torbico. 
 • 12 BARVNIH SEZON
 • Barvne sezone

  V barvni analizi poznamo 4 barvne sezone: pomlad, poletje, jesen zima.

  Pri barvni analizi se uporablja 12-sezonski barvni sistem:
  • Pomlad: svetla pomlad, prava pomlad, lahka pomlad.
  • Poletje: lahko poletje, hladno/pravo poletje, mehko poletje.
  • Jesen: mehka jesen, prava jesen, globoka/temna jesen.
  • Zima: globoka/temna zima, prava zima, svetla zima.
  V katero sezono ter podsezono spadate, je odvisno od vaših karakteristik. V barvni analizi se določi vaša sezona, podsezona, tip kože ter barvni odtenki, ki vam glede na te karakteristike ustrezajo.

  VEČ O BARVNIH SEZONAH
 • BARVNO ANALIZO IZVAJA
 • Urška Korun

  Barve so moja ljubezen.

  Z barvami sem tesno povezana vse življenje. Že kot otrok in mladostnica sem se čutila globoko povezana s svetom barv in ustvarjanja.
   

  Otroško navdušenje v odraslosti ni popustilo in odkrila sem barvno terapijo ter intuitivno ustvarjanje.

  15 let ustvarjam energijske slike in že več kot 10 let vodim delavnice za intuitivno ustvarjanje ter predavam barvno terapijo na Ustvarjalni akademiji Pesem duše.

  Moje primarno zanimanje je osebno svetovanje s karmično diagnostiko kombinirano z drugimi pristopi za celosten vpogled in podporo osebi na njeni poti. Ta klic opravljam več kot 10 let.

  Barvna analiza je najnovejši projekt, v katerem so združena vsa moja predhodna znanja z znanjem o ustvarjanju najlepše vizualne podobe osebe s pomočjo pravih barv zanjo.

  Začela sem s preprosto idejo ponuditi najboljše od sebe za vas. Od začetka do konca je v barvno analizo vnešeno veliko pozornosti, časa in ljubezni.

  Upam, da boste uživali v odkrivanju svojih barv tudi vi in da boste izkušnjo delili tudi z drugimi.
Povpraševanje

VEČ INFORMACIJ / NAROČILO NA BARVNO ANALIZO

Preprosto se naročite na barvno analizo. Izpolnite obrazec in v najkrajšem času prejmete odgovor. Želite pridobiti več informacij o barvni analizi? Pišite nam in z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

23let izkušenj
1034+uspešnih delavnic
8711+zadovoljnih strank
57+izobraževanj letno
Prijavi se na e-novice in prejmi brezplačno darilo.
Na vpisan e-naslov smo vam poslali povezavo za potrditev prijave. Sporočilo se lahko nahaja tudi med nezaželeno pošto (SPAM).
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×