Zoran
070 788 788
Urška
040 155 929
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje

Čiščenje in uporaba kristalov

Različni minerali in kristali imajo v različnih situacijah in pri različnih ljudeh različne učinke.

Njihove ugodne lastnosti so dokazane, vendar jih ni mogoče zagotoviti.

Podane informacije glede kristalov temeljijo na neznanstvenih izkušnjah in se jih ne sme obravnavati kot zdravniške nasvete.

Pred uporabo kristala se je dobro pozanimati o načinih za čiščenje in uporabo. Napačno čiščenje ali rokovanje lahko privede do spremembe v strukturi in/ali barvi kristala.

Pred plavanjem, pomivanjem posode in napornejšimi fizičnimi aktivnostmi je priporočljivo odstraniti nakit z minerali/kristali.

S kristalom je potrebno ravnati odgovorno in v skladu s predlogi.

Čiščenje mineralov, kristalov in kristalnega nakita

Večina kristalov pri svojem delovanju srka vase energije iz okolice. Pri tem se lahko »umažejo« in napolnijo z nečistočami vseh vrst, tudi v obliki sevanja, razburkanih čustev itd. Zato sta potrebno redno čiščenje in regeneracija.

Namen čiščenja kristala je spoštovanje njegove naravne vibracije. Vsak kristal ima svojo edinstveno vibracijo in s čiščenjem vračamo kristal v njegovo izvirno energijsko stanje.

Le na ta način lahko kristal deluje optimalno in daje od sebe maksimalno energijo. Če na kristal pozabimo in ga ne čistimo redno, ne bo deloval optimalno, se bo energijsko umazal in v najslabšem primeru od sebe oddajal celo nasprotno vibracijo od želene.

Kdaj je čas za čiščenje kristala?

Ko kristal postane medel, »težak«, brez svoje izvirne bleščeče avre. Lahko tudi intuitivno začutimo, da je potreben regeneracije. Če so v prostoru težje energije ali delamo z njim intenzivno, je potrebno pogostejše čiščenje.

Kako čistimo kristal?

Kristale čistimo fizično in energijsko.

Pomembno je vedeti, da NISO VSI KRISTALI PRIMERNI ZA VSE SPODAJ OMENJENE METODE ČIŠČENJA. Pred uporabo je dobro preveriti, kako lahko čistite vaš kristal brez da bi mu škodovali.

Čiščenje je učinkovitejše, če si pri čiščenju v mislih predstavljamo in z ljubečo prisotnostjo v srcu občutimo, kako se čistijo iz njega vse nečistoče, kristal pa se polni s svojo izvirno energijo.

Programiranje kristalov

Vsak kristal lahko posebej programiramo, da nam lahko pomaga pri določenih nalogah ali projektih.

Določimo najprej, pri čem bi želeli, da nas kristal podpira.

Povežemo se ali se spustimo v meditativno stanje.

Izberemo kristal, ki ga začutimo, da bi nam lahko pri tem pomagal. Pripravljenost kristala za pomoč preverimo tako, da držimo kristal pred srcem in ga vprašamo, če je pripravljen za izbrano nalogo. Odgovor »da« lahko prejmemo v obliki ljubeče, lahkotne in tople energije, ki steče skozi nas. Odgovor »ne« začutimo kot močan odpor. Odgovor »ne« je lahko bolj zgovoren in močan od odgovora »da«, ki je lahko tudi v obliki nevtralne reakcije.

Držimo kristal pred srcem in mu v mislih in skozi ljubeče občutke v srcu povemo, pri čem želimo, da nas podpira. Z jasno namero si predstavljamo, da vanj projiciramo nalogo.

Ko začutimo, da je kristal sprejel naše navodila, se mu zahvalimo za pomoč.

Slovo od kristala

Ko začutimo, da je kristal izpolnil svoje poslanstvo pri nas je napočil čas, da se od njega poslovimo, ga najprej dobro očistimo vseh nečistoč in ga resetiramo. Resetiramo ga po enakem postopku, kot smo ga programirali, le da pri tem namesto programiranja določene naloge naročimo, da s programi iz njega transformirajo v čisto zavest in da se kristal v celoti vrne v svoje izvirno stanje. Nato ga vrnemo Zemlji ali sledimo intuiciji, kaj narediti z njim.
23let izkušenj
1034+uspešnih delavnic
8711+zadovoljnih strank
57+izobraževanj letno
Prijavi se na e-novice in prejmi brezplačno darilo.
Na vpisan e-naslov smo vam poslali povezavo za potrditev prijave. Sporočilo se lahko nahaja tudi med nezaželeno pošto (SPAM).
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×